Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkus įžeidinėjęs Egidijus Dragūnas atsipirko 120 eurų bauda

Policijos reido metu per automobilio langą rodytas nepadorus gestas ir garsiai, bet nekorektiškai pareikšta nuomonė apie pareigūnų darbą SEL lyderiui Egidijui Dragūnui (40) virto administracinio teisės pažeidimo byla. Ją išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė nutarimą skirti atlikėjui 120 eurų baudą.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Mariaus Čepulio nuotr.

Grupės SEL lyderio Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Rasa Paužaitė posėdžių salėje laukė pirmadienio rytą. Laukė be reikalo - jis ten nepasirodė.

E.Dragūnui inkriminuoti iškart du pažeidimai – ne tik nedidelis chuliganizmas, bet ir policijos pareigūno garbės įžeidimas.

Į naują skandalą atlikėjas įsisuko pernai spalį, kai buvo sulaikytas policijos reido metu.

Parašė laišką

Kartą dėl šių pažeidimų atlikėjas jau turėjo pasirodyti teisme, tačiau į posėdį taip ir neatvyko. Todėl bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki gruodžio. Neįvyko jis ir tada – vėl buvo nukeltas iki sausio pabaigos.

Tačiau pirmadienį, sausio 30-ąją, E.Dragūnas į teismą vėl neužsuko. 15min žiniomis, posėdžio išvakarėse atlikėjas parašė teismo administracijai elektroninį laišką – pranešė esąs užsienyje, todėl negalįs atvykti į posėdį. Jį dainininkas paprašė nukelti vėlesniam laikui.

Tačiau bylą nagrinėjanti teisėja nusprendė bylą išnagrinėti E.Dragūnui už akių, rašytiniu procesu.

Skyrė baudą

Išnagrinėjusi bylą teisėja priėmė nutarimą už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą E.Dragūnui skirti 80 eurų baudą, o už policininkų įžeidinėjimą - 120 eurų baudą.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 38 straipsnio 2 dalimi, paskirtas nuobaudas teisėja subendrino apėmimo būdu ir paskyrė galutinę administracinę nuobaudą – 120 eurų baudą.

Išsišoko reido metu

15min primena, kad kone visą gyvenimą su teisėsauga, regis, sąmoningai konfliktuojantis E.Dragūnas naujų nemalonumų prisidarė spalio 22-ąją.

Tą naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai Vilniaus patruliai įprastai tiesiog tikrino vairuotojų blaivumą, o E.Dragūnas pro reido vietą vyko kaip automobilio keleivis, dainininkas vis tiek sugebėjo „pasižymėti“ – už necenzūrinės vidurinio piršto kombinacijos rodymą ir nepagarbių replikų pareigūnų atžvilgiu naktį jis buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Teisėja R.Paužaitė 15min trečiadienio rytą sakė, kad ko kas negali nuspręsti, ar byla bus išnagrinėta administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui už akių, ar iš naujo kviečiant jį į posėdį.

E.Dragūnui gresia bauda

Vien policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo 86 iki 144 eurų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų.

Pagal kitą Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, už nedidelį chuliganizmą Selui taip pat gresia bauda: necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, – užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų arba administracinį areštą iki 30 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius