-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Robertas Javtokas parodė įspūdingą tatuiruotę: meistras piešinį ant rankos kūrė visus metus

„Kartą paragavęs, negali sustoti“ – įsitikinęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Robertas Javtokas (36) ir jo tatuiruočių meistras Egidijus Perminovas (42). 2015 metų pabaigoje pradėję kurti įspūdingą piešinį ant sportininko dešinės rankos, jiedu jau džiaugiasi rezultatu, bet sustoti nežada – tatuiruotė tęsis per pečius į nugarą, į kitą ranką ir krūtinę.
Egidijus Perminovas ir Robertas Javtokas
Egidijus Perminovas ir Robertas Javtokas / „Eddy TattooStudio“ nuotr.

Prieš 15 metų Egidijus Perminovas netikėtai pradėjo savo, kaip tatuiruočių meistro, karjerą. Vyras pasakojo, kad piešti mėgo visuomet, tik apie tatuiruotes jis niekada negalvojo.

Miron Ink'aholik nuotr./Egidijus Perminovas
Miron Ink'aholik nuotr./Egidijus Perminovas

„Tatuiruočių kartą „paragavęs“, negali sustoti. Taip atsitiko ir man. Nuo pat vaikystės mėgau piešti, ir kartą vienas draugas pasiūlė pabandyti jam padaryti tatuiruotę. Piešdamas visas tiesiog drebėjau, bet man labai patiko ir užsikabinau“, – 15min pasakojo Egidijus.

Tatuiruotes iš pradžių jis kūrė užsienyje – gyveno ir dirbo Londone. O sugalvojęs grįžti į Lietuvą ir neradęs čia kokybiško salono, E.Perminovas įkūrė savąjį „Eddy Tattoo Studio“ ir jau 7-erius metus sėkmingai gražina klientus amžinaisiais piešiniais.

Kaip tikri meno kūriniai atrodantys Egidijaus kūriniai nepraslydo ir pro Roberto Javtoko akis. Krepšininkas, pamatęs meistro darbus, ištatuiruotus ant kito žmogaus kūno, netrukus ir pats apsilankė E.Perminovo salone.

„Eddy TattooStudio“ nuotr./Roberto Javtoko tatuiruotė
„Eddy TattooStudio“ nuotr./Roberto Javtoko tatuiruotė

„Man dar įdomiau daryti tatuiruotes Robertui, kai žinau, kad pamatys daug žmonių, ir galbūt pakeis savo mąstymą. Iki šiol dauguma galvoja, kad tatuiruotes darosi tik kaliniai, jūreiviai ar kariai. O ir nė viena žvaigždė neturi normalaus piešinio, visi vaikšto su šūdukais, – juokėsi jis. – Robertas yra pirmas žmogus, kurį puošia tikrai kokybiška tatuiruotė.“

Anot E.Perminovo, prie klaidingo supratimo apie tatuiruotes prisideda ir šalyje dirbantys prasti meistrai. „Neužtenka nusipirkti mašinėlės, kad būtum geras meistras. O tokių Lietuvoje yra daug. Žinoma, ir žymių meistrų visame pasaulyje yra, bet jie gimtinėje retai lankosi. Geros tatuiruotės turi atrodyti kaip menas, kaip nuotraukos“, – teigė jis.

Būtent taip atrodo ir krepšininko Roberto Javtoko tatuiruotė – jo dešinė ranka lyg paveikslas, kurį jiedu su Egidijumi kurti pradėjo kiek daugiau nei prieš metus. Krepšininkas praėjusiais metais Kūčių vakarienės stalą su šeima iškeitė į tatuiruočių meistro darbo kėdę, iš kurios žada dar ilgai nepasitraukti.

„Pirmą tatuiruotę jam dariau per Kūčias. Aš esu darboholikas, man tas pats, kada dirbti. Bet šiaip mes puikiai ir dviese šventes sutikom“, – juokėsi Egidijus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Robertas Javtokas ryžosi įspūdingai tatuiruotei: 3 mėnesius ją kuriantis meistras darbą tik įpusėjo

„Eddy TattooStudio“ nuotr./Egidijus Perminovas ir Robertas Javtokas
„Eddy TattooStudio“ nuotr./Egidijus Perminovas ir Robertas Javtokas

Nors tatuiruotę Egidijus daro tikrai krepšinio legendai, tačiau sako, kad visiškai dėl to nesijaudina ir ranka dar nebuvo sudrebėjusi. Be to, per metus jie jau tapo puikiais bičiuliais, rado bendrų temų, nes tatuiruočių meistras kaip tikras lietuvis – krepšinio aistruolis.

„Pieštiant ant Roberto jaučiu tik dar didesnį užsidegimą. Jo tokia didelė ranka! Iš tikrųjų, jei tą tatuiruotę išvyniotumėme, tai išeitų tokio dydžio, kaip nugaros plotas. Labai didelis darbas“, – kalbėjo Egidijus.

O ir kaip klientas Robertas nėra išrankus – visada pasako mintį, kaip nori, kad piešinys atrodytų, o visa kita patiki meistro rankoms.

„Aš viską sudėlioju, nupiešiu ir kartu aptariame. Jis pasitiki manimi. Aš juk geriau žinau, kaip atrodys ant kūno, kaip padaryti, kad pagal kūno proporcijas viskas tiktų. Taip pat jis pakantus skausmui, tikras čempionas“, – šypsosi jis.

„Eddy TattooStudio“ nuotr./Roberto Javtoko tatuiruotė
„Eddy TattooStudio“ nuotr./Roberto Javtoko tatuiruotė

Visus metus, susitikdami bent kartą per mėnesį, jiedu jau džiaugiasi rezultatu. „Viskas susieta su vandeniu. Nė vienas piešinys neturi tiesioginės reikšmės – visur asociacijos ir kiekviena detalė daryta su mintimi“, – teigė Egidijus.

Meistras sako, kad tatuiruočių turbūt jau būtų kur kas daugiau, bet dėl įtempto sportininko darbo grafiko, jis retai randa progą užsukti. Tačiau kadangi šiemet Robertas Javtokas žada baigti savo, kaip krepšininko, karjerą, turės daugiau laisvo laiko, kurį jau žada praleisti meistro kėdėje. Ir jiedu sustoti nežada – jau suplanavo, kokie bus kiti piešiniai.

V.Dranginio/LTOK nuotr./Robertas Javtokas
V.Dranginio/LTOK nuotr./Robertas Javtokas

„Jau ištatuiravau visą ranką, dabar piešinys plečiasi į pečius. Kai Robertas baigs karjerą, bus kita ranka, krūtinė, nugara... Tas įžymusis ryklys išplauks į negrįžtamą kelionę“, – juokėsi Egidijus, prisiminęs pirmąją Roberto tatuiruotę – ryklį.

Ir galbūt sudalyvaus kokioje parodoje: „Tikiuosi, kada nors nulėksim kur nors, kai jis turės daugiau laiko“, – 15min sakė Egidijus Perminovas.

Robertas Javtokas: „Tai buvo sena svajonė“

15min Robertas Javtokas pasakojo, kad kūną pasipuošti tatuiruotėmis svajojo jau seniai, tik progų tam vis nebuvo.

„Tatuiruotėms niekada neradau laiko, buvo didelis darbo krūvis, o ir prasidėjus vasarai norėdavosi maudytis nevaržomai. O dabar atėjo metas, kai turiu šiek tiek daugiau laisvo laiko, kai radau gerą meistrą, kuriuo pasitikiu, kuris įkvepia. Ir įgyvendinu savo svajonę“, – teigė R.Javtokas.

Krepšininkas pasakojo, kad piešiniai, puošiantys jo kūną, gimė kartu bendraujant ir kuriant su Egidijumi: „O į reikšmę nereikia gilintis“, – šypsodamasis sakė Robertas.

„Eddy TattooStudio“ nuotr./Roberto Javtoko tatuiruotė
„Eddy TattooStudio“ nuotr./Roberto Javtoko tatuiruotė

Tačiau krepšininkas pripažįsta, kad dėl tos gražios rankos tekdavo ir nemažai kentėti. „Viskas priklauso nuo dienos. Būna, kad kai kurias vietas labai skauda, būna, kai neskauda. Būna ir tokių atvejų, kai kūnas gali skausmingai atmesti, jeigu tatuiruotę daro ilgai.“

Visgi kartais pro sukąstus dantis, jis sako, buvo verta kentėti – rezultatu Robertas yra labai patenkintas ir jau svajoja apie kitas tatuiruotes: „Tik šeima dėl to labai nesidžiaugia, bet šiaip per daug ir neprieštarauja“, – 15min sakė R.Javtokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius