Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sandra Daukšaitė „Auksinių gaublių“ komisijai pristatė filmą, kuriame sukūrė pagrindinį vaidmenį

Aktorė, laidų vedėja Sandra Daukšaitė-Petrulėnė laiminga ir susižavėjusi grįžo iš kelionės JAV. Čia ji važiavo turėdama svarbų tikslą – armėnų filmas, kuriame suvaidino pagrindinį vaidmenį, buvo pristatytas „Auksinių gaublių“ komisijai. Kūrėjai tikisi, kad juosta bus nominuota užsienio filmų kategorijai, o be to – didelis laimėjimas gali būti ir Sandrai, jei bus paskelbta tarp geriausių aktorių.
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su filmo „Paskutinis gyventojas“ komanda
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su filmo „Paskutinis gyventojas“ komanda / Asmeninio albumo nuotr.

Savaitę praleidusi Los Andžele, aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė grįžo kupina įspūdžių. Ją ne tik sužavėjo šis kraštas, bet aktorė taip pat turėjo progos prisiliesti ir prie Holivudo kino virtuvės. Praėjusiais metais nusifilmavusi armėnų filme „Paskutinis gyventojas“, kartu su kūrybine grupe aktorė vyko jo pristatyti ne bet kam... O „Auksinių gaublių“ komisijai.

„Amerikoje buvo daugiau darbo nei poilsio. Nors, žinoma, viską galima suderinti, – šypsosi aktorė. – Ten buvo filmo „Paskutinis gyventojas“, kuriame pernai filmavausi Armėnijoje, pristatymas „Auksinių gaublių“ komisijai. Režisieriaus Jivano Avetisiano juosta – karinė drama apie įvykius kalnų Karabache 1989 metais, kai žmonės atsidūrė tarptautiniame kariniame konflikte ir bandė išgyventi. Aš vaidinau išprotėjusią moterį, patyrusią potrauminio šoko sindromą ir pagrobtą iš psichiatrijos klinikos. Tai buvo pagrindinis vaidmuo.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Sukrečianti Sandros Daukšaitės patirtis: vaidmeniui ruošėsi Armėnijos psichiatrijos ligoninėje

Dėl šio vaidmens aktorei teko pabuvoti net psichiatrijos klinikose, kad galėtų įsijausti ir kuo įtikinamiau suvaidinti. Nors ši patirtis ir sukrečianti, tačiau, pasak Sandros, ir labai naudinga.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

„Buvo labai įdomi patirtis – teko pabūti ir Armėnijos, ir Lietuvos psichiatrijos ligoninėse, kad įtikinamai sukurčiau vaidmenį ir suprasčiau, kaip atrodo, ką jaučia, kaip juda žmonės, kenčiantys nuo šios ligos. Šis vaidmuo yra beveik be žodžių, moteris nuolat kartoja vieną sakinį armėniškai. Tai buvo labai nuostabi patirtis, davusi man labai daug. Beje, tai buvo tarptautinis filmas – čia vadino ir iraniečiai, ir graikai, ir armėnai, ir rusai. Visa tai labai praplėtė mano pažinimo ribas – tiek kultūrine, tiek psichologine, ir, žinoma, profesine prasme“, – 15min sakė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

Ar šį vaidmenį gali vadinti svarbiausiu karjeroje? „Kiekvienas vaidmuo man yra iš tikrųjų labai svarbus – ar teatre, ar kine, ar seriale. Tik šis buvo visiškai kitoks. Kažkada Laplandijoje teko pamatyti žieminius kalnus, o čia pamačiau fantastiškus Armėnijos kalnus. Teko ir po 14 valandų jais keliauti kalnais. Žinoma, dažniausiai būna taip, kad vasarą vaidini rudenį ir atvirkščiai. Tad, kai buvo labai karšta, buvau apsiavusi vilnones kojines, apsigaubusi pledu, skaromis, storais megztiniais... Aišku, buvo labai sudėtinga, bet kartu ir labai įdomus kūrybinis procesas, kurio dar nebuvau patyrusi.“

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su iraniečių aktoriumi Homyoun Ershadi
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su iraniečių aktoriumi Homyoun Ershadi

„Auksinių gaublių“ užkulisiai

Pasak aktorės, Amerikoje yra labai didelė ir glaudi armėnų bendruomenė, jie stengiasi kuo labiau populiarinti savo kūrybą, o filmas „Paskutinis gyventojas“ yra puikus to pavyzdys, suteikęs ir jai progą susipažinti su „Auksinių gaublių“ užkulisiais.

„Mane labai žavi, nes armėnai viską daro labai kokybiškai, nors biudžetas nėra didelis, jie daro viską maksimaliai. Ir tam pajungtos įvairiausios pajėgos, tarp kurių – ir Amerika. Muzika, postprodukcija buvo kuriama ten. Visa jų bendruomenė labai susižavėjo filmu ir režisieriumi, juolab kad Jivano ankstesnis filmas „Tevanik“ yra pelnęs nemenką pripažinimą ir yra įvairių festivalių laimėtojas. Tad tikėdami ir antra jo juosta, armėnai daro viską, kad ji būtų matoma, kad turėtų savo gyvenimą, kad žmonės pamatytų, kaip kuriami filmai Armėnijoje ir kokie jie yra“, – pasakojo Sandra.

„Paskutinis gyventojas“ nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė
„Paskutinis gyventojas“ nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

S.Daukšaitė-Petrulėnė labai džiaugiasi tapusi viso to dalimi – visgi prie tokio rimto konkurso asmeniškai prisilietė pirmą kartą.

„Buvo labai įdomu, viskas vyko Beverli Hilse labai prabangiame viešbutyje. Atskiroje kino salėje vienas iš prodiuserių – Kęstutis Drazdauskas – pristatė filmą, mes prisistatėm patys kaip aktoriai.

Įdomu tai, kad taisyklės neleidžia kalbėti su nariais apie filmą – gali pasisveikinti, papasakoti apie save, jie papasakoja apie save, bet apie filmą kalbėti negalima, o ir filmo kartu žiūrėti negalima. Bet tiesą sakant, vienas kitas žmogus padarė išimtį, mes šiek tiek padiskutavome ir aptarėme filmo siužetą bei mano rolę, bet santūriai, labai konstruktyviai, išgirdome nuomonę ir viskas. Dabar laukiam galutinio atsakymo gruodžio mėnesį, ar būsime nominuoti“, – įspūdžiais dalijosi aktorė.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

Didžiausią įspūdį paliko žmonės

Aktorė pakeliauti po Ameriką nespėjo – visą laiką praleido Los Andžele. Čia, be filmo pristatymo „Auksinių gaublių“ komisijai, bendravo ir su Holivudo žiniasklaida, kalbėjo vietiniame radijuje. Sandra sako, kad tuomet pajuto, koks mažas vabalėlis yra – ten pasaulis visai kitoks.

„Tai labai įspūdingas kraštas, kas buvo, tas matė ir žino. Per televizorių matyti vaizdai vis dėlto daro įtaką – ir Holivudo kalva, ir žvaigždžių alėja, ir pats Holivudas. Kiek įmanoma, apvažiavome Los Andželą. Buvome ir Venice Beach, ir prie vandenyno, ir prie kalnų, taigi dalelę krašto pamatėme. Taip pat turėjome garbės dalyvauti didžiuliame priėmime „Hilton“ viešbutyje, kai armėnai šventė nepriklausomybės metines. Ten dalyvavo ir gubernatoriai, ir kiti garbingi žmonės“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

Visgi didžiausią įspūdį paliko sutikti žmonės. „Ten gyvena nuostabūs žmonės, jie man paliko labai didelį ir gražų įspūdį. Lietuvoje mes matome išties per mažai besišypsančių žmonių. Amerikoje visi atrodo laimingi, žiūrėdamas į juos ir pats toks tampi. Jie visada klausia, kaip gyveni, ir laukia atsakymo. Tai – labai gražus pavyzdys. Be to, kai fotografavomės ant tilto, juo ėjo masė žmonių, bet mus pamatę sustojo ir palaukė, kad nesugadintų kadro. Mes jų atsiprašinėjome, bet jie sako: „Viskas gerai, mums nesunku.“

Nors laiko Sandra ir turėjo mažai, bet nebūtų moteris – parduotuvėms jo ras visada... „Teko parduotuves greitai apibėgti. Bet Los Andžele nėra pigu. Buvau apsilankiusi Rodeo Drive gatvėje, kur buvo pačios prabangiausios parduotuvės: „Prada“, „Armani“, „Versace“. Žodžiu, nuostabi gatvė moteriai, kaip iš pasakos – viskas blizga, žiba“, – juokėsi Sandra.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

O ir maistas viešnagės metu, sako, buvo labai geras. Pasak jos, smagiausia buvo apsilankyti tipiškose amerikietiškose kavinėse, kurias rodo filmuose.

„Įdomu tai, kad prie visų geresnių restoranų būna didelės eilės nuo pat 6 val. ryto, kur žmones įleidžia ir išleidžia apsauginis. Mums ir teko tokioje pabūti – ėjome į vieną garsiausių Los Andželo pusryčių kavinių, kuri, atrodo, niekuo neišsiskirianti, paprasta kavinė. Įėjus viskas kaip filmuose – tipiškas interjeras, padavėjas iškart pripila kavos iš kavinuko. Užsisakėme amerikietiškų blynų su klevų sirupu, porcijos be galo didelės. Iš trijų įveikiau vieną, bet buvo labai skanu“, – šypsosi Sandra.

Taigi iš Amerikos įspūdžius aktorė parsivežė pačius gražiausius ir jau nekantrauja dar kartą ten nuvykti.

„Mielai ten grįžčiau. Oi, kiek daug liko pamatyti! Tikiuosi, kad grįšiu su šeima“, – 15min pasakojo Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius