Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Redirected / Už Lietuvą!“ aktoriai su žiūrovais pasidalins filmo užkulisiais

Lietuvos kino teatruose ir toliau nenuslūgstant susidomėjimo bangai naujausia Emilio Vėlyvio juosta „Redirected / Už Lietuvą!“, žiūrovai kviečiami pokalbiui su jos aktoriais. Penktadienį, vasario 7 d., po seanso „Skalvijos“ kino centre su žiūrovais bendraus filmo prodiuseris, aktorius Andrius Paulavičius, aktoriai Sonata Visockaitė ir Mindaugas Papinigis. Tai pirmasis kūrybinės filmo komandos susitikimas su vilniečiais.
Mindaugas Papinigis filme „Redirected / Už Lietuvą!“
Mindaugas Papinigis filme „Redirected / Už Lietuvą!“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Pasak filmo kūrėjų, vienas didžiausių aktorių iššūkių buvo darbas margoje tarptautinėje aktorių komandoje. Per 50 aktorių, tarp kurių britų žvaigždynas, Australijos, JAV, kitų šalių vardai, nuolat improvizavo, plušo detalė po detalė ryškindami savo personažus ir linksmai leisdami laiką kartu.

Anot M.Papinigio, suvaidinusio akmeninio veido banditą Vovą, geriausia, ką jis gavo per „Redirected / Už Lietuvą!“ filmavimus – daug pamokų iš geriausių savo sričių specialistų. Pasak jo, filmo virtuvę užtikrintai valdė savo amatą išmanantis režisierius, puikiai į vaidmenis įsigyveno aktoriai, negailėdami patarimų mažiau patyrusiems kolegoms, profesionaliai dirbo kitų sričių meistrai – operatoriai, dailininkai, montažo specialistai bei kt.

Tuo metu aktorė Sonata Visockaitė, kuriai juostoje teko „Guolio“ barmenės vaidmuo, teigia, kad „Redirected / Už Lietuvą!” – ne tik pramogai. Filme ji įžvelgia ne vieną paslėptą potekstę ar mintį, vertą pagvildenimo. Aktorė jomis pasidalins su žiūrovais, kaip ir bendro darbo su E.Vėlyviu sukaupta patirtimi. Ankstesniame režisieriaus filme „Zero 2“ ji suvaidino prodiuserę Vitą.

Filmo kūrėjų nuotr./Sonata Visockaitė
Filmo kūrėjų nuotr./Sonata Visockaitė

Susitikimo metu bus proga ne tik sužinoti kaip sekėsi bendras tarptautinės aktorių komandos kūrybinis darbas ar kokie siužeto vingiai taip ir nepasiekė ekrano, bet ir apie artimiausius filmo kūrėjų planus – juostos pristatymą Didžiosios Britanijos, Rusijos ir kitų šalių žiūrovams, svarstymus kurti jos tęsinį. Į šiuos klausimus galės atsakyti vienas iš filmą prodiusavusios kompanijos „Kino kultas“ prodiuserių Andrius Paulavičius. Beje, juostoje jis sukūrė epizodinį pikto rusakalbio Vilniaus taksisto vaidmenį.

Pagal kino teatruose surinktas pajamas „Redirected. Už Lietuvą!“ šiuo metu yra daugiausiai pajamų surinkęs lietuviškas filmas.

Filmo kūrėjų nuotr./Filmo prodiuseris ir aktorius Audrius Paulavičius
Filmo kūrėjų nuotr./Filmo prodiuseris ir aktorius Audrius Paulavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius