Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalių penketukas, kuriose gyvena daugiausia storulių

Viena labiausiai šiuolaikinius žmones dominančių temų yra svoris ir kaip jo numesti. Žmonių gyvenimo tempui daro įtaką naujos technologijos, kurios priverčia dirbančius žmones griebtis greitojo maisto, nuo kurio svoris auga ypač greitai.
Viršsvoris kamuoja žmones visame pasaulyje.
Antsvoris kamuoja žmones visame pasaulyje. / Photos.com
Temos: 1 Nutukimas

Sąrašas šalių, kuriose yra daugiausia storų žmonių, atliktas analizuojant 15 pastarųjų metų duomenis ir kokią gyventojų dalį sudaro nutukę žmonės, rašo associatedcontent.com.

Graikija yra penkta šalis pagal sąrašą, kurioje gyvena nemažai nutukusių žmonių. Storuliai sudaro 21,9 proc. šalies gyventojų. Tai gali atrodyti labai netikėta, nes Graikijoje laikomasi ypač efektyvios Viduržemio jūros dietos. Nutukimą lemia tai, kad graikai sau leidžia piktnaudžiauti greituoju maistu. Maždaug 35 proc. Graikijos vyrų yra nutukę, tačiau jų gyvenimo trukmė yra viena ilgiausių pasaulyje. Gali būti, kad gyvenimo trukmei įtakos turi tai, kad per metus statistinis graikas  suvartoja apie 35 litrus alyvuogių aliejaus!

Ketvirta šalis yra Slovakija, kurioje gyvena 22,4 proc. nutukusių žmonių. Tyrimo rezultatai rodo, kad čigonai lemia nacionalinį nutukimo procentą, čigonių kūno masės indeksas yra daug didesnis nei kitų moterų. Tik 27 proc. Slovakijos vaikų kasdien valgo vaisių ir daržovių.

Jungtinė Karalystė – trečia šalis, kurioje gyvena 23 proc. nutukusių žmonių. Statistika rodo, kad nutukimas yra labiau paplitęs tarp darbininkų ir profesijų, kurioms reikalinga rankų darbo jėga. Maždaug 9000 britų kasmet miršta dėl komplikacijų, susijusių su nutukimu.

Antra šalis sąraše yra Meksika su 24,2 proc. nutukusių gyventojų. Pagrindinė nutukimo priežastis Meksikoje yra susijusi su greitojo maisto vartojimu. Švaraus vandens ir sveikatos išteklių trūkumas taip pat prisideda prie svorio didėjimo. Šalyje yra 205 „McDonald's“ restoranai. Nealkoholiniai gėrimai ir greitasis maistas kainuoja pigiau nei ėjimas į šviežių daržovių turgų.

Šalis, kurioje gyvena daugiausia nutukusių žmonių, yra Jungtinės Amerikos Valstijos su 30,6 proc. nutukusių amerikiečių. Ši nacionalinė krizė pastebima netgi tarp augintinių – 25 proc. amerikiečių šunų ir kačių sveria per daug. Šiuo metu šalyje yra 13 000 „McDonald's“ restoranų ir 11 000 „Burger King“ restoranų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius