-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 22 metų draugystės susituokė Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas

Šeštadienio popietę Šv. Kazimiero bažnyčioje amžiną meilę prieš Dievą prisiekė dizainerė Ramunė Piekautaitė (44) ir verslininkas Kęstutis Verslovas (49). Pora susituokė praėjus daugiau nei dvidešimčiai bendro gyvenimo metų.
Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas
Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka

Svečiai į ceremoniją bažnyčioje pradėjo rinktis artėjant 16 valandai, kuomet ir buvo numatyta tuoktuvių pradžia.

Prie bažnyčios stojo prabangūs automobiliai, kurie traukė praeivių dėmesį. Daugelis sustojusių klausinėjo, kas čia vyksta, o kai kurie fotografavo telefonais išsipusčiusius vestuvių svečius.

Į R.Piekautaitės ir K.Verslovo vestuves atvyko poros artimieji ir bičiuliai, tarp jų – neseniai dukros susilaukusi Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, taip pat Agnė Jagelavičiūtė su vyru Mantu Volkumi.

Jaunavedžiai į tuoktuvių ceremoniją atvyko kiek vėluodami. Pilkas „Bentley“ automobilis prie Šv. Kazimiero bažnyčios pasirodė dešimt minučių po ketvirtos. Ramunė ir Kęstutis atidavė duoklę fotografams – trumpam sustojo papozuoti.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka
Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas
 

Šv.Kazimiero bažnyčia buvo papuošta baltomis rožėmis ir tokios pat spalvos draperijomis. Žmonės.lt žiniomis, papuošimu rūpinosi floristas Mantas Petruškevičius, kuris pakviestas į vestuves ir kaip svečias.

R.Piekautaitę ir K.Verslovą sutuokė kunigas Rytis Gurkšnys. Ypatingo įvykio nepraleido ir jaunavedžių paauglė dukra Ula.

„Linkiu, kad jūs ugdytumėte pagarbą vienas kitam. Kiekvienas turite dovanų, kurių dar neatskleidėte. Esate Dievo apdovanoti žmonės ir visi čia susirinkę tą parodo. Linkiu, kad toliau kurtumėte šeimą. Dėkojame jums už tai, ką davėte kitiems: šiam miestui ir šaliai. Tikiu, kad Dievas šiandien žvelgia į jus ir jums dovanoja svajones, troškimus, kad viskas išsipildytų“, – ceremonijos metu sakė jaunavedžiams kunigas R.Gurkšnys.

Ramunės Piekautaitės sesuo Kristina Piekautaitė ceremonijos metu skaitė ištrauką iš laiško korintiečiams apie nesibaigiančią meilę.

Jaunavedžių meilės priesaiką, apsikeitimą žiedais ir bučinį palydėjo džiaugsmingi svečių šūksniai ir plojimai.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka

Dizainerė po vestuvių turės dvigubą pavardę – Ramunė Piekautaitė-Verslovienė, tačiau jos prekės ženklas išliks, koks buvo iki šiol.

„Tokių emocijų dar nėra buvę“, – juokėsi verslininkas Kęstutis Verslovas po ceremonijos.

Ramunė pridūrė, kad važiuodama į ceremoniją labai jaudinosi ir visa drebėjo. „Rankos drebėjo, net auskarų negalėjau įsisegti, bet įėjus į bažnyčią pasidarė ramu. Gana tvirtai tariau priesaikos žodžius, nors galvojau, kad ašaros bėgs upeliu. Tačiau buvo labai ramu, gera ir smagu“, – sakė nuotaka. K.Verslovas pajuokavo matęs, kad jo žmonos akys ceremonijos metu vis dėlto buvo sudrėkusios.

Ramunė teigė, kad džiaugiasi, kad pagaliau žengė šį gyvenimo žingsnį. Paklausti, kodėl pasirinko tokią datą, jaunavedžiai vienbalsiu teigė, kad jokios simbolikos čia nėra.

„Tai tiesiog pirmasis rudens savaitgalis, kai visi grįžta atgal į Vilnių. Ir Lietuvoje dar geras oras ir šiandien mums pasisekė: saulė šviečia, šilta“, – džiaugėsi nuotaka.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka

Suknelę sau kūrė pati Ramunė. „Negaliu pasakyti, kodėl būtent tokia suknelė, tiesiog kūrybos procese viskas įvyko. Viskas įvyko greitai“, – juokėsi dizainerė. Paklausti apie jaunikio kostiumą, žiedus, jaunavedžiai susilaikė nuo atsakymų ir išskubėjo į šventę, kuri vyko vidiniame bažnyčios kieme.

Eidama Ramunė dar spėjo užsiminti, kaip dukra Ula reagavo, kai tėvai jai pranešė ketinantys susituokti. „Kai susižadėjome, ji buvo dar maža, o dabar – jau ji paauglė. Sužinojusi, kad tuokiamės dar spėjo pasišaipyti iš mūsų“, – juokėsi R.Piekautaitė.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka
Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas

Susižadėjo prieš 4 metus

Pora susižadėjo prieš ketverius metus per Ramunės gimtadienio šventę.

O likus kelioms dienoms iki vestuvių Ramunė sakė: „Tiesiog atėjo tam laikas. Po tiek metų jaučiamės suaugę, subrendę, pasiruošę. Šis žingsnis – mums abiem labai svarbus ir išlauktas. Visą tą dvidešimtmetį gyvenome civilinėje santuokoje, sąmoningoje dviejų žmonių sąjungoje. Nuo šiol ši sąjunga bus palaiminta – dar tvirtesnė ir gražesnė.“

R.Piekautaitei ir K.Verslovui ši santuoka yra pirmoji ir jie drauge augina dukterį Ulą (14).

Nuotakos suknelę R.Piekautaitė sau kūrė pati. Antikvarinių perlų spalvos duchesse satin, standus, architektūriškas audinys, ilga, plati, su saikingu šleifu, dekoruota gėlėmis iš kristalų ir perlų – taip atrodė nuotakos suknelė.

Po santuokos ceremonijos poros šeimos narių ir artimiausių draugų laukia jauki šventė Vilniaus centre.

Medaus mėnesio pora nevažiuos – abiem ruduo yra bene darbingiausias metas, o dėmesio vienas kitam nestokoja ir kasdien, tad kelionės gali palaukti.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Vestuvių akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /   Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius