Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pulsas” - apie vyrų mirtingumo priežastis

Kas lietuvius vyrus stumia kapo duobėn?Ar nereikės mūsų stipriosios lyties įtraukti į Lietuvos raudonąją knygą? Ir ar tikrai mus jau galima vadinti moterų našlių populiacija?
Ieva Kašauskaitė
Ieva Kašauskaitė / LRT nuotr.

Šį sekmadienį Lietuvos televizijos laidoje „Pulsas” matysite pokalbį su habilituota socialinių mokslų daktare, profesore, 2008 metų Valstybinės premijos laureate Vlada Stankūniene ir daktaru neurologu Jokūbu Fišu. Mėginsime aiškintis - kokios ankstyvo Lietuvių vyrų mirtingumo priežastys.

Naujausiais duomenimis – Lietuvos vyrai gyvena net 12 metų trumpiau nei moterys. Pagal šiuos rodiklius esame vėl paskutiniai Europos Sąjungoje.Mokslininkus baugina, jog lietuvius vyrus prarandame pačiame jėgų žydėjime.

Jie žūsta keliuose, žudosi, juos kankina ligos, pasaulyje puolančios tik septyniasdešimtmečius. Baugina ir mažėjantis gimstamumo lygis. Kas kaltas? Gal tebegyvuojančios patriarchalinės nuostatos, pagal kurias kuriamas vyro įvaizdis?

Daug uždirbti, sėkmingai kopti karjeros laiptais, plėsti verslą. Pastaruoju metu vyrai kur kas labiau nei moterys susiduria su psichosocialiniu stresu - ar siekdami materialinės gerovės, ar profesinių laimėjimų, ar padėties visuomenėje. Dažnai atsipalaiduojama alkoholiu, rūkymu ar lenktynėmis kelyje. Tai ne tik iškrova, bet ir savotiška savižudybės forma...

„Pulsas” sekmadienį, 15 valandą per LTV.

Vedėja – Ieva Kašauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius