Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rosita Čivilytė: „Žmonės vidumi yra labai nešvarūs“

Artėjant švarinimosi akcijai „Darom 2011“ apie savo mėginimus gyventi švariai ir pasibjaurėjimą šiukšlintojais papasakojo dainininkė Rosita Čivilytė.
Rosita Čivilytė
Rosita Čivilytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žinoma atlikėja prisipažino, kad jai ypač pikta matyti apšnerkštus gražius gamtos plotelius, kuriuose iškylaujama, ilsimasi. „Nesakau, kad esu sutverta rankioti svetimas šiukšles, bet labai labai erzina, kai atvažiuoji prie ežero ir matai kalnus šiukšlių. Tokiomis akimirkomis užauga pyktis ne tik mano, bet ir mano šeimos narių širdyse. Argi taip sunku pasiėmus maišą susitvarkyti ir grįžus namo išmesti šiukšles? Nebūtų nei sau problemos, nei kitiems“, – svarstė R.Čivilytė.

Anot jos, visa tai – atsakomybės ir vidinės tvarkos trūkumas. „Tai pasireiškia įvairiose srityse. Be jokios abejonės taip yra dėl tingėjimo, neatsakomybės. Šiukšlintojams nerūpi, ką pagalvos ar pajaus kiti atėję. Mes tą matome įvairiose gyvenimo situacijose, ne tik renkant šiukšles... Tai atsispindi ir politikoje. Manau, kad žmonės vidumi yra labai nešvarūs, tad nenuostabu, kad nešvarūs ir gamtoje“, – kalbėjo dainininkė.

Yra tekę drausminti

R.Čivilytė prisipažino, kad ji yra pasakiusi pastabų gatvėje šiukšlinusiems žmonėms. „Negaliu žiūrėti, kaip mama eina gatve ir bara mažą vaiką už tai, kad nukrito į balą ir susitepė kelnes. Lygiai taip pat negaliu kentėti, jei matau, kad žmogus eina ir chamiškai numeta šiukšlę... Aišku, ne visada, bet kartais galiu sustabdyti ir paauklėti. Ar to reikia? Nežinau, juk kiekvieno nesustabdysi ir nepaauklėsi“, – sakė atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius