-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Romo Zabarausko filme „Streikas“ nusifilmavęs baritonas Michaelas Weyandtas koncertuos Vilniuje

Gruodžio 14 dieną į Vilnių atvykta žymus baritonas iš Niujorko, Jungtinių Amerikos Valstijų, Michaelas Weyandtas. Solistas čia atliks kartu su pianistu Justu Šerveniku sukurtą programą. Garsus baritonas pažįstamas ne tik klasikinės muzikos gerbėjams, bet ir kinomanams – režisieriaus Romo Zabarausko filme „Streikas“ jis sukūrė epizodinį Niujorko restorano administratoriaus vaidmenį.
Michaelas Weyandtas
Michaelas Weyandtas / Stop kadras iš filmo

Per savo baritono karjerą M.Weyandtas jau spėjo pasirodyti prestižinėje koncertų salėje „Carnegy Hall“ Niujorke, vasarį jis dainuos Monteverdi ir Beecher „Gotham Chamber“ operoje, kovą – „Lyrinėje Virginijos“ operoje. Itin užimto ir gausiai įvertinto baritono talentas sujaudino „The New York Times“ ir kitų svarbių leidinių kritikus. Operos gerbėjams jo vardas – puikiai pažįstamas.

Didelę patirtį turi ir jam akompanuosiantis pianistas J.Šervenikas. Jis yra paruošęs programas su tokiais operos atlikėjais kaip Merūnas Vitulskis, Vladimiras Prudnikovas, koncertuoja su skirtingais Lietuvos orkestrais.

Asmeninio albumo nuotr./Michaelas Weyandtas
Asmeninio albumo nuotr./Michaelas Weyandtas

Pakvietęs M.Weyandtą filmuotis filme „Streikas“, R.Zabarauskas nė nežinojo, kad bendrauja su nusipelniusia operos žvaigžde. „Nieko nežinojau. Michaelas prisistatė labai kukliai, gilintis į tai, ką jis veikia, man nebuvo laiko. Juolab kad ir jo vaidmuo filme – tikrai mažas“, – portalui Žmonės.lt sakė režisierius.

Režisierių ir baritoną supažindino aktorių atranką šefavęs Berylas Teitelbaumas. „Jis atsiuntė man aktorių, kurie kreipėsi pagal skelbimus, kandidatūras su jų nuotraukomis ir aprašymais. Šiam vaidmeniui pasirinkau kelis kandidatus, susitikome. Pamenu, Michaelas iškart informavo apie didelį savo užimtumą, intensyvų darbo grafiką. Pamaniau, kad jis geras aktorius, tačiau nepavyks suderinti laiko. Nesitikėjau, bet pavyko“, – prisiminė R.Zabarauskas.

Asmeninio albumo nuotr./Michaelas Weyandtas su Romu Zabarausku
Asmeninio albumo nuotr./Michaelas Weyandtas su Romu Zabarausku

Anot jo, M.Weyandtas šiam vaidmeniui tiko tiesiog puikiai. „Filmuodamas itin mažo biudžeto filmą JAV negali rinktis profesionalių aktorių, nes jie priklauso profsąjungai – kiekvienam reiktų mokėti mažiausiai 100 dolerių per dieną, įgyvendinti daug kitų sąlygų. Rinkomės arba iš pradedančiųjų aktorių, arba iš kitų sričių profesionalų, ieškančių patirties vaidinant. Michaelas to ir norėjo“, – sakė R.Zabarauskas.

Operos solisto vaidybą režisierius vertina tiesiog puikiai. „Mums reikėjo minimaliomis priemonėmis sukurti prabangaus restoraną įvaizdį, o Michaelas turi kažką tokio – pastatai jį ir viskas aplink atrodo prabangu. Jo kalba, manieros... Viskas labai aristokratiška“, – vertino R.Zabarauskas. 

Kad jo filme nusifilmavo operos žvaigždė, R.Zabarauskas sužinojo vos prieš savaitę, kai išgirdo, kad dainininkas pažįstama pavarde pasirodys Lietuvoje.

R.Zabarauskas su nekantrumu laukia M.Weyandto pasirodymo Vilniuje, kuriame tikina žūtbūt apsilankysiąs: „Jau susirašiau su Michaelu, pasiūliau aprodyti miestą, jei tik jis turės laiko. Lietuvoje jis lankysis pirmą kartą – tikiuosi, kad gerbėjus jis maloniai nustebins.“

VIDEO: Filme „Streikas“ Michaelas Weyandtas sukūrė epizodinį Niujorko restorano administratoriaus vaidmenį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius