Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenos karalienė Urmana: ne karjera atneša laimę...

Jau šį penktadienį, gegužės 29 dieną, melomanai turės retą progą Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje išgirsti bene labiausiai pasaulyje pripažintą dainininkę iš Lietuvos – Violetą Urmaną. Prieš Vilniaus festivalio uždarymo koncertą, kuriame solistė kartu su savo gyvenimo ir scenos partneriu Alfredo Nigro iš Italijos atliks neįprastą ir mažai girdėtą programą, V.Urmana garantavo, kad jaudinsis dėl didelės atsakomybės pasirodant savo šalyje.
Violeta Urmana
Violeta Urmana / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Vilniaus festivalis – labai rimtas renginys, todėl aš pagalvojau – kada, jei ne tokia proga, sudainuoti retai girdimus kūrinius. Koncerte atliksime net ir man neįprastą bei mažai girdėtą ar dar negirdėtą Lietuvoje programą, todėl didelė atsakomybė parodyti ir įrodyti savo šalies žiūrovams, kad tu iš tikrųjų kažką gali ir tavo vardas nėra išpūstas. Galiu garantuoti, kad jaudinsiuosi“, – šypsodamasi prisipažino dainininkė.

Didelė atsakomybė parodyti ir įrodyti savo šalies žiūrovams, kad tu iš tikrųjų kažką gali ir tavo vardas nėra išpūstas.Sopranas scenoje pasirodys kartu su savo vyru tenoru A. Nigro, kuris, žvelgdamas su meile į savo žmoną, tikino, jog džiaugiasi namuose turėdamas tikrą karalienę.

„Kai dvi asmenybės yra vienodo svorio – nėra pavydo ar konkurencijos minčių, todėl kartu dirbant ir gyvenant nekyla jokių sunkumų, – atviravo italų dainininkas, paklaustas apie bendrą gyvenimą tiek scenoje, tiek ir nulipus nuo jos. – Malonu kartu dirbti, bet ne mažiau malonu grįžti namo ir gyventi su karaliene – moterimi, kurią myli.“

V.Urmana, per metus turinti maždaug 50 koncertų ir spektaklių įvairiose garsiose pasaulio scenose, prisipažino, kad jai labai svarbu dirbti su talentingais dirigentais – tuo tarpu pastaraisiais metais šarmingai moteriai tokių teko sutikti nedaug.

„Kaip operos dainininkė važinėju po repertuarinius teatrus, kur tu negali pasirinkti, kas tau diriguos. Ten dažnai pasitaiko vidutinybių, dėl kurių būna sunku dainuoti ir tenka kentėti. Būtent dėl prastų režisierių ir neįgalių dirigentų pastaraisiais metais man teko atsisakyti nemažai projektų“, – pasakojo V.Urmana.

Vilniaus festivalio uždarymo koncertui sopranas pasikvietė diriguoti jauną, šiuo metu išpopuliarėjusį dirigentą Modestą Pitrėną.

Karjera ar pinigai laimės nesukuria – taip, aš realizavau savo svajones, bet labiausiai esu laiminga, nes Alfredo yra šalia manęs.„Nenorėčiau įžeisti kitų dirigentų, bet žinau, kad Modestas Pitrėnas mokėsi Zalcburge, kur dirigentai yra auklėjami stilistiškai labai įvairiai, daug kvėpuoja Vakarų kultūra, todėl aš labai tikėjausi ir, manau, neapsirinkau, kad būtent šis dirigentas galės stilistiškai įvykdyti šią sudėtingą programą“, – savo pasirinkimą aiškino garsus sopranas, pridūręs, kad M. Pitrėnas turėjo ne itin daug laiko pasiruošti koncerto programai.

Dainininkė dėl įtempto darbo grafiko Lietuvoje lankosi retai – prieš šį koncertą tris dienas V. Urmana su vyru praleido gimtojoje Marijampolėje, kur bendravo su išsiilgtai tėvais bei giminėmis.

„Norėčiau aplankyti tėvus dažniau, tačiau mano darbo kalendorius užpildytas daugeliui metų į priekį – visi suprantame, kad kitaip nebus. Mano tėvai, jei jiems nesutrukdo sveikata, taip pat kartais atvažiuoja pas mus, tačiau dėl senyvo amžiaus jie tai daro retai“, – apgailestavo garsi solistė, pastebėdama, kad dėl intensyvaus kalbėjimo ir susitikimų su artimaisiais nuvargsta jos balsas. – Mano priešas – šnekėjimas. Per šį apsilankymą Marijampolėje daug bendravau su giminėmis ir balsas nuvargo. Žiūrėsim, kaip čia bus...“

Jau atlikusi ir sudainavusi visas didžiąsias savo svajones bei svajonių vaidmenis, V. Urmana prisipažino, kad ne karjera ir pasiekimai darbe jai suteikia gyvenimo laimę ir pilnatvę.

„Karjera ar pinigai laimės nesukuria – taip, aš realizavau savo svajones, bet labiausiai esu laiminga, nes Alfredo yra šalia manęs, mes galime vienas kitą paremti ne tik gyvenime, bet ir vokaline ar artistine prasme“, – šypsodamasi atvirai prisipažino dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius