Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisiminkime mokyklą (papildyta spalio 16 d.)

Vieniems prisiminimai apie mokyklą sužadina nostalgiją ir teigiamas emocijas, o kiti net nusipurto nuo minties, jei jiems vėl tektų sėsti į mokyklos suolą. Įdomu, kokie jausmai užplūsta Lietuvos ir užsienio garsenybių širdis prisiminus tuos laikus?
Birutė Dambrauskaitė
Birutė Dambrauskaitė / T. Biliūno nuotr.

Birutė Dambrauskaitė (64)
„Buvau pašėlusi mergina!”

Legendinė dainininkė B. Dambrauskaitė sako, jog jai kyla tik geros emocijos prisiminus mokyklą.

„Mokiausi meniškoje, bet labai rimtoje aplinkoje – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų gimnazijoje. Tačiau labiau už mokslus man rūpėjo vakarėliai ir linksmybės. Buvau pašėlusi mergina! Organizuodavau estradinės muzikos koncertus, nors tuo metu į tai nebuvo žiūrima kaip į rimtą užsiėmimą“, – prisimena ponia Birutė.

Beje, mokytojai B. Dambrauskaitę pravardžiuodavo Estrada. Anksčiau į mokinę jie žiūrėdavo kreivai, tačiau Birutei pasiekus muzikinių aukštumų, pedagogai galiausiai atlyžo ir įvertino linksmą muzikantės būdą.

V. Ovadnevo nuotr./Eva
V. Ovadnevo nuotr./Eva

Eva (36)
„Nenorėčiau grįžti į mokyklą“

 „Neturiu jokių nuoskaudų iš tų laikų, bet tikrai nenorėčiau grįžti į mokyklą. Tuo esu visiškai tikra“, – šypteli muzikantė.
Paprašyta prisiminti kurioziškų akimirkų iš mokyklos suolo laikų, moteris susimąsto.  „Kaip ir visi mokiniai, esu iškrėtusi daug įvairiausių šunybių. Pamenu, šaudydavome į mokytojus iš gumyčių, kvailiodavome per pamokas. Kartą visa klasė nusprendėme pabėgti iš pamokų. Tačiau mes bėgome ne pro duris, o šokome per langą!“ – prisiminusi linksmą mokyklos laikų nuotykį šypteli Eva.
 

G. Kropio nuotr./Vytautas Rumšas
G. Kropio nuotr./Vytautas Rumšas

Vytautas Rumšas (30)
Teko evakuotis iš pastato

„Nebuvau moksliukas, tačiau mokiausi gerai. Mano prisiminimai apie mokyklą tik patys geriausi“, – sako aktorius. Vytautas tikina, kad mokykloje jis mielai organizuodavo renginius ir juos vesdavo. Įgyta patirtis nenuėjo šuniui ant uodegos, nes dabar V. Rumšas sulaukia nemažai kvietimų vesti renginius.

Vytautas sako, kad bene didžiausią įspūdį jam paliko nuotykis, kai kažkokie nenaudėliai pranešė, jog mokykla užminuota. „Prie šio įvykio aš neprisidėjau, tačiau įdomu buvo evakuotis iš pastato, o paskui nekantriai stebėti, kaip toliau įvykiai klostytis. Laimė, mokykla nesprogo“, – šypteli pašnekovas.

G. ŽIlinsko nuotr./Skaiva Jasevičiūtė
G. ŽIlinsko nuotr./Skaiva Jasevičiūtė

Skaiva Jasevičiūtė (28)
Darbas eteryje svarbiau už išleistuves

Skaiva sako mokykloje nebuvusi nei labai išdykusi, nei tylenė. „Paprasčiausiai radau aukso viduriuką, niekada nebuvau užgauliojama. Tiesa, iš viso esu pakeitusi net keturias mokyklas“, – atskleidžia žurnalistė.
S. Jasevičiūtė pernelyg nesibičiuliavo su bendraklasiais. O kai vienoje radijo stotyje ji pradėjo vesti vakarinę laidą, kurioje buvo kalbama intymiomis temomis, su klasės draugais mergina nutraukė beveik visus ryšius. „Tuo metu jaučiausi labai suaugusi. Darbas man buvo svarbiau už viską. Net nenuėjau į išleistuves, nes tąsyk reikėjo dirbti“, – su šypsena prisimena Skaiva.

V. Ovadnevo nuotr./Skaistė Steikūnaitė
V. Ovadnevo nuotr./Skaistė Steikūnaitė

Skaistė Steikūnaitė (27)
„Buvau bjaurusis ančiukas“

„Man prisiminimai apie mokyklą kelia tik neigiamas emocijas, – atvirai sako grupės „Olialia pupytės“ narė S. Steikūnaitė. – Mat klasės draugai nuolat iš manęs tyčiodavosi, užgauliodavo.“
Mokykloje Skaistė manė esanti bjaurusis ančiukas. „Su manimi niekas nenorėjo bendrauti, tyčiodavosi, persekiodavo, stumdydavo mane, nes buvau labai ramaus būdo“, – priežastį įvardija garsi moteris.
Viskas iš esmės pakito Skaistei suėjus 17 metų.  „Kai ryžausi dalyvauti grožio konkurse „Mis Lietuva“, visiems tarsi akys atsivėrė! Atsipeikėjau ir aš. Pradėjau kitaip rengtis, dažytis, elgtis. Seniai matyti klasės draugai, sutikę mane, vos atpažindavo ir vietoj patyčių žerdavo komplimentus, kviesdavo į pasimatymus“, – prisimena S. Steikūnaitė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius