-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prie kartingo vairo sėdusi Gintarė Gurevičiūtė: „Moku vairuoti nemergaitiškai“

Antradienio vakarą Vairuojančių moterų asociacija Vilniaus Plytinės kartadrome iškėlė šventę: pasipuošusios džinsais, marškinėliais ir aukštakulniais moterys sėdo į kartingus ir demonstravo savo įgūdžius vairuoti. Renginio nepraleido ir gražuolė Gintarė Gurevičiūtė (27) – ji Žmonės.lt tikino mokanti vairuoti „nemergaitiškai“.
Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vairuojančių moterų asociacijos narės antradienio vakarą susirinko pirmą kartą. Kartodrome nutiestu raudonu kilimu žengė dešimtys garsių vairuotojų: Gintarė Gurevičiūtė, Sandra Daukšaitė, Audra Kudabienė, Simona Bandita, Irena Starošaitė, Jurga Anusauskienė, Katažina Nemycko, Inga Budrienė, Sandra Chlevickaitė, Vaida Grikštaitė-Česnauskienė, Vilma Čereškienė, Živilė Vaškytė, Ilona Penkauskienė ir kitos. 

Sutiktos muzikantų ir paskanavusios vaišių moterys buvo pasveikintos asociacijos atstovų: vairuotojas sveikino policijos kapelionas Algirdas Toliatas, prezidentė Asta Jonušienė, steigėja Daiva Tamošiūnaitė. 

Garsios moterys netruko pademonstruoti tai, dėl ko ir atvyko: sėdo prie kartingų vairo ir, rodydamos, kaip gerai moka vairuoti, išlėkė į  trasą. 

Jėgas trasoje išbandė ir gražuolė televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė – ji tikino esanti nusiteikusi itin entuziastingai. „Esu ekstremalių pojūčių mėgėja. Man labai patinka vairuoti automobilį, esu bandžiusi vairuoti ir kartingą, taigi pasiūlymas pavažinėti šia trasa manęs neišgąsdino. Juk labai smagu!“, – Žmonės.lt sakė G.Gurevičiūtė. 

Gražuolė Žmonės.lt atskleidė vairuotojo teises turinti nuo 18-os metų, taigi dabar džiaugiasi devynerių metų vairavimo stažu. 

Šiuo metu G.Gurevičiūtė vairuoja mažytį „Mini Cooper“ automobilį. Tai – trečiasis jos vairuojamas automobilis, kurio markę mergina pasirinko įvertinusi kainos ir kokybės santykį. 

„Moku vairuoti nemergaitiškai, daug kas man taip sako. Nėra kuo girtis, tačiau per tiek vairavimo metų neišvengiamos ir baudos“, – Žmonės.lt sakė G.Gurevičiūtė. 

Iki šiol su nemalonumais kelyje G.Gurevičiūtė susidūrė vienąkart, kai į jos automobilį atsitrenkė kitas. „Tai – vienas vienintelis eismo įvykis mano gyvenime. Ir kaltė buvo ne mano! Nieko didelio ten neįvyko – automobilis buvo apgadintas, bet niekas nenukentėjo“, – džiaugėsi ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

Nori susirinkti kas mėnesį

Vairuojančių moterų asociacija narių susitikimą surengė pirmąkart. Anot vienos iš Vairuojančių moterų asociacijos steigėjų D.Tamošiūnaitės, idėja kurti asociaciją kilo dar pernai per „1000 kilometrų lenktynes“. „Ten susirinko daug vyrų, juos atlydėjo žmonos, draugės. Kol vyrai užsiėmę, galbūt moterims atrakcijų ir pritrūko. Todėl ir nutarėme sukurti moterišką oazę“, – Žmonės.lt pasakojo D.Tamošiūnaitė. 

Steigėja tikino atkreipusi dėmesį, jog šiais laikais vairuojančių moterų – itin daug, visos jos išsiskiria per kraštus trykštančia energija ir entuziazmu. „Norėtųsi, kad ateityje tokie renginiai vyktų net ir kas mėnesį. Juk tai ne tik proga pasilinksminti, bet ir galimybė išmokti vairuoti dar geriau, saugiau, išbandyti save slalome, važiuojant ant skirtingų dangų ar net dalyvaujant lenktynėse“, – sakė D.Tamošiūnaitė. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Daiva Tamošiūnaitė (dešinėje)
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Daiva Tamošiūnaitė (dešinėje)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius