Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sasha Song ir draugai vėžio ligonius gydys himnu (nuotraukos, audio)

Dainininkai Sasha Song, Giedrė iš „Pieno Lazerių“, Rūta Ščiogolevaitė, Vaidas Baumila, Linas Adomaitis, Donatas Montvidas ir Daiva Starinskaitė iš „Saulės kliošo“ įvykdė kilnią misiją – sukūrė palaikantį himną ligoniams, kuriuos užklupo reta vėžio forma – sarkoma.
Atlikėjai himnu siekia atkreipti visuomenės dėmesį į sarkomos vėžį.
Atlikėjai himnu siekia atkreipti visuomenės dėmesį į sarkomos vėžį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiais metais pirmą kartą surengėme sarkomų savaitę, norėdami atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad retomis vėžio formomis dažniausiai serga jauni žmonės, kuriems vėžys yra nelengvas patyrimas. Su šio projekto organizatorėmis nusprendėme, kad reikia dainos, kuria garsiai galėtume pasakyti visai Lietuvai apie vėžį tarp jaunų žmonių“, – apie gimusią dainos idėja p asakojo retomis onkologinėmis ligomis sergančiųjų ligonių draugijos „Rolld"Rolld“ pirmininkė gydytoja Kristina Andrėkutė.

Kai kūriau šį himną, galvojau, kad vietoj lėtos baladės reikia dainos su gražia melodija, kuri keltų nuotaiką.Idėja sukurti himną vėžio ligoniams gimė rabdomiosarkoma sergančiai 23 metų Eglutei Marcinonytei. Merginai ilgai galvoti apie galimus atlikėjus himnui nereikėjo – ji yra didelė Sasha Song gerbėja.

„Kiti ligoniai taip pat sutiko, kad Sasha Song geriausiai tinka himnui – dainininkui ši mintis labai patiko. Jis apsilankė pas mus ligoninėje, pabendravo su ligoniais, susigraudinęs tapo netgi kaulų čiulpų donoru, nors procedūra tikrai nėra maloni. Ir sukūrė labai gražią dainą, kuri mums labai patiko“, – džiaugėsi gydytoja.

„Kai kūriau šį himną, galvojau, kad vietoj lėtos baladės reikia dainos su gražia melodija, kuri keltų nuotaiką“, – apie kūrybos procesą pasakojo Sasha Song.

Optimizmo įkvepiančią nuoširdžią dainą Sashai Song įdainuoti padėjo ir kiti Lietuvos scenos atlikėjai.

„Geras jausmas dainuoti šią dainą, nes gerus darbus daryti yra gera. Dainuodama ją aš galvojau, kad šiuo himnu bus atkreiptas žmonių dėmesys į šią ligą. Nes žmones visada labiau domina pramogos, o ne medicina, ir tokiu būdu jie sužinos daugiau apie šią ligą“, – tikėjo Giedrė iš „Pieno lazerių“.

„Nei vienas atlikėjas nesiekė šia daina pasirodyti, pasivaidenti viešumoje – tiesiog iš karto, vos išgirdus pasiūlymą, sutikome. Juk gera daryti gera“, – neleido abejoti ir Vaidas.

Sarkoma yra retas ir klastingas vėžys, kai piktybinis navikas susiformuoja jungiamajame ar raumeniniame audinyje. Lietuvoje kasmet maždaug trims šimtams ligonių diagnozuojama įvairių sarkomos formų. Dažniausiai šia liga suserga jauni žmonės ir daugiau nei pusė jų miršta.
Sarkomos dažnai tiksliai nediagnozuojamos ir palaikomos kitų rūšių vėžiais. Lietuvoje labai trūksta žinių apie sarkomų simptomus, diagnostiką bei gydymą tiek patiems sergantiesiems, tiek jų artimiesiems ar juos gydantiems medikams. Projektu tikimasi atkreipti visuomenės dėmesį į šią ligą. 

VIDEO: 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius