Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichoterapeutas Olegas Lapinas: „Kai bučiuojasi dvi merginos, visuomenė nejaučia nerimo. Kai vaikinai, kelia aliarmą“

Didžiulio žiūrovų susidomėjimo sulaukęs televizijos TV3 socialinis eksperimentas „Tik nesakyk mamai“ šį vakarą pačių dalyvių iniciatyva iškels jautrią ir nuolat diskusijas kurstančią temą – tos pačios lyties asmenų santykius. Dviejų dalyvių vaikinų čia lauks užduotis – bučiuotis į lūpas 30 sekundžių.
Šou dalyviai
Šou dalyviai / TV3 nuotr.
Temos: 2 Olegas Lapinas TV3

„Tik nesakyk mamai“ dalyviai vaikinai šįvakar galvos užduotis merginoms, o merginos – vaikinams. Jeigu merginoms pakaks pademonstruoti savo grožį ir judėjimo scenoje talentą, tai vienas po kito sukdami „Laimės ratą“, vaikinai net neįtars, kokios skirtingos – tiek fiziškai, tiek psichologiškai – bus merginų sumanytos užduotys. Ar vaikinai sugebės įveikti savo baimę ir įvykdyti vieną iš žaidimo užduočių – pasibučiuoti į lūpas 30 sekundžių? Šis, iš pirmo žvilgsnio nekaltas, merginų sumanymas sulauks šokiruojančių tiek tėvų, tiek dalyvių reakcijų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Psichologas Olegas Lapinas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Psichologas Olegas Lapinas

Pasak psichoterapeuto Olego Lapino, jei pasibučiuoja dvi merginos, – visuomenė nejaučia jokio nerimo, tačiau jei pasibučiuoja du vaikinai, – reaguojama visiškai kitaip – visuomenė kelia aliarmą.  

„Čia teko įveikti savo baimę 2, 3, 4, 9, o gal ir dar daugiau kartų. Iš lėktuvo parašiutu reikia šokti, – imi ir šoki, o čia – artėji link žmogaus ir tave psichologiškai atgal stumia. Tai žiauri užduotis“, – šįvakar sakys vienas iš vaikinų. „Čia kaip nuo skardžio nušokti“, – garsiai svarstys kitas.

Kodėl vienas iš tėvų negalės net pakelti akių į ekraną? „Atrodo, kad tėvui tai matyti yra sunkiau, nei užduotį atlikti pačiam vaikui, nes tėvas suvokia kas vyksta ir negali savo vaikui padėti“, – samprotaus dalyvės Aistės mama Rita.

Vertindamas užduoties šokiruotų tėvų reakcijas, O. Lapinas tikina: „Tėvai mato taip: „Tas, kuris ką nors daro mano vaikui, visada bus pasikėsintojas, agresorius.“

Šioje socialinio eksperimento „Tik nesakyk mamai“ dalyje du vaikinai gaus ir kitą užduotį – per tam tikrą laiką pabučiuoti kuo daugiau merginų. Tiesa, jie elgsis visiškai skirtingai. Vienas puls aktyviai gudrauti ir rinkti taškus, o kitas – suglumęs sėdės kambaryje ir pats sau mąstys „Ką dabar man daryti?“

„Ženklas, kad žmogus nustoja konkuruoti, siunčia žinutę „Aš nelaikau savęs tokiu kaip tu, priklausančiu kitai kastai. Mano reitingas kitoks, mano galimybės kitos, aš išvis ne šio pasaulio žmogus, todėl aš išvis su jumis nekonkuruosiu“, – dalyvių elgseną analizuoja psichoterapeutas.

Pasak O. Lapino, kiekvienam vaikinui yra gerai pajusti ir pasakyti – „Taip, aš esu toks kaip tėtis“, nei „Tėtis yra visiškai į mane nepanašus“. Pastaruoju atveju vaikinas dažniausiai tapatinasi su motina: „Tai rodo, kad jam kitų vyrų draugijoje sudėtinga, kad jis kitus vyrus mato tik kaip konkurentus, ne draugus. Tokiu atveju bendraujant su kita lytimi jam gali kilti daugiau problemų.“

Naujausioje socialinio eksperimento dalyje, pavadintoje „Klounas irgi profesija“, jaunieji dalyviai vieni kitiems kurs užduotis. Tiesa, jiems teks ne tik bučiuotis, bet ir dalyvauti karnavale.

20.00 val. „Tik nesakyk mamai“ kovą tęs likęs dalyvių dešimtukas. TV3 eteryje socialinį eksperimentą šįvakar paliks viena dalyvių pora.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius