-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seksualieji „Victoria's Secret“ modeliai atskleidė, kaip pavyksta išlaikyti tobulas kūno formas

„Victoria's Secret“ mados šou užkulisiuose vietos kompleksams ir nesaugumo jausmui tikrai nėra. Keturiasdešimt pasaulyje gražiausių, liekniausių ir seksualiausių merginų, kurių kūnus dengia tik žėrintys ir nėriniuoti apatiniai, čia ruošiasi žengti ant prabanga spinduliuojančio podiumo.
Lily Aldridge, Kalie Kloss ir Adriana Lima
Lily Aldridge, Kalie Kloss ir Adriana Lima / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tik neapsigaukite, „Victoria's Secret“ mados šou pasižymi toli gražu ne tik prabangiomis liemenėlėmis ar seksualiomis kelnaitėmis – būtent šiuose pasirodymuose pasaulis išvydo tokias šiuolaikines mados garsenybes kaip Karlie Kloss, Cara Delevingne ir garsiąją dainininkę Taylor Swift.

Tokio pasaulinio populiarumo sulaukusiame mados šou dalyvaujančios merginos tiesiog privalo būti pritrenkiančios, seksualios ir galbūt netgi tobulos. Tad ar lengva išlaikyti nepriekaištingas kūno formas ir ką reiškia būti „Victoria’s Secret“ modeliu gražiųjų angelų renginio užkulisiuose pasiteiravo „The Dailymail“ reporterė Jane Mulkerrins.

Adriana Lima (32 m.), Brazilija

Adriana Lima
Adriana Lima

– „Victoria's Secret“ modeliu esate jau 13 metų, ar per šį laikotarpį stipriai pasikeitė jūsų kūno formos?

– Taip, kai pradėjau dirbti modeliu, man buvo 18 metų, šiuo metu man 32-eji ir turiu du vaikus, tad mano kūnas išties labai pasikeitė. Mano medžiagų apykaita gerokai sulėtėjusi, tad turiu nuolat sekti, ką valgau, kad išlaikyčiau savo kūno formas.

Adriana Lima
Adriana Lima

– 2012-aisiais žengėte podiumu praėjus vos aštuonioms savaitėms po gimdymo. Ar šįkart taip pat sunkiai dirbote iki pasirodymo?

– Tiesą sakant, šįkart sportavau kur kas mažiau – būnant dviejų vaikų mama tam laiko atrasti nėra lengva. Anksčiau siekiau tobulos figūros ir nors jaučiausi puikiai, pripažįstu, kad kiek persistengiau, daugelis žmonių tuomet man sakė, kad sportuoju tikrai per daug.

– Tad kokia jūsų dabartinė paslaptis, kad kūnas prieš žengiant ant podiumo atrodytų tobulai?

– Du kartus per savaitę aš užsiimu boksu. Šis sportas puikiai tinka siekiant turėti gražias kūno formas, taip pat tai tam tikras iššūkis, kuriuos aš tiesiog dievinu. Keliaudama su savimi visuomet pasiimu šokdynę, taip pat su savo vyru (serbų krepšininku Marko Jaričiumi) gan dažnai važiuojame pasivažinėti dviračiais po Majamį.

– Kokios dietos laikotės artėjant „Victoria's Secret“ madų šou?

– Likus trims savaitėms iki pasirodymo stengiuosi itin prižiūrėti savo maisto racioną. Kai intensyviai sportuoji, organizmui būtini baltymai, tad pusryčiams aš valgau plaktus kiaušinių baltymus su brokoliais, špinatų ir avižinės košės; pietums – keptą žuvį su troškintomis daržovėmis ir sojos padažu, na o vakarienei – liesą mėsą ir dar daugiau daržovių. Jeigu per dieną išalkstu, užkremtu morkų, salierų, mėlynių ar gervuogių.

– Mėgstamiausias desertas?

– Šokoladinis tortas.

Karlie Kloss (21 m.), JAV

Karlie Kloss
Karlie Kloss

– Kaip prieš pasirodymą paruošiate savo kūną?

– Manau, svarbiausia yra daryti tai, kas tau labiausiai patinka. Aš visus metus intensyviai sportuoju, tačiau artėjant pasirodymui savo krūvį šiek tiek padidinu.

– Kokias renkatės treniruotes, kad išlaikytumėte sportišką įvaizdį?

– Dievinu „SoulCycle“ (tai intensyvios treniruotės ant vietoje stovinčio dviračio, kurių metu derinant įkvepiantį trenerio instruktavimą, garsią muziką ir specialius treniruoklius į darbą paleidžiami visi kūno raumenys, – red. past.). Vis dėlto bandau nepersistengti sportuodama, nenoriu būti itin liekna, noriu būti stipri ir seksuali.

Sui He (24 m.), Kinija

Sui He
Sui He

– Koks jūsų slaptas treniruočių ginklas prieš pasirodymą?

– Aš sportuoju pagal „Nike Training Club“ programėlę. Kai keliauju, ne visuomet turiu laiko apsilankyti pas savo asmeninį trenerį, tad ši programėlė man puikiai tinka. Man pasisekė, kadangi neprivalau labai kruopščiai prižiūrėti savo mitybos – mano svoris praktiškai nesikeičia. Sportuoju tik tam, kad mano kūnas būtų stangrus, stiprus ir seksualus per pasirodymą.

Cara Delevingne (21 m.), Didžioji Britanija

Cara Delevingne
Cara Delevingne

– Ar kaip nors iš anksto ruošėtės „Victoria's Secret“ pasirodymui?

– Kalbant visiškai rimtai, vienintelis dalykas, kurį padariau besiruošdama šiam pasirodymui, – į rankinę įsidėjau gabalėlį kumpio. Pamaniau, kad užkulisiuose jo tikrai nebus, todėl pasirūpinau tuo pati.

Cara Delevingne
Cara Delevingne

– Kaip save prižiūrite, kad nepervargtumėte?

– Aš dirbu išties nemažai – nuolatos save spaudžiu ir stumiu į priekį tol, kol galutinai nepervargstu, tai tikrai nėra gerai. Tiesiog niekad nežinau, kada sustoti, modelio darbas reikalauja daug ištvermės – visuomet turi skubėti ir tiesiog neturi laiko susimąstyti, kad jau laikas sustoti ir šiek tiek pailsėti.

Aš kuriu muziką, ji man padeda, tai mano būdas pašnekėti su savimi. Nors ir iš lėto, tačiau po truputį mokausi pasirūpinti savimi ir atrasti tam tikrą balansą tarp savo gyvenimo ir darbo.

Martha Hunt (24 m.), JAV

Martha Hunt
Martha Hunt

– Ar turite nors kiek laisvo laiko nuo „Victoria's Secret“ režimo?

– Nėra laisvų savaitgalių. Tris savaites iki šou sportavau kiekvieną dieną, mėgstu jogą ir sunkius, ištvermės reikalaujančius pratimus, stangrinančius mano užpakaliuką.

– Artėjant pasirodymui pradedate maitintis vien brokoliais ir morkomis?

– Prieš „Victoria's Secret“ madų šou savo mitybą išties atidžiai prižiūriu, valgau daug baltymų turinčių produktų ir įvairias daržoves. Įprastai valgau praktiškai viską, ką noriu, tačiau stengiuosi daug sportuoti.

Barbara Fialho (25 m.), Brazilija

Barbara Fialho
Barbara Fialho

– Yra skirtumas tarp buvimo tiesiog modeliu ir buvimo „Victoria's Secret“ modeliu. Šis darbas tikriausiai verčia kur kas labiau stengtis išlaikyti tobulas kūno formas...

– Dirbti su „Victoria's Secret“ pradėjau 2012-aisiais, per tą laiką mano požiūris į dietą ir į savo treniruočių režimą tikrai gerokai pasikeitė. Mano figūra visus metus privalo būti nepriekaištinga.

– Koks yra magiškasis visus metus tobulą figūrą padedadntis palaikyti treniruočių režimas?

– Tris kartus per savaitę stengiuosi nubėgti bent po 8 kilometrus, taip pat lankau bokso treniruotes. Stengiuosi savęs pernelyg nespausti, kan nepervargčiau, manau, svarbiausia yra gera koncentracija. Kai turiu daugiau laisvo laiko, stengiuosi kompensuoti dėl kelionių ir darbo praleistas treniruotes.

– Kokį patarimą duotumėte dietos besilaikančioms moterims?

– Geri pusryčiai yra gyvybiškai būtini norint išlaikyti gerą medžiagų apykaitą – kartais ryte galite nusižengti savo visoms dietos taisyklėms ir suvalgyti, pavyzdžiui, prancūzišką pyragėlį. Pietus stenkitės rinktis kuo lengvesnius – puikiai tiks vištiena ar žuvis su daržovėmis. Na, o vakarienei geriausiai tiktų salotos arba dubenėlis sriubos.

Erin Heatherton (24 m.), JAV

Erin Heatherton
Erin Heatherton

– Kiek laiko likus iki pasirodymo pradedate rūpintis savo kūno išvaizda?

– Apie tai, kaip aš atrodau, galvoju visuomet, tačiau vis labiau artėjant pasirodymui, kai žinau, kad po poros savaičių eisiu podiumu pasipuošusi vien apatiniais, stengiuosi atsisakyti desertų, sunkaus ar nesveiko maisto. Eidama podiumu aš privalau atrodyti tobulai ir šis tikslas mane motyvuoja treniruočių salėje.

– Jūs tikrai nesate iš tų moterų, kurios galėtų pasiskųsti turinčios tam tikrų figūros trūkumų...

– Na, aš šiek tiek jaudinuosi dėl savo užpakaliuko. Jei galėčiau, prieš pat pasirodymą jį treniruočiau 24 val. per parą bent tris savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius