Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisierius Tuminas Maskvoje atsidūrė tarp dviejų ugnių

Dalis Maskvos Vachtangovo teatro, kuriame meno vadovu dirba garsus Lietuvos režisierius Rimas Tuminas, pareiškė, kad jis nebegali vadovauti kolektyvui, nes esą „žlugdo teatro dvasią“ ir „geria“, praneša naujienų portalas NEWSru.com.
Režisierius R.Tuminas ir aktorė Nijolė Narmontaitė
Režisierius R.Tuminas ir aktorė Nijolė Narmontaitė / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos Kultūros ministerija oficialiai pareiškė, kad kol kas ji nepasirengusi spręsti konflikto, kilusio garsiajame Maskvos Vachtangovo teatre. Teatro trupė pasidalijusi į dvi stovyklas – viena jų palaiko R.Tuminą, kita norėtų, kad režisierius jiems nebevadovautų. Ministerijos pareiškime teigiama, kad „reikia gerbti ir Vachtangovo teatro tradicijas, puikią teatro mokyklą, ir darbo įstatymus, todėl teatro likimo negalima spręsti skubotai“.

Ir R.Tumino šalininkai, ir priešininkai Rusijos Kultūros ministerijai išsiuntė atitinkamus laiškus. Beje, R.Tumino šalininkų daugiau nei priešininkų – režisierių palaiko 60 žmonių iš 85. Kol kas ministerijos atstovai atsisako susitikti tiek su viena, tiek su kita aktorių stovykla. 

Pasak garsaus rusų teatro apžvalgininko Grigorijaus Zaslavskio, R.Tumino priešininkai kaltina lietuvių režisierių žlugdant teatro dvasią ir teigia, esą jis piktnaudžiauja alkoholiu. Tuo tarpu R.Tumino, kuris Vachtangovo teatro vadovu tapo 2007-aisiais, šalininkai teigia, kad šis režisierius į teatro gyvenimą įnešė naujų vėjų, jį atgaivino, rašo laikraštis „Nezavisimaja gazeta“.   

Laikraščio duomenimis, į R.Tumino vietą pretenduoja Valerijus Fokinas, kuris dabar vienu metu vadovauja vienam Sankt Peterburgo  teatrui ir Maskvos Mejerholdo centrui. Pats V.Fokinas šios informacijos nekomentuoja, nors anksčiau, prieš R.Tuminui pradedant dirbti Vachtangovo teatre, Rusijos spaudoje buvo pasirodę pranešimų, kad V.Fokinas norėtų tapti Vachtangovo teatro meno vadovu. 

Beje, neseniai režisierius R.Tuminas lietuviškai žiniasklaidai prisipažino, norėjęs bėgti iš Maskvos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius