Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur dingsta seksas?

Kas gali būti geriau nei harmoningi santykiai tarp vyro ir moters. Tikriausiai visos poros prisimena, kaip užmezgė santykius. Iš pradžių atsiranda susidomėjimas, simpatija, flirtas, pirmasis bučinys, aistra, seksas.
Pora lovoje
Pora lovoje / 123RF nuotr.

Tačiau būna santykiai ir be sekso. Kodėl taip atsitinka? 

Sekso poreikis kiekvienam – skirtingas

Santykiai be sekso gali būti tik tuo atveju, jei tai tenkina abu partnerius. Yra nemažai porų, kurioms susiklosto būtent tokie tarpusavio santykiai ir jie pakankamai harmoningi. Kadangi  partneriams pakanka švelnumo, glamonių, šilumos, dėmesio, kurio jie negaili vienas kitam. Seksas tokiems žmonėms nėra būtinas. Todėl intymių santykių nebuvimas apskritai jiems nėra problema. Kitaip tariant, vyras ir moteris atranda tai, kas jiems atstoja seksą. Nors kiti, laikantys visokių stereotipų, greičiausiai galvoja, kad jei santykiuose nėra sekso, vadinasi, kažkas ne taip. Paprastai dviejų  žmonių artimi ryšiai grindžiami jausmais ir emocijomis, todėl ir sekso poreikis kiekvienam – skirtingas.

Nėra sekso, vadinasi, meilė praėjo

Tačiau būna  ir visiškai priešingų situacijų. Kai sekso nebuvimas tampa didžiule problema dviejų žmonių santykiuose. Tokiu atveju poros artimi ryšiai sutrūkinėja, jiedu atitolsta vienas nuo kito ir susvetimėja būtent dėl to, kad nėra intymių kontaktų. Tačiau dažnai tokiais atvejais partneriai linkę daryti išvadą: nėra sekso, vadinasi, meilė praėjo. Todėl, jei partnerių netenkina tai, kad dėl kokių nors priežasčių intymiai nesuartėjama, reikia mėginti ieškoti išeities. Svarbiausia, reikėtų pasistengti išlaikyti ramybę, nesinervinti ir neišgyventi dėl to reikalo. Didžiausia klaida būtų ta, jei vyras ir moteris dėl to pradėtų kaltinti vienas kitą.

Nenorą mylėtis gali sukelti seksualinė monotonija

Gali būti įvairių sekso nebuvimo priežasčių. Viena iš jų – laikinas fizinis ir psichologinis nusistatymas. Todėl šiuo atveju labai praverstų seksologijos ar psichologijos specialistų konsultacijos. Dar viena iš priežasčių, kodėl pora vengia intymių kontaktų, gali būti abipusis nepasitenkinimas. T.y. kurio nors vieno iš partnerių neištikimybė arba likęs kartėlis, apmaudas, kai dėl kažkokių priežasčių partneriai  įžeidinėjo vienas kitą ir skaudino. Gana dažnai nenorą mylėtis gali sukelti ir taip vadinama seksualinė monotonija, kai partneriai iš anksto žino, kaip viskas įvyks ir kuo viskas baigsis. Tokiais atvejais kyla pavojus, kad apskritai galima prarasti susidomėjimą seksu. Neretai taip atsitinka ilgai santuokoje pragyvenusioms poroms. Bet gali būti ir dėl kitokių priežasčių.

Negalima užsisklęsti savyje

Todėl norint suprasti, kas vyksta tarpusavio santykiuose, reikia atvirai pakalbėti su partneriu. Kitaip tariant,  tiesiai šviesiai pasakyti ar paklausti, kas jo netenkina ir ko jis norėtų. Tik jokiu būdu negalima užsisklęsti savyje. O jei pora varžosi apie tai kalbėti, reikėtų tai padaryti intymioje aplinkoje, pavyzdžiui, sugulus miegoti. Svarbiausia atrasti tinkamą  laiką tam ir atitinkamu tonu kalbėti. Suprantama, jokiu būdu negalima pakelti balsą arba pradėti kuo nors kaltinti partnerį. Reikia suprasti, kad jei iškilo tokia problema, vadinasi,  greičiausiai kalti abu.

Potraukis atsiranda, kai žmogus atrodo patraukliai ir gražiai

Каip galima pataisyti situaciją? Jei pora susidūrė su sekso nebuvimo problema, tai reikėtų pamėginti  pirmiausiai paįvairinti savo seksualinį gyvenimą. Pasistengti būti vienas kitam dėmesingesniems bendraujant ir gerbti vienas kito interesus. Taip pat reikėtų nepamiršti ir savęs. Tiksliau, savo išvaizdos. Žinia, potraukis atsiranda, kai žmogus atrodo patraukliai ir gražiai, tvarkingas. O jei paaiškėja, kad partneriui iš esmės sekso reikia mažiau, ir tai reikėtų turėti omenyje. Tačiau  pasistengti padaryti taip, kad tie reti intymūs momentai būtų iš tikrųjų nepamirštami.

Tačiau, jei ir nepavyktų iš karto pagerinti santykių intymioje gyvenimo sferoje, reikėtų pamėginti tą atsiradusį laisvą laiką  užpildyti kitais mėgstamais užsiėmimais ar pomėgiais, kurie patinka abiems. Tačiau pora turėtų įsidėmėti, kad  jokiu būdu sekso nebuvimas neturėtų kelti erzulį ar pyktį, nes tai tik dar labiau žlugdys santykius, kurie, tikėtina, gali baigtis skyrybomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius