Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukuotų kojų judėjimas: tūkstančiai moterų atsisako skustis ir depiliuotis

Moterys pradėjo kampaniją, kuria ragina dailiosios lyties atstoves pamiršti skutimosi peiliukus ir auginti kojų plaukus. Prie jų prisijungė ir vyrai. Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukomis, kuriomis raginama pamiršti plaukų šalinimą vašku ir skutimosi peiliukais, rašo Mirror.co.uk.
Plaukuotos moterų kojos
Plaukuotos moterų kojos / Hairylegsclub.tumblr.com nuotr.

Interneto grupė „Hairy Legs Club“ kviečia moteris leisti augti kojų plaukams ir tai nebijoti parodyti viešai. „Labai gaila, kad mes gyvename tokiame pasaulyje, kuriame apskritai yra gėdijamasi ne tik kojų, bet ir viso kūno“, – rašo grupės įkūrėjai.

„Mano nuostabiosios plaukuotos kojos. Jos yra plaukuočiausios mano šeimoje ir aš dėl to labai didžiuojuosi“, – prie vienos nuotraukos rašė moteris.

Kita grupės narė, vardu Becca teigė: „Turiu plaukuotas kojas, tačiau būsiu su jumis atvira, dar niekada nesijaučiau tokia moteriška.“

Hairylegsclub.tumblr.com nuotr./Plaukuotos moterų kojos
Hairylegsclub.tumblr.com nuotr./Plaukuotos moterų kojos

„Jau beveik metus neskutau kojų. Ir žinote ką? Niekam tai nerūpi. Nors galbūt kažkas ir pastebėjo tai, tačiau nė vienas man nepasakė asmeniškai, kad jiems tai užkliuvo“, – rašė viena grupės narių.

Moterys džiaugėsi radusios bendraminčių, kurie nemano, kad plaukuotas kūnas yra kažkas šlykštaus. Šia kampanija siekiama suteikti moterims teisę pasirinkti, o nedaryti tai, ką yra nustačiusi visuomenė: naudoti kosmetiką, laikytis dietų ar šalinti nepageidaujamus plaukelius nuo kūno.

Socialiniame tinke „Facebook“ taip pat yra sukurta grupė „Wang“, kuriai priklauso moterys, kurios yra nusiteikusios prieš kasdienį plaukų šalinimą nuo kūno. Anot grupės narių, kiekvienas žmogus, taip pat ir moterys, turi teisę pačios priimti sprendimus ir pasirinkti, kaip jos nori, kad atrodytų jų kūnas. „Mes laukiame dienos, kada žmonės galės puikuotis savo kūnu, ir visai nesvarbu, ar jis bus plaukuotas, ar ne“, – rašome grupės paskyroje.

Hairylegsclub.tumblr.com nuotr./Plaukuotos moterų kojos
Hairylegsclub.tumblr.com nuotr./Plaukuotos moterų kojos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius