Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangių papuošalų kolekciją pristačiusi Jurga Lago: „Tai apdovanojimas už meilę“

Ketvirtadienio vakarą sostinės centre esančiame „Pirklių klube“ juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago pristatė naujausią savo papuošalų kolekciją „Love ConDecorations“ (liet. „Apdovanojimai už meilę“), kurioje – dešimt prabangių, iš aukso sukurtų ir brangakmeniais puoštų pakabukų. Įvertinti kolekciją atskubėjo gausus būrys žinomų žmonių.
Jurga Karčiauskaitė-Lago
Jurga Karčiauskaitė-Lago / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Pristatymo akimirka

Kolekciją „Love ConDecorations“ juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago kūrė ištisus metus. „Šioje kolekcijoje – labai daug rankų darbo, papuošalai labai juvelyriški, pagaminti iš raudono ir balto aukso. Visi jie puošti brangakmeniais – rubinais, safyrais, briliantais ir smaragdais“, – Žmonės.lt sakė juvelyrė. 

Pavadinimą kolekcijai ji išrinko pagrįstai: „Šios kolekcijos koncepcija – apdovanojimai už meilę. Manau, kad moteris niekada negauna rimto papuošalo šiaip sau – visada būna proga. Ar tai vaiko gimimas, ar vestuvės, ar susitaikymas... Tai yra apdovanojimas už meilę. Mums svarbi koncepcija. Tai nėra kolekcija be pavadinimo ar tokia, kuri sukurta vien tam, kad būtų madinga. Laikausi taisyklės, kad dizaineris negali kurti madingo daikto vien dėl grožio – daiktas turi būti konceptualus, turėti prasmę, būti reikalingas. Ir taip yra visko labai daug prikurta.“

Tiesa, menininkės parašo – paukščių silueto – šiuose papuošaluose reikia paieškoti. „Sąmoningai vengiau paukščių. Tai – kitokia, prabangi kolekcija. Paukštis nedominuoja – išlaikant mūsų stilistiką jis subtiliai paslėptas“, – paaiškino juvelyrė. 

Naująją kolekciją ji pristatė neįprastai: fotografijomis. Pasipuošusios J.Karčiauskaitės-Lago kurtais papuošalais nuotraukoms pozavo menininkės bičiulės, tarp kurių Jurga Šeduikytė, Renata Mikailionytė, Ilona Balsytė, Giedrė Žickytė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jurga Šeduikytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jurga Šeduikytė

„Šios moterys – mano draugės, tikrosios žvaigždės. Todėl ir rodau papuošalus ant jų – taip, kaip jas įamžino fotografas Linas Masiokas. Kartu labai sunkiai dirbome visą mėnesį“, – paaiškino kūrėja. Visi papuošalai buvo pakabinti ant nuotraukų.

Įvertinti šios kolekcijos atskubėjo šimtai menininkės klientų, draugų, bičiulių. Tai modelis Simona Starkutė, dizainerės Agnė Kuzmickaitė ir Sandra Straukaitė, aktoriai Gabija Ryškuvienė ir Aistis Mickevičius, Asta Stašaitytė-Masalskienė, Agnė Grigaliūnienė su vyru, Rimas Šapauskas, Renata Mikailionytė ir kiti. Renginį vedė aktorius Vaidotas Martinaitis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jurga Karčiauskaitė-Lago ir Lino Lag
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jurga Karčiauskaitė-Lago ir Lino Lago

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius