-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kuriozas: Šampūnas šunims – moterų plaukams ir vyrų plikėms

Ar žinojote, kad šunims skirti šampūnai gali tikti ir jūsų plaukams? Sakote: nesąmonė!? Anaiptol – šunims skirta kosmetika prekiaujančių salonų atstovai tikina, kad ne viena dama jau susiviliojo ir išbandė augintiniams skirtą kosmetiką.
Šunų grožio salone
Šunų grožio salone / „15min“ archyvo nuotr.

Vilniuje įsikūrusio šunų grožio salono „Pet Style“ direktorės pavaduotoja rinkodarai Laura Jankauskaitė teigė, kad ne viena moteris įsigijo šunims skirtų šampūnų sau. „Tos priemonės pakankamai geros, kad tiktų ir žmonėms“, – „15min“ sakė ji.

Perka ir vyrams

Paklausta, kaip dažnai klientai domisi šunų šampūnais, kuriuos ketina naudoti patys, L.Jankauskaitė tikino, jog tai – gana dažnas atvejis.

„Klausia kokį kartą per tris savaites, bet turime ir nuolatinių klientų. Gydomoji linija, losjonai nuo kailio slinkimo ar skirti kailio atkūrimui, kailio augimui yra perkami ne tik šuniukams, bet ir žmonėms, kurie skundžiasi slenkančiais plaukais. Moterys perka savo vyrams, kurie plinka. Kai pirmą kartą išgirdome, mums buvo netikėta, bet manau, tai normalu, nes šios priemonės tikrai padeda“, – kalbėjo L.Jankauskaitė.Sau pirkti šunims skirtą šampūną – taip pat, kaip pirkti konservus, skirtus šunim, dėl to, kad į juos dedama aukštos kokybės mėsa. Žmogaus organizmo negalima prilyginti šunų organizmui.

Anot jos, išbandyti tokias priemones žmonės ryžtasi pamatę rezultatą „ant savo šuniuko“. „Tikrai, nebijočiau pabandyti ir pati. Tiesą sakant, jau esu pabandžiusi ir rezultatas žymiai labiau patiko nei naudojant parduotuvėje pirktą šampūną“, – sakė „Pet Style“ atstovė. Ji teigė šunims skirto šampūno sudėties specialiai nenagrinėjusi.

„Dažniausiai šunims skirti šampūnai gaminami žolelių, kitų natūralių ingredientų pagrindu. Kalbant apie kainas, šunų šampūnai ir šunų kosmetika dažniausiai yra koncentruota, tad užtenka ilgam. Automatiškai sutaupome, o šampūno buteliukas, priklausomai nuo gamintojų, kainuoja apie 30 Lt. Skiesti reikia santykiu, tarkime, trys su vienu, tai ir skaičiuokite“, – kalbėjo L.Jankauskaitė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstas Rimdžius
K.Rimdžius

Stilistai – prieš

Stilistas, plaukų meistras Kęstutis Rimdžius teigė negirdėjęs, kad kas vietoj žmonėms skirto šampūno naudotų šunišką. Anot jo, tai nėra labai sveika.

„Šuns plaukas visiškai kitoks nei žmogaus. Nors apie šunis mažai išmanau, vienintelių jorkšyrų plauko struktūra panaši. Manau, sau pirkti šunims skirtą šampūną – taip pat, kaip pirkti sau konservus šunim dėl to, kad į juos dedama aukštos kokybės mėsa. Žmogaus organizmo negalima prilyginti šunų organizmui, kaip ir plaukų, tai visiška nesąmonė“, – aiškino stilistas.

K.Rimdžius pridūrė, kad net ir ekologiška produkcija nereikėtų labai žavėtis. „Jei plaukai dažyti, žmogus gyvena užterštame didmiestyje, tad plaukas turi gauti apsaugą. Ekoprodukcija dažniausiai taip nepamaitina plauko, jo neapsaugo.     Mano nuomonė skeptiška – ekologiška kosmetika tinka vaikams ar jaunam žmogui, kuris nepatiria streso, miega 9 val. per dieną, gyvena sveiką gyvenimą“, – sakė jis.

Skeptiškai ir su humoru galimybę plaukus trinkti šunims skirtu šampūnu įvertino ir stilistas ekspertas Jurijus Levčenkovas. „O Dieve! Girdėjau, kad ir šampūnai arkliams padeda – puikiai blizga karčiai. Dar girdėjau naujausia mada dabar namuose kirptis su virtuvinėm žirklėm. Puikus stiliukas!“ – ironizavo jis.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Skaiva su taksais Versaliu ir Marseliu
Skaiva su augintiniais taksais Versaliu ir Marseliu

Nesmerkia, bet nemėgintų

„Galbūt tie, kas augina ilgaplaukius šunis, išmėginę priemonę ant augintinio, išmėgino ir ant savęs, – svarstė taksų veislės šunis auginanti žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė. – Kadangi maniškiai visi trumpaplaukiai ir dar juodi, aš jų labai dažnai nemaudau, kailio priežiūra nesudėtinga.“ Moteris prisipažino, kad nesiryžtų eksperimentui išsiplauti galvą su šuns šampūnu.

„Net ir norėdama negalėčiau to padaryti, nes mano šunys plaunami tokiu šampūnu, kuris intensyvina juodą spalvą, o aš pati šviesiaplaukė. Rezultatas turbūt būtų baisus“, – juokėsi Skaiva. Ji pripažino iki šiol apie šunų šampūną naudojančius žmones negirdėjusi, bet neatmetė tokios galimybės: „Šunų kosmetika brangi. Gal ir gerai jiems.“

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./E.Anusauskaitės augintinė Juma
  E.Anusauskaitė su augintine Juma

Mišrūnę kalytę Jumą auginanti dainininkė Evelina Anusauskaitė teigė niekuomet nepirkusi ir nesirengianti pirkti šunims skirto šampūno, bet papasakojo kitą istoriją. „Žinau vieną aukštas pareigas užimantį žmogų, kuris skutasi galvą su šunų kirpimo mašinėle, dėl to, kad žymiai gražiau nuskuta“, – juokėsi mergina ir pridūrė, kad šunų šampūnas, jos nuomone, tokia pati chemija, kaip ir kitos priemonės. E.Anusauskaitė tikino saviškės Jumos į grožio salonus nevežiojanti, tik duodanti žuvies taukų, nuo kurio šuns kailis žvilga.

Gyvūnų globa aktyviai besidominti avalynės dizainerė Rūta Rimšelienė tikino, kad jai atrodo keistos grožio priemonių paieškos gyvūnų grožio salonuose. „Šunys turi ne plaukus, o kailį, išskyrus jorkšyrus, kurių kailio struktūra prilyginama plaukams. Plauti plaukus ir kailį – skirtingi dalykai. Palaikau plaukų stilistų nuomonę, kad netikslinga taip eksperimentuoti“, – sakė moteris. Anot R.Rimšelienės, kas vienam padeda, neaišku, ar padės kitam. „Gal kas nors išsiplovė ir jam tinka, o kitam galbūt tik pakenks. Vieni žibalu galvą trenka, kad plaukai būtų stori ir žvilgantys, o kitiems nuo to plaukas tik sausėja. Jei produktas nėra tam skirtas, jį bandyti neprotinga. Aš pati nesiryžčiau“, – kalbėjo dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius