-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rūtos Rimšelienės kurtos avalynės pristatyme – „Mis Lietuva“ gražuolės ir dizainerių ašaros

Avalynės dizainerė Rūta Rimšelienė ir aksesuarus kurianti Vilija Šabunkaitė-Poškienė trečiadienį, gruodžio 7-ąją, pakvietė bičiulius į judviejų kolekcijos „Dovanoju...“ pristatymą, kurio metu susirinkusieji galėjo ne tik pasigrožėti batais, bet ir prisiminti beglobius gyvūnus. Šiems dauguma atvykusių atsinešė gausių dovanų.
Ieva Gervinskaitė ir Gabrielė Martirosianaitė
Renginio akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginį vedusi V.Šabunkaitė-Poškienė neslėpė jaudulio ir jausmų. Kalbėdama apie bendradarbiavimą su R.Rimšeliene moteris prisiminė ir savo augintinę Mirtą. Ji su ašaromis akyse pasakojo apie prieš daug metų į jos namus atklydusią kalytę ir per neilgą šuns gyvenimą suteikusią daug džiaugsmo visai šeimai. Taip pat tylos minute buvo pagerbta viena beglobiais gyvūnais besirūpinančių savanorių, neseniai mirusi nuo vėžio. Tramdydamos užplūdusias emocijas kūrėjos pakvietė gausų svečių būrį prisiminti visus žmones, darančius gerus darbus ir nesirūpinančius savimi.

Ragino būti atsakingiems su gyvūnais

Prie gyvybės vagonėlių beglobiams gyvūnams steigimo prisidėjusi R.Rimšelienė. „Anksčiau į gyvybės vagonėlius keliavo vadinamieji „mirtininkai“. Priimdavome visus „nurašytus“ gyvūnus. Šiandien pristatyme apsilankęs šuniukas patyrė tragišką likimą – jis buvo dukart išmestas, žalotas. Mes skatiname žmonių atsakingumą. Mums svarbiau ne tai, kad pasiimtų beglobį gyvūną, bet kad neatsisakytų savojo“, – sakė dizainerė. Ji pasakojo, kad gyvybės vagonėliuose nutinka neįtikėtinų istorijų – pavyzdžiui, pusmetį ar net trejus metus klaidžioję gyvūnai atranda savo tikruosius šeimininkus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rūta Rimaelienė
Rūta Rimšelienė

Beglobių šunų ir kačių gyvybės vagonėliai įsikūrę Vilniaus Fabijoniškių rajone Liudo Giros g. 131. Sekmadienio dieną ten rengiama atvirų durų diena, į kurią kviečiami visi gyvūnams neabejingi žmonės.

R.Rimšelienė prisipažino, kad nelengva visur suspėti – moteris augina metukų sūnų Taurą ir 8-erių sūnų Ąžuolą. „Laikas yra brangus, dabar nebegaliu pati nuvažiuoti ir vedžioti šunis, bet stengiuosi kaip įmanydama prisidėti prie veiklos ir skatinti žmones susimąstyti, kad gyvūnas yra atsakomybė, jis turi keliauti kartu per gyvenimą“, – sakė du šunis ir katę priglaudusi dizainerė.

Grožis – su tikslu

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gritė Maruakevičiūtė
Gritė Maruškevičiūtė

Renginio metu buvo pristatyta R.Rimšelienės drauge su V.Šabunkaite-Poškiene kurta batelių 2012-ųjų pavasario-vasaros kolekcija. „Nemaža dalis batelių jau rezervuota. Jie truputį ekstravagantiški, ryškūs, nors iš principo esu minimalistė. Mėgstu išsiskiriančius aksesuarus. Tarkime – dėvėti vienos spalvos drabužius ir įvaizdį paryškinti batais, auskarais ar pakabučiu. Nesiūlau batų prie ryškių drabužių, bet aprangos paįvairinimui , man jie puikiai atrodo“, – sakė kūrėja.

Kalėdiškai pavadintą kolekciją „Dovanoju...“ pristatė žinomos merginos – „Mis Lietuva“ laimėjusios gražuolės Ieva Gervinskaitė, Gritė Maruškevičiūtė, Vaida Petraškaitė ir Gabrielė Martirosianaitė, taip pat Genutė Žalienė ir kiti modeliai. „Gabrielė – šaunuolė, ji savo veidą naudoja kilnioms akcijoms. Ką daryti pasibaigus grožio konkursams? Per gerus darbus merginos gali save įprasminti“, – akcentuodama, kad grožis privalo turėti tikslą, sakė R.Rimšelienė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius