Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sceną šturmuojantis krepšininkas Calebas Suttonas – apie Vilnių, „Lietuvos talentus“ ir „Euroviziją“

Amerikietis Calebas Suttonas (26) Lietuvoje gyvena jau trejus metus. Į mūsų šalį jis atsikraustė iš meilės krepšiniui, o pastaruoju metu jį vis dažniau galima pamatyti muzikinėje scenoje. Kartu su Sasha Song amerikietis dalyvauja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, išskirtiniu pasirodymu jis sužavėjo ir „Lietuvos talentų“ žiūrovus.
Calebas Suttonas
Calebas Suttonas / Asmeninio albumo ir „Lietuvos talentų“ nuotr.

C.Suttonas kilęs iš Linkolno miesto, Ilinojaus valstijos. Nuo vaikystės vaikinas žavėjosi krepšiniu ir aktyviai reiškėsi krepšinio aikštelėje, taigi ir karjeros siekė būtent kaip sportininkas.

Pirmiausia jis žaidė krepšinį Jungtinėse Amerikos Valstijose, vėliau Prancūzijoje, Kinijoje, Libane, galiausiai atvyko į Lietuvą. Čia jis jau trejus metus žaidžia Regionų krepšinio lygoje.

„Į Lietuvą atsikrausčiau būdamas 23-ejų, pagal sutartį. Pirmiausia žaidžiau Palangos krepšinio komandoje. O dabar gyvenu Vilniuje“, – 15min sakė C.Suttonas. Nuo vasario jis žaidžia Trakų komandoje „TonyResort“.

Vilniuje – kaip Amerikoje

Bendraudamas su 15min C.Suttonas prisiminė pirmąsias gyvenimo Lietuvoje dienas. „Žinoma, prieš atvykdamas čia žinojau apie Lietuvą. Žiūriu olimpines žaidynes, mačiau daug dokumentikos apie šią šalį, taip pat krepšinį. Kai sužinojau, kaip smarkiai jūs, bičiuliai, mylite krepšinį, buvau labai patenkintas“, – kalbėjo sportininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Calebas Suttonas
Asmeninio albumo nuotr./Calebas Suttonas

Savo įspūdžio nepakeitė ir susipažinęs su lietuviško gyvenimo kasdienybe: „Mano pirminis įspūdis toks ir buvo: ši šalis myli krepšinį. Savo nuomonės nekeičiu iki šiol – man Lietuvoje labai patinka.“

Kaip skiriasi gyvenimas Lietuvoje ir JAV? „Pagrindinis skirtumas man yra kalbos barjeras. Tačiau kai prie to pripranti, viskas atrodo taip pat, kaip normaliam Amerikos mieste“, – kalbėjo.

Nors Lietuvoje C.Suttonas gyvena jau trejus metus, pats lietuviškai bent kol kas nekalba: „Lietuviškai nemoku, bet šiek tiek suprantu, ką kiti kalba. Šioje vietoje tobulėju.“

Sužibėjo muzikinėje scenoje

Nors į Lietuvą amerikietį atlydėjo krepšinis, čia C.Suttonas atrado naują aistrą – muziką. „Apsigyvenęs Vilniuje pradėjau lankytis karaokės baruose. Taip aš susipažinau su Sasha Song. Jis išgirdo mane dainuojantį ir panoro uždainuoti duetu“, – sakė krepšininkas.

VIDEO: Sasha Song - Never Felt Like This Before (Eurovision 2017 Lithuania)

Iš tiesų, dainavimas Calebui nebuvo naujiena. „Dainuoti pradėjau dar būdamas mažas. Mano mama yra labai muzikali, taigi skatino mane dainuoti bažnyčioje“, – paaiškino.

O pažintis su Sasha Song buvo savotiškai lemtinga – šiandien kartu su šiuo atlikėju C.Suttonas dainuoja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje – tapo jo pritariančiuoju vokalistu – ir tikisi laimėti teisę atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse.

Šiam dainininkui amerikietis negaili gražių žodžių: „Sasha Song turi gebėjimą atrasti talentingus žmones ir suteikti jiems galimybę pasireikšti. Todėl jis amžinai bus mano draugas.“

Būtent Sasha Song Calebą pastūmėjo išbandyti jėgas televizijos šou „Lietuvos talentai“. Čia pasirodęs lietuviams egzotiškos išvaizdos jaunuolis tučtuojau pelnė didžiausias teisėjų ir publikos simpatijas.

VIDEO: Lietuvos Talentai / Caleb Sutton!

„Sasha Song sugalvojo, kad būtų puiku, jei mano balsą išgirstų visa Lietuva. Taigi aš ryžausi dalyvauti šou ir išbandyti savo jėgas. Jei atvirai, svarsčiau apie tai nuo tada, kai prieš dvejus metus perdainavau Jazzu dainą“, – pasakojo C.Suttonas primindamas, kokį ažiotažą tada sukėlė internete publikuotas jo vaizdo įrašas.

„Lietuvos talentuose“ šiam dainuojančiam krepšininkui labai patinka: „Dievinu šį šou. Dalyvauti yra labai smagu, teisėjai yra puikūs, nors ir labai griežti. Man viskas tiesiog nuostabu. Jaučiuosi taip, tarsi jei man pavyks čia, pavykti gali bet kur.“

Sūnaus perspektyvomis neabejoja ir JAV gyvenanti jo šeimyna. „Mano šeima labai mane myli. Mano mama, tėtis ir brolis visad palaiko mane kiekviename žingsnyje, ir man tai – nepamainoma. Be jų šiandien nebūčiau ten, kur esu“, – kalbėjo C.Suttonas.

VIDEO: Leon Somov & Jazzu Cover "Ka Tu Su Manim Darai?"

Vardindamas savo mėgstamiausius dainininkus C.Suttonas pirmiausia, žinoma, mini Sashos Song vardą, taip pat – „Sel“, Donny Montell, Jazzu.

Pokalbį su 15min baigia atsakydamas į klausimą, tai ką vis dėlto pasirinktų – krepšinį ar muzikos sceną: „Man patinka būti geros formos, krepšinyje esu profesionalas, taigi žaidimas man – ir darbas, ir aistra, ir meilė. Tuo tarpu mano širdis visada dainuos, nesvarbu, kur būsiu, ir ar būsiu pripažintas. Niekada nesirinksiu vieno ar kito. Ir krepšinis, ir muzika visad bus mano gyvenimo dalis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius