Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 10 metų į Lietuvą sugrįžusi Sarah Brightman klausytojus nuskraidino į kosmosą

Aukščiausio lygio pop ir klasikinės muzikos pasiilgę klausytojai šeštadienio vakarą plūdo į Kauno „Žalgirio“ areną. Joje po 10 metų pertraukos Lietuvoje koncertavo viena garsiausių pasaulio sopranų Sarah Brightman (53).
Sarah Brightman
Sarah Brightman / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

2015 metais į Tarptautinę kosminę stotį skrisianti operos ir populiariosios muzikos dainininkė Kaune pristatė savo naujausią albumą „Dreamchaser“. 164 kvadratinių metrų ploto ypač aukštos rezoliucijos vaizdo ekranas atlikėjai puikiai padėjo atskleisti nežemiška atmosfera pulsuojančias dainas. Muzikos kritikai teigia, kad tai vienas geriausių S.Brighton albumas per daugiau nei 3 dešimtmečius trunkančią jos muzikinę karjerą.

Koncerte skambėjo ne tik kompozicijos iš naujo albumo, bet ir populiariausios S.Brightman dainos – „Time To Say Goodbye“, „A Question of Honour“, arijos iš miuziklo „Operos fantomas“ ir kiti žinomiausi kūriniai. 

Stovėdama ant aukštai iškilusios judančios kolonos S.Brightman koncertą pradėjo daina „Angel“. Pagrindinis dėmesys buvo skirtas įspūdingiems vaizdams didžiuliame ekrane. Dainininkė su publika bendravo nedaug, bet labai paprastai ir nuoširdžiai. Ji padėkojo susirinkusiems maždaug 6 tūkst. žiūrovų ir pasidžiaugė galimybę koncertuoti Kaune.

Dainininkė kelis kūrinius – „Cantata della Terra“, ariją iš „Operos fantomo“ – atliko duetu su šveicaru Erkanu Aki. Dviejų valandų šviesos, puikios muzikos ir nuostabaus dainavimo šou S.Brightman baigė kūriniu „A Question Of Honour“.

Kelių šimtų litų bilietams nepagailėję žiūrovai, tarp kurių buvo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, neslėpė susižavėjimo įspūdingu renginiu ir kiekvieną dainą palydėjo garsiais plojimais. „Tokio šou dar reikės palaukti“, „Tai geriausias mano matytas koncertas Lietuvoje“ – po pasirodymo skirstydamiesi namo įspūdžiais dalinosi klausytojai.

Įdomu, kad S.Brighton leido fotografuoti tik tris dainas antroje koncerto dalyje. Fotografai prie scenos nebuvo leidžiami, jie pasirodymo akimirkas įamžinti galėjo nuo garso operatoriaus pulto. 

Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo nepakartojamu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloyd Webber. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 mln. kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes ir išsilaikė ten net 35 savaites bei tapo platininiu 21 pasaulio šalyje.

Jos balsas, tarsi akinantis saulės spindulys – kibirkščiuojantis, žėrintis įvairiomis spalvomis, užburiantis. Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos įspūdingi albumai: „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau nei 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o  teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir televizijos žiūrovų.

Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais dainininkais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių bei platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius