-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulenė Chlevickaitė kviečia šokti lindihopą kartu su žvaigžde Alice Francis

Sakoma, kad šokis – tai poema, o kiekvienas judesys – žodis. Tai naudinga ne tik žmogaus kūnui, bet ir dvasiai. Lindihopas – tai šokis, kuris nereikalauja specialaus fizinio pasiruošimo ar kūno sudėjimo.
Saulenė Chlevickaitė
Saulenė Chlevickaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Užmirštas ir staiga vėl patapęs populiarus lindihopas, vis daugiau jaunimo įtraukia į energingą šokio sūkurį ir tai nėra „seniena“, atvirkščiai – grįžimas į retro laikus darosi vis labiau madingas. Šio šokio stiliaus kūrėjai – afroamerikiečiai. Jis pasirodė Niujorke XX amžiaus 3-čio dešimtmečio pabaigoje. 1980-aisiais jį atgaivino amerikiečių, švedų ir britų šokėjai. Lietuvoje tai dar pakankamai jaunas šokis. Pirmą kartą lindihopas pradėtas šokti 2000-aisiais Klaipėdoje.

Lindihopo šokių mokytoja Kamilė Pundziūtė sako šį muzikos stilių pasirinkusi, nes kartą pabandžius, iškart išsivystė priklausomybė gyvenimo džiaugsmui, kurį spinduliuoja šitas šokis. „Lindihopo negaliu šokti susiraukusi“, –  sako Kamilė. Kamilė teigia, kad tai laisvas šokis, jame svarbiausia saviraiška. Tokie šokiai yra gyvi ir judesiai turi išreikšti žmogų, o ne žmogus judesį.

Lindihopo šokis – tai savotiškas swingas, tai džiazinių spalvų šokis, jis vystosi organiškai, yra atviras naujoms jo formos, turi individualius išėjimus. Reiktu nepamiršti, šio šokio svarbus akcentas yra mėgstamas retro stiliaus įvaizdis. Šifono palaidinė ir sijonas sukuria stilingą, elegantišką ir kiek žaismingą įvaizdį, o kad tai būtų ryšku, dažnai šiam stiliui derinama sijonai su trumpomis palaidinėmis, nertiniais ir bateliais su žemais, plonais kulniukais. Kaip šio stiliaus šokėjai juokauja, kad iš močiutės spintos galima daug ką pritaikyti.

Renginių organizatorė ir atlikėja Saulenė Chlevickaitė, ši šokį sako yra išbandžiusi kai dalyvavo su sese Sandra projekte „Žvaigždžių Duetai“. „Žinojome, kad daug porų tokiame projekte šoks sportinius šokius, arba darys humoristinius pasirodymus, o mes norėjom kažko labiau energetinio. Pasimokius lindihopo šokio su tikrais šio šokio profesionalais pajutome, kad tai yra tai ko norėjome. Lindihopo stilius žaismingas, mielas šokis ir ypač smagiai šokasi poroje“, – dalinasi savo patirtimi Saulenė. Po laidos, komisijos gerai įvertintos, sesės užsidegė lankyti pamokas toliau, bet dėl laiko stokos teko nutraukti šokius.

„Dabar sugalvojau surengti šio muzikos stiliaus šokių vakarėlį su garsiąja elektrosvingo žvaigžde Alice Francis“, – su džiugesiu pasakojo Saulenė. Visi, kuriems nemielas šaltas, šlapias ir pilkas rudens peizažas už lango, gali pasidovanoti sau nuostabią šventę, pakelti tonusą apsilankę elektrosvingo šou.

Jis įvyks spalio 26 dieną 19.00, Vilniuje (Kalvarijų g. 85), „Niujorko“ klube. Šventės kulminacija taps pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiančios Alice Francis pasirodymas.

Organizatorių nuotr./Alice Francis
Organizatorių nuotr./Alice Francis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius