Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas: „Turiu neblogų galimybių užsienyje“

Italijos Milano mieste praleidęs devynias dienas, 26-erių mūsų scenos garsenybė Merūnas Vitulskis grįžo švytintis – regis, svajonė tapo dar labiau apčiuopiama.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Italija

– Į Milaną vykote ne pramogauti?..

– Tikrai ne, nors ir pasižvalgyti po miestą užteko laiko. Šiame mieste vyko garsiosios „La Scalos“ akademijos organizuotas vokalistų ir instrumentalistų konkursas. Jame dalyvauja labai stiprūs atlikėjai. Anksčiau į konkursą būdavo kviečiami tik italai, o šiemet pirmą kartą dalyvavo ir užsieniečiai. Renginys buvo surengtas vienuolyne pačiame Milano centre.

– Iš jūsų nuotaikos galima suprasti, kad savo pasirodymu esate patenkintas...

– Taip. Įspūdžiai – kuo geriausi, nuotaika – taip pat. Patekau tarp penkių konkurso finalininkų, sulaukiau gerų muzikos grandų įvertinimų. Kai kas sakė, kad mano balso spalva panaši į Lučiano Pavaročio. Savo akimis pamačiau garsųjį tenorą Plačidą Domingą, kitas operos garsenybes, pasižvalgiau po miestą.

– Kokią programą atlikote?

– Nuo rugpjūčio ruošiausi šiam konkursui. Parengiau Dž. Pučinio, Dž. Verdžio, P. Čaikovskio ir lietuviškų kūrinių. Visi 22 konkurso dalyviai turėjo atlikti valandos trukmės programą.

– Tapote konkurso laureatu, o kas toliau?

– Į nugalėtojų „kokteilį“ įeina penki koncertai – soliniai rečitaliai – didžiosiose koncertų salėse. Jie numatyti kitą koncertų sezoną.

– 2006 metais išgarsėjęs LNK muzikiniame projekte „Kelias į žvaigždes 2“, dalyvavote daugelyje konkursų ir festivalių. Kuris iš jų paliko didžiausią įspūdį?

– Įvairove ir organizuotumu mane labai nustebino Baltarusijoje vykstantis tarptautinis menų festivalis „Slavianskij bazar“.

– Kokia jūsų nuomonė apie šiuo metu organizuojamus TV muzikinius projektus, tarkim, kad ir iš „Kelio į žvaigždes“ išaugusią „Muzikos akademiją“?

– Mano ir kolegų nuomone, jų lygis yra gerokai kritęs. Net nežinau dėl ko – gal organizatoriai jau išsisėmė, gal visi talentingi atlikėjai jau išrankioti ar ieško karjeros galimybių užsienyje, o gal tam tiesiog stinga pinigų.

– Ar sunkmetis labai apribojo jūsų karjerą?

– Visi atlikėjai buvo priversti bent 30 proc. sumažinti savo veiklą. Aš irgi nesu išimtis. Tačiau gruodžio darbų frontu esu patenkintas – koncertų netrūksta.

– Esate ir operos, ir pramoginės muzikos atlikėjas. Kaip įsivaizduojate savo ateitį?

– Save matau tik operoje ir klasikinėje muzikoje. Deja, Lietuvoje tai nėra labai perspektyvu.

– Regite savo ateitį užsienyje?..

– Visi atlikėjai apie tai galvoja, jeigu nori sulaukti pripažinimo. Garbūs operos vilkai pripažįsta, kad aš turiu neblogų perspektyvų „užsirauti“ ant gero prodiuserio.

– Viliatės, kad tas konkursas, iš kurio ką tik grįžote, tam pasitarnaus?

– Tikiuosi. Vien pasirodymas, kad toks esi, ir palankios nuomonės gali daug reikšti.

– Jei gausite darbą užsienyje, nebus sunku palikti Lietuvą?

– Lietuva – mano namai, manęs niekas čia neskriaudė. Aš visada čia sugrįšiu.

– Ką sako jūsų draugė Erika, matydama jus pakeltais sparnais?

– Ji visą laiką pritarė mano siekiams. Dabar ji studijuoja Kauno technologijos universitete, o baigusi ir pati galvoja apie karjerą užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius