Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Žagarės vyšnių festivalyje – konkūro varžybos, atlikėjų pasirodymai ir lietuviško kino festivalis

Ketvirtadienio vakarą Joniškio rajone, Žagarėje, prasidėjo tradicinis Vyšnių festivalis, kurio šūkis šiemet „Renkasi geriausieji“.
Kostas Smoriginas
Žagarės vyšnių festivalio akimirka / Festivalio rengėjų nuotr.
Temos: 2 Kinas Muzika

Per keturias dienas vyks įvairūs koncertai – nuo dainuojamosios poezijos iki roko, naktinės filmų peržiūros, kaliausių šou, žirgų lenktynės, futbolo varžybos, veiks tradicinis turgelis ir daug kitų renginių.

Pirmąjį vakarą, liepos 18-ąją, scenoje muzikinius pasirodymus surengė Gediminas Storpirštis, Kostas Smoriginas, bardas Olegas Ditkovskis.

Penktadienio vakarą scenoje pasirodys Markas Palubenka, choras „Brevis“, Neda ir Vytauto Labučio kvartetas, Jurga Šeduikytė su grupe, Jazzu ir Leonas Somovas su grupe. Šeštadienį festivalio lankytojų laukia Donatas Montvydas, grupė „The Stanleys“ iš Australijos, SEL ir kt.

Žagarės žirgyno hipodrome vyks tradicinis konkūras, mieste rengiamas turgelis su liaudiškomis kapelomis, vakare suplanuotas lietuviško kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ bei susitikimas su filmų kūrėjais.

Festivalio metu tradiciškai bus apdovanoti įdomiausių kaliausių šeimininkai, veiks kaliausių grožio salonas, bus giedamas Kaliausių himnas ir numatomas visų festivalio lankytojų bei kaliausių bendras šokis „Flashmob“.

Žagarės dvaro parko stadione suplanuotas veteranų futbolo turnyras, kuriame dalyvaus komandos iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Šeštadienio naktį griaudės fejerverkai, o sekmadienį festivalį uždarys režisieriaus Vitalijaus Mazūro lėlių teatro spektaklis „Ožka su septyniais ožiukais Žagarėje“ ir Lietuvos rusų dramos teatro spektaklis „Eglutė pas Ivanovus“ bei koncertai su Sandra Janušaite ir Kauno kvartetu, Modestu Pitrėnu, Ieva Prudnikovaite, Asta Krikščiūnaite, Dainiumi Puišiu, Klaipėdos kameriniu orkestru ir Stasiu Povilaičiu.

Prie pat sienos su Latvija esanti Žagarė yra vienas seniausių Lietuvos miestų, ji garsėja šiame krašte augančiomis vyšniomis, žirgais, unikaliu kraštovaizdžiu ir Žagarės vyšnių festivaliu.

Festivalio rengėjų nuotr./Žagarės vyanių festivalio akimirka
Festivalio rengėjų nuotr./Žagarės vyšnių festivalio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius