Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septintoji būsimų mamyčių šventė – be Marijono Mikutavičiaus, bet su Natalijos Zvonkės dainomis

Trečiadienio vakarą Vilniaus Rotušėje įvyko tradicinis renginys, skirtas besilaukiančioms moterims. Gausiai susirinkusiai moteriškai publikai koncertavo įžymios atlikėjos, savo dėmesį skyrė renginio vedėja Eglė Kernagytė bei renginio sumanytojai Agnė ir Artūras Zuokai.
Natalija Zvonkė
Natalija Zvonkė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mintis surengti šį renginį kilo prieš septynerius metus, tada mes su Artūru lankėmės fotografo Romo Čekanavičiaus namuose ir begerdami kavą pamanėme, kad būtų labai smagu surengti parodą, koncertą visoms besilaukiančioms mamytėms“, – kalbėjo A.Zuokienė.

Moteris pasidžiaugė, kad po visuotinio gyventojų surašymo paaiškėjo, jog Lietuvoje gyvena daugiau nei 3 milijonai gyventojų. Ta proga A.Zuokienė į renginį atlikti savo dainą „Trys milijonai“ kvietė žurnalistą, dainininką Marijoną Mikutavičių, tačiau vyras atsisakė teigdamas, jog jis neturi teisės dainuoti koncerte, nes neprisidėjo prie šalies gyventojų skaičiaus didinimo.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Vilniaus savivaldybės meras Artūras Zuokas teigė esąs nepatenkintas gyventojų surašymo rezultatais, atskleidusiais, kad per porą metų Vilniaus mieste gyventojų sumažėjo 20 tūkstančių.
„Jūsų dėka, manau, šie skaičiai greitai pasitaisys“, – vylėsi A.Zuokas. Meras pridūrė, kad, jo manymu, pati laimingiausia yra tris vaikus turinti šeima. A.Zuokas būsimos mamos teigė, jog idealus variantas auginti vaikus šeimoje yra tuomet, kai pora susilaukia vaiko, po metų-dviejų – antro, o po septynių-dvylikos ir trečio. A.ir A.Zuokų teigimu, būtent pagrandukė Emilija jiems neleido Naujųjų metų sutikti vieniems.  

„Norime matyti jus visas besišypsančias. (...) Norime, kad per tris metus eilių darželiuose nebūtų, kad būtų daugiau privačių darželių“, – vylėsi ir jaunoms mamoms šviesenę ateitį žadėjo A.Zuokas.
Nėščiosioms dainas atliko Natalija Zvonkė, grupė „69 danguje“, menų mokyklėlė „Debesėlis“.
„Linkiu gero nešiojimo“, – moterims linkėjo N.Zvonkė ir paragino dainuoti kartu. Blizgia pilkšvos spalvos suknele vilkinti ir vis apvalėjančiu pilvuku besidžiaugianti moteris prisipažino šiame renginyje sutikusi daug šaunių moterų, su jomis užsiplepėjusi užkulisiuose ir vos nepraleidusi savo pasirodymo scenoje.

Kartu su būsimomis mamytėmis Salomėjos Neries „Senelės pasaką“ sekė renginio vedėja E.Kernagytė, prisipažinusi, kad matydama priešais savo akis tiek daug jaunų mamų net susigraudino.

E.Kernagytė, šiuo metu pati besilaukianti antrojo vaikelio, būsimoms ir esamoms mamoms pasakojo apie motinystės padėtį ir požiūrį į nėštumą rytų ir vakarų kraštuose. Pasak Eglės, vakaruose moterys, kurių kasdienybė susijusi su grožio kultu, nebemoka džiaugtis nėštumu, o rytuose nėštumas yra šventas, taurus reikalas, kuriuo didžiuojasi kiekviena moteris.

Renginio vedėja taip pat pasidalijo savo patirtimi ir linksmomis kasdienybės akimirkomis. Pasak Eglės, jos vyras Vytautas Dambrauskas ne kartą užsuko į internetinius tinklalapius, kuriuose vyrai diskutuoja apie nėštumą. Eglė juokėsi, kad jei moteris bėgant mėnesiams ir savaitėms savo įsčiose nešiojamo vaikelio dydį lygina su uoga ar apelsinu, tai vyrai – su distancinio pultelio mygtuku ar golfo kamuoliuku.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius