Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šemberienė įsimylėjo!

Trečias kartas nemeluoja. Būtent taip galima apibūdinti renginių organizatorės Agnės Šemberienės viešnagę Berlyne.
Agnė Šemberienė
Agnė Šemberienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į Berlyną savaitgaliui Agnė su kolegomis vyko pristatyti naują lietuvių kūrėjų filmo „Vilko vaikai” projektą, po kurio tiesiog įsimylėjo šį miestą. Anot šio projekto koordinatorės A.Šemberienės, jis sulaukė didelio ne tik žmonių, bet ir vokiečių spaudos susidomėjimo. Filmo režisierius Alvydas Šlepikas davė kelis interviu Vokietijos žurnalistams.

„Galiu pasakyti, kad vilko vaikų tema primiršta, apie ją nėra daug garsiai kalbama, tačiau, nepaisant to, ji žinoma ir jautri”, – sakė Agnė. Vilko vaikais vadinami karo ir pokario metais bėgusieji iš Rytprūsių į Lietuvą ieškoti duonos ir laimės.

Pirmąkart čia apsilankiau maždaug prieš dešimtmetį. Dar kartą šiame mieste teko apsilankyti per vienas futbolo varžybas. Tačiau po pastarojo apsilankymo čia tiesiog įsimylėjau šį miestą, – atviravo A.Šemberienė.Žiūrovams – po kelerių metų

Per filmo pristatymą Berlyne vyko diskusija, kurioje dalyvavo ir patys vilko vaikai, dalijosi išgyventa patirtimi, prisiminimais. Vėliau susirinkusiesiems buvo parodyti vilko vaikų temos dokumentiniai kadrai, skaitytas scenarijus.

„Renginio svečias režisierius Arūnas Matelis pasakė labai teisingai: jeigu filmo projekto pristatymą stebėjusius vilko vaikus jaudino ši tema, jeigu ji tiko šiuos košmarus pokario metais išgyvenusiems žmonėms, vadinasi, tai bus įdomi ir jaudinama istorija”, – A.Matelio žodžius citavo A.Šemberienė.

Filmo „Vilko vaikai”, kuris bus greičiausiai sukurtas vokiečių, rusų bei lietuvių kalbomis, scenarijus turėtų būti baigtas iki šių metų pabaigos. Planuojama, kad filmavimai vyks ateinančius dvejus metus.

Viešėjo trečiąkart

Agnė Berlyne viešėjo jau trečią kartą. „Pirmąkart čia apsilankiau maždaug prieš dešimtmetį. Tuomet dar aktyviai užsiėmiau muzikine veikla, todėl Berlyne filmavau savo vaizdo klipą. Dar kartą šiame mieste teko apsilankyti per vienas futbolo varžybas, kai žaidė Lietuvos rinktinė su vokiečiais. Tačiau po pastarojo apsilankymo čia tiesiog įsimylėjau šį miestą”, – atviravo A.Šemberienė.

Savaitgalį Vokietijos sostinėje viešėjusi renginių organizatorė laisvu nuo darbo metu turėjo galimybę ne tik pasivaikščioti miesto gatvėmis, bet ir klausytis vakarinių koncertų bei valgyti įvairiuose restoranuose.

Sudomino architektūra

„Galiu pasakyti, kad Berlyne – įdomi architektūra, ji stebina įvairiomis netikėtomis modernaus meno detalėmis, skulptūromis. Ir Vilniui norėčiau palinkėti ne tik angelų, bet ir kitų netikėtų, širdį džiuginančių dalykų”, – sakė A.Šemberienė. Moteris džiaugėsi galimybe vėl viešėti Berlyne.

„Mane labiausiai ir sužavėjo būtent tas miesto lengvumas, architektūros modernumas, kuris nėra šaltas. Viskas tiesiog sukurta žmogui. Gali būti, jog pasikeitė ir mano skonis. Anksčiau patiko Anglijos sostinė Londonas, tačiau dabar, ko gero, nebe”, – miestus lygino Agnė.

 Kelionė į Berlyną buvo skirta darbo reikalams. Daugiausiai laiko praėjo būtent darbuojantis, todėl didesnių nuotykių Agnė sakė nepatyrusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius