Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 17 /22:09

Projektą „X Faktorius“ ir didįjį prizą laimėjo Giedrė Vokietytė

Sekmadienį TV3 eteryje finišą pasiekė balsingasis projektas „X Faktorius“. Didžiajame finale susikovė trys dalyviai – Sauliaus Urbonavičiaus-Samo auklėtinė Giedrė Vokietytė, Sauliaus Prūsaičio ugdoma repo grupė RSP ir Rūtos Ščiogolevaitės mokinė Aleksandra Metalnikova. Dalyviai kovėsi dėl solidaus 50 tūkstančių litų prizo ir kontrakto su „Sony Music“. Televizijos žiūrovai balsuodami telefonu nusprendė – projekto laurai priklauso Giedrei Vokietytei, kuri artimiausią varžovą grupę RSP aplenkė daugiau nei 13 tūkst. balsų.
Giedrė Vokietytė
Giedrė Vokietytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

 Vakarą pradėjo netikėtas ir ekstremalus komisijos narių pasirodymas, kurio metu R.Ščiogolevaitė virto „supermoterimi“. Jos kolegos taip pat pasirodė ne ką mažiau įspūdingai.

Pirmoji kovą dėl pagrindinio prizo pradėjo Aleksandra ir jos scenos partneriu tapęs Donatas Montvydas. Dar iki šou dainininkas sakė, kad būtent Aleksandra yra viena iš nedaugelio, kuri gali sujaudinti klausytoją savo dainomis. Tai įrodė ir jausmingas dueto pasirodymas, kurio metu jie atliko Bryano Adamso ir Barbros Streisand dainą „I Finally Found Someone“. „Man pritrūko tik jūsų abiejų salto, bet išties, tai buvo švelni klasika“, – apie pirmąjį pasirodymą sakė Samas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova ir Donatas Montvydas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova ir Donatas Montvydas

 

Antroji ant scenos pasirodė Giedrė, kuri lemtingąjį vakarą jautė dainininko Vaido Baumilos palaikymą. Pastarasis labai gerai žino, ką reiškia dalyvauti tokiame projekte. Juk ir pats Vaidas dalyvavo muzikiniame realybės šou. „Labai džiaugiuosi, kad turi tai, kas yra svarbiausia – turi savo publiką“, – merginą po pasirodymo, kurį vainikavo poros bučinys, gyrė R.Ščiogolevaitė. Duetas atliko „Coldplay“ ir Rihannos dainą „Princess of China“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./X faktoriaus finalas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„X faktoriaus“ finalas

 

Tretieji savo pirmąją dainą atliko grupė RSP, kuriems talkino estrados legenda Stasys Povilaitis. Kvartetas atliko „Vanilla Ice“ dainos „Ice Ice Baby“ ir S.Povilaičio dainos miksą.  Netikėtą pasirodymą surengę dalyviai buvo apdovanoti gausiais publikos plojimais, o ir komisija negailėjo komplimentų. „Tai buvo pats gražiausias junginys, koks gali būti – vakar ir šiandien, šiandien ir vakar“, – džiaugėsi Samas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP ir Stasys Povilaitis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP ir Stasys Povilaitis

Antrasis dainų turas – geriausi hitai

Antrąjį dainų ratą pradėjo A.Metalnikova, atlikusi vieną jausmingiausių muzikos istorijoje dainų – Toni Braxton kūrinį „Unbreak My Heart“. „Aleksandra, mūsų visų darbas nėra labai lengvas, jo pagrindinė užduotis surasti neįprastus žmones, o tu, mieloji, esi skirtinga, tu esi kitokia, tu turi unikalų balsą“, – komplimentus žarstė S.Prūsaitis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aleksandra Metalnikova

 

Antroji scenoje Emeli Sande dainą „Read All About It“ atliko G.Vokietytė. Publikos ovacijos tiesiog perpildė visą salę. „Tu turi tokį sceninės laisvės pojūtį, kad aš net pavydžiu“, – Giedrės pasirodymą gyrė V.Šapranauskas. Jam antrino ir kiti komisijos nariai. „Tu padarei viską, ta daina suskambėjo, ačiū tau“, – savo mokinei dėkojo Samas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Vokietytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Vokietytė

 

S.Prūsaičio globotiniai – grupė RSP scenoje pasirodė vilkėdami kalinių drabužius ir atliko visiems gerai žinomą Coolio kūrinį „Gangsta‘s Paradise“. „Pagaliau, Dominykai, pamačiau tave savo stichijoje. Pasirodymas buvo nuostabus, ačiū jums“, – grupę gyrė V.Šapranauskas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./RSP

 

Suskaičiavus žiūrovų balsavimą paaiškėjo, kas po antrojo dainų turo privalės atsisveikinti su projektu. Mažiausiai TV žiūrovų palaikymo sulaukė ir galimybę kovoti dėl pagrindinio prizo prarado atlikėja Aleksandra.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./X faktoriaus finalas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„X faktoriaus“ finalas

Paskutinė ir lemiama kova dėl pergalės

Paskutiniame ir lemiamame dainų ture skambėjo dvi dainos – Giedrės ir grupės RSP. G.Vokietytė atliko visame pasaulyje šiuo metu itin populiarią Pink dainą „Try“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./X faktoriaus finalas
Samas ir Giedrė

Grupė RSP lemiamam pasirodymui pasirinko Rihannos ir Eminemo dainą „Love The Way You Lie“.

Paskutinį kartą ant scenos pasirodžius Giedrei ir RSP buvo paskelbti galutiniai žiūrovų balsavimo rezultatai. Paaiškėjo, kad „X“ faktorių savyje turi Giedrė Vokietytė! Jai ir atiteko 50 tūkstančių litų prizas bei kontraktas su „Sony Music“.

Žmonės.lt skaitytojai taip pat dalyvavo apklausoje ir rinko savo favoritą šiame projekte. Jų nuomonė sutapo su televizijos žiūrovų sprendimu, kad nugalėtojos vardo verta Giedrė.  

O jei nutiko taip, kad iki šiol negirdėjote Giedrės balso, siūlome pasižiūrėt ir pasiklausyti:

VIDEO: Giedrė - Pink „Try“

 

VIDEO: Giedrė - Diamonds

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius