Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijoje iki vasaros įsikūrusi „Saulės kliošo“ vokalistė Justė Starinskaitė: „Viską, ko trūko, dabar gaunu su kaupu kasdien“

Jau antrą mėnesį Portugalijoje gyvenanti grupės „Saulės kliošas“ atlikėja Justė Starinskaitė džiaugiasi „Erasmus“ mainų programos teikiamais privalumais: daug keliauja, po truputį susipažįsta su vietine kultūra ir jau moka kelias portugališkas frazes.
Justė Starinskaitė
Justė Starinskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Jei galėtų mamos gardžias sriubas, mėgstamiausią sporto klubą ir muzikos užsiėmimus perkelti į šią šalį, Justė neabejotinai čia pasiliktų dar ne vieneriems metams. Lietuvoje vizualinės komunikacijos mokslus kremtanti mergina patikino, kad visas jos gyvenimas yra muzika, tačiau noras išmanyti daugiau paskatino ją pasirinkti būtent šią sritį ir išvykti pasižvalgyti po pasaulį. Portugalijoje mergina bus iki birželio.

Kiek laiko esi Portugalijoje ir kodėl mainų programai pasirinkai būtent šią šalį?

Sekasi labai puikiai. Gyvenu čia jau mėnuo su puse. Atvykau vasario pradžioje. Pasirinkau išvykti į Portugalija, nes tai viena iš nedaugelio šalių Europoje, kurioje dar neteko pabuvoti. Be to, draugų atsiliepimai apie šią šalį buvo labai teigiami. Žinoma, geras oras ir graži gamta, didelis miestas – visa tai ir privertė pasirinkti šią nuostabią šalį.

Kur esi įsikūrusi?

Gyvenu Lisabonoje, labai tvarkingame ir viename saugesnių rajonų. Turiu puikų kambarį ir dar puikesnius kambariokus. Niekada neliūdžiu ir retai jaučiuosi vieniša.

Kaip atrodo tavo tipinė diena: ką veiki, kur lankaisi, gal kokių naujų hobių ar pomėgių atsirado?

Labai įvairiai. Neturiu daug įsipareigojimų, tad visas laikas priklauso man ir mano norams. Mokausi portugalų kalbos, daug vaikštau po miestą, stengiuosi pakeliauti, linksminuosi, skaitau, mokausi dainuoti. Vienu žodžiu – mėgaujuosi gyvenimu. 

Šiuo metu gyvenu tikrai puikiai, ši kelionė man buvo pačiu laiku. Buvau truputį pavargusi nuo tų pačių žmonių, tų pačių vietų, blogo ir niūraus oro. Trūko saulės. Taip pat norėjosi įkvėpimo. Visa tai, ko trūko, dabar gaunu su kaupu kiekvieną dieną. Į Lietuvą grįšiu kupina naujos patirties, naujų išgyvenimų. Pajutusi įkvėpimą iš naujo pamilsiu visa tai, ką turiu Lietuvoje.

Kokį įspūdį padarė šalis, gyventojai ir jų kultūra?

Šalis – nuostabi. Be galo gražus kraštas, tvarkingas, čia geresnis oras ir saulės daugiau, žmonės laimingesni. Tiesa, ne viskas taip puiku. Manau, kad Lisabona tikrai nėra saugus miestas. 

Asmeninio albumo nuotr./Gyvenimo Portugalijoje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Gyvenimo Portugalijoje akimirka

Gal jau teko pramokti keletą portugališkų frazių?

Pramokau ne vieną portugališką frazę. Kaip minėjau, mokausi šios kalbos. Žinoma, viskas ne taip greitai. Nekalbu dar portugališkai, bet po truputį išmokstu vis daugiau. Turiu du kambariokus portugalus, kurie man irgi padeda mokytis kalbos. Ir aš pamokau lietuviškų žodžių juos.

Kuo tave pakerėjo ar, atvirkščiai, nuvylė ši šalis? Ko labiausiai, be artimų žmonių, pasiilgsti?

Labai pasiilgstu savo grupės ir muzikos. Pasiilgstu visos savo mylimos veiklos. Pasiilgstu mamos skanių sriubų ir savo mylimo sporto klubo. Bet šiaip ši šalis man labai patinka, jei galėčiau viską, ką išvardinau, perkraustyti čia, pasilikčiau čia ilgesniam laikui: metams ar  keleriems. Portugalija mane keri savo gražia gamta ir puikiu oru, šiltais žmonėmis. 

O pati sulauki daug dėmesio, komplimentų? 

Portugalai labai šiltai priima svetimšalius, ypač merginas. Dėmesio susilaukiu nemažai, tačiau ne visada jis yra malonus. Portugalai laisvesni žmonės: jei jiems tu patinki, gali nieko nelaukę ir per daug nesidrovėdami už rankos pagriebti.

Asmeninio albumo nuotr./Justė Starinskaitė (kairėje) su draugėmis
Asmeninio albumo nuotr./Justė Starinskaitė (kairėje) su draugėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius