-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekte „Liepsnojantis Kalėdų ledas“ su P.Vanagu pasirodysianti A.Ditkovskytė ne tik šoks, bet ir dainuos (nuotraukos)

Gruodžio pabaigoje dailiojo čiuožimo mėgėjus tradiciškai kviečia čiuožėjų Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko projektas „Liepsnojantis Kalėdų ledas 2010“. Kaip ir kasmet, čiuožėjų pora žiūrovus ketina stebinti įspūdingais profesionalų pasirodymais ir keliomis staigmenomis.
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Didžiausias netikėtumas – ant ledo išvysime filme „Tadas Blinda. Pradžia“ nusifilmavusią ir Pirmojo Baltijos kanalo projekte „Ledas ir Liepsna“ Lietuvos garbę ginančią aktorę Agnę Ditkovskytę. Su P.Vanagu čiuožianti mergina pasirodys dviejuose „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ pasirodymuose: gruodžio 27 d. Šiaulių arenoje ir 28 d. Panevėžyje, „Cido“ arenoje. Planuojama, kad aktorė ne tik parodys savo sugebėjimus ant ledo, bet ir atliks muzikos kūrinį.

Įspūdingiausias pasirodymas – Šiauliuose

Į kitus du pasirodymus, vyksiančius gruodžio 29 d. Kauno sporto halėje ir 30 d. Vilniaus pramogų arenoje, A.Ditkovskytė dėl įtempto darbų grafiko atvykti negalės.

„Jei kas renkatės, kuriame mieste stebėti šį projektą, rekomenduojame atvykti į Šiaulius. Tokio šviesos, garso ir specialiųjų efektų kaip Šiauliuose nebus jokiame kitame šou“, – žiūrovams patarė P.Vanagas.

Šiaulių arenoje ketinama filmuoti visą renginį, todėl bus naudojamos ypatingos šviesos instaliacijos, be pagrindinių dalyvių, dar pasirodys Estijos čiuožimo čempionė Jelena Glebova ir kiti čiuožėjai.

„Pageidaujama, kad į Šiaulių areną atvykstantys žmonės vilkėtų kuo spalvingesnius drabužius – dėl to įraše tribūnos atrodys gražesnės, o gražiausia bus filmuojama dažniausiai“, – žiūrovus paisyti prašymo ragino P.Vanagas.

Keturiuose „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ pasirodymuose, be M.Drobiazko ir P.Vanago, šoks tokie dailiojo čiuožimo meistrai kaip Gary Beacomas iš Kanados, Surya Bonaly iš Prancūzijos, Fiona Zaldua ir Dmitry Sukhanovas iš Didžiosios Britanijos, Tomas Verneris iš Čekijos, Guoda Butkutė iš Lietuvos, Alexanderis Jakimenka iš Ukrainos, Mohamedas Naguibas iš Egipto bei duetas iš Lietuvos ir Armėnijos – Aidas Reklys ir Akopas Manoukianas.

Daug triukų ir linksmybių

Pasaulinio ledo žvaigždžių projektas „Liepsnojantis Kalėdų ledas 2010“ vėl nestokos, P.Vanago žodžiais, daug „linksmų pasirodymų, akrobatinių triukų bei daug nuostabaus čiuožimo“.

„Per šiuos devynerius metus visi projektai buvo skirtingi, visi turėjo savo tematiką, siurprizų. Šie metai yra ypač derlingi – šeši nauji žmonės dalyvaus šiame projekte pirmą kartą. Šiame sąraše yra tokių žmonių, apie kurios galėjome tik pasvajoti, pavyzdžiui, pasaulio čempionas Gary Beacomas“, – džiaugėsi organizatorius.

P.Vanagas pabrėžė, kad G.Beacomas yra ypač spalvinga asmenybė ir garsėja ne tik unikalia čiuožimo technika, bet ir marga biografija. G.Beacomas dėl principingumo yra patekęs į kalėjimą, laikomas ekonominiu nusikaltėliu, savo išgyvenimus jis aprašė knygoje. 

Ne mažiau ryškūs projekto dalyviai – A.Reklys ir A.Manoukianas. Šis vyriškas ledo čiuožėjų duetas priverčia ne vieną žiūrovą nuoširdžiai kvatos.

„Kai prieš porą metų sužinojau, kad Aidas šoks su A.MAnoukianu, galvojau, kas iš to išeis, tačiau pasirodė, kad jie tapo labai įdomia ledo čiuožėjų pora. Aš manau, kad žiūrovai labai nustebs juos pamatę“, – įsitikinęs P.Vanagas.

Žiūrovų dėmesį kausto ir ukrainietis A.Jakimenka, pasirodymuose visuomet naudojantis sudėtingus akrobatinius triukus.

„Nemačiau nė vieno žmogaus, kuris galėtų atlikti tokius triukus, kokius daro Alexanderis. Vieną iš  triukų, kai Aleksanderis įsibėgėjęs ant ledo šoka per mašiną ir padaro salto, galvojama įtraukti į Pasaulio rekordų knygą“, – kalbėjo P.Vanagas.

P.Vanagas iš visų dalyvių dar išskiria F.Zaldua ir D.Sukhanovą, kurie yra „nepaprastai elegantiški, akrobatiški, darantys tokius triukus, nuo kurių daug kam suksis galva“.

„Ledas ir liepsna“ baigia išsunkti jėgas

Trečią gruodžio savaitę prasidės Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) projekto „Ledas ir liepsna“ finalinės kovos. Čia pastebima Lietuvai atstovaujanti P.Vanago ir A.Ditkovskytės pora. Ne itin jiems nusileidžia Ukrainai atstovaujantys M.Drobiazko su partneriu Andrejumi Černyšovu.

„Dalyvaujam, ačiū Dievui. Kovojame, kartais gauname gerus pažymius, kartais – blogus, kaip ir visi, kurie malasi toje košėje“, – apie dalyvavimą projekte kalbėjo P.Vanagas. Čiuožėjas mano, kad su A.Ditkovskyte iš visų porų labiausiai išsiskiria tuo, jog kalba lietuviškai.

P.Vanagas negaili komplimentų projekto partnerei, tačiau skundžiasi, kad ji nuolat neturi laiko.

„Ji – gera, gabi mokinė, kuri visai neturi laiko mokytis. Mums tenka dirbti naktimis, nes dienomis ji vis kur nors filmuojasi, repetuoja teatro spektaklius. Jau du mėnesius mes ruošiame savo pasirodymus tarp dešimtos vakaro ir trečios valandos nakties. Guluosi miegoti apie penktą, šeštą valandą ryto, taip galima ir iš proto išeiti“, – juokiasi P.Vanagas.

Žiema prieš 10 metų šeimą sukūrusiai M.Drobiazko ir P.Vanago porai – itin įtemptas metas, kai lieka vos kelios akimirkos asmeninėms šventėms. Sutuoktiniai viliasi atsipūsti bent per Naujuosius metus ir simboliškai pakelti šampano taurę savo namuose.

„Tik ji savo gimtadienį seniai yra namuose sutikusi, visą laiką tuo metu dirbame – švelniai liesdamas gruodžio 21 dieną gimusiai žmonai ranką sakė P.Vanagas. – Visada gimtadienius paminime, tik nedideliu mastu. Nesame mėgėjai didelių kompanijų, todėl tiek mano, tiek Margaritos gimtadienius švenčiame mažame draugų būryje, o dar dažniau – dviese.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius