Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras Eglę Jackaitę nori įkalinti metams

Ketvirtadienį aktorės Eglės Jackaitės, kaltinamos sukčiavus siekiant didesnės motinystės pašalpos, byloje buvo skaitomos baigiamosios kalbos.
Eglė Jackaitė teisme ir toliau neigė fiktyviai pasididinusi atlyginimą, kad gautų didesnę motinystės išmoką.
Eglė Jackaitė teisme ir toliau neigė fiktyviai pasididinusi atlyginimą, kad gautų didesnę motinystės išmoką. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Prokuroras Vytautas Kukaitis po beveik dvi valandas skaitytų kaltinimų teismui siūlė aktorę, kaltinamą dirbtinai pasikėlusią atlyginimą, įkalinti vieniems metams.

Ją fiktyviai įdarbinusią nekilnojamojo turto agentūros direktorę Eriką Kabečiūtę prokuroras siūlė nubausti 18,2 tūkst. Lt bauda. Prokuroras atsižvelgė į tai, kad kaltinamoji nuoširdžiai gailėjosi, pripažino savo kaltę ir teismui nurodė visas aplinkybes, reikalingas tyrimui.

Išgirdusi tokią prokuroro poziciją aktorė E.Jackaitė ir toliau neigė savo kaltę ir tikino, kad visi kaltinimai neturi pagrindo.

Žinoma moteris ir toliau laikėsi pozicijos, kad tapo nelaimingos meilės auka ir dauguma veiksmų siekiant didesnės išmokos buvo padaryti jai net nežinant. E.Jackaitė pasakojo, kad jos mylimasis Karolis Malinauskas daugumą reikalų su savo vaikystės drauge E.Kabečiūtė tvarkė be jos žinios.

E.Jackaitė kaltinama, kad 2008 m. birželio 27 d. fiktyviai įsidarbino nekilnojamojo turto agentūroje jau būdama nėščia. Iš pradžių moteriai už 20 val. darbo savaitę buvo pažadėtas tūkstančio litų atlygis, tačiau jau po kelių dienų alga išaugo iki 12 tūkst. Lt. Taip, prokuroro teigimu, buvo siekiama iš valstybės pasisavinti per 150 tūkst. Lt „Sodros“ išmokų.

Apklausti nekilnojamo turto bendrovės „4 Real“ darbuotojai aiškino E.Jackaitę matę vos kelis kartus, esą jokių sandorių ji nesudarinėjo. Aktorė atsisakė tyrėjams pademonstruoti savo kompiuterinio raštingumo įgūdžius ir paruošti prezentaciją, kokią neva ruošdavo tariamiems klientams.

E.Kabečiūtė iš pradžių laikėsi vieningos pozicijos su E.Jackaite ir atkakliai neigė sukčiavusi. Po bendrovėje atliktos kratos ji nuoširdžiai prisipažino, jau ėmė grąžinti pinigus į „Sodros“ iždą. Prokuroras teismo prašė atsižvelgti į šią aplinkybę ir skirti švelnesnę bausmę, nei numato įstatymai už sukčiavimą stambiu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius