Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynios nebrangios pramogų idėjos savaitgaliui su antrąja puse

Savaitgalis jau visai čia pat, taigi pats metas su antrąja puse pasvarstyti, ką įdomaus norėtumėte nuveikti smarkiai nepatuštindami savo kišenių.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

1. Vienos dienos kelionė

Išvykti į vienos dienos kelionę yra labai smagu ir tam nereikia labai daug pinigų. Juk dažnai būna, kad gretimame mieste net nesate buvę arba jį tiesiog pravažiuojate, o ir nedideli Lietuvos miesteliai gali tapti puikia vieta jūsų laisvalaikio paįvairinimui. Nuvažiavę ten tiesiog pasivaikščiokite po miestą ar jo parką, užsukite į vietines parduotuvėles, kavinukes ar muziejus, jeigu tokių ten yra. Taip pat rekomenduojama apsilankyti vietiniame turizmo informacijos centre – jo darbuotojai tikrai papasakos, ką verta pamatyti jų mieste arba kokių pramogų galite čia rasti. Jeigu gyvenate netoli pasienio, pasinaudokite proga išvažiuoti į kaimyninę šalį. Žinoma, maži miesteliai nepasiūlys tokių pramogų kaip sostinė ar kurortai, tačiau ten praleidę dieną ar pusdienį neabejotinai paįvairinsite savo laisvalaikį.

Fotolia nuotr./Jis ir Ji
Fotolia nuotr./Jis ir Ji

2. Maisto gaminimas

Darbo dienomis virtuvėje stengiamasi sugaišti kuo mažiau laiko ir dažniausiai kulinariniams atradinams nėra laiko, o savaitgalis – puikus metas pažaisti virtuvėje. Kartu susigalvokite meniu ir susiraskite abiem patinkantį receptą. Taip pat bus labai smagu, jeigu susigalvosite bendrą temą – pavyzdžiui, jeigu sumanėte išbandyti kokį itališką patiekalą, tai klausykite itališkos muzikos, gerkite itališką vyną ir užkandžiaukite itališkais skanėstais. Virtuvėje darbuokitės abu – jeigu vienas gamins maistą, o kitas tuo metu veiks kažką kita, tai jau nebebus nei pramoga, nei bendra veikla. Gražiau nei įprastai dekoruokite stalą, užsidekite žvakių, pasipuoškite. Tiesa, jeigu ketinate gaminti kokį nors sudėtingą patiekalą, kurio anksčiau niekada nedarėte, rekomenduojama turėti ir kokį paprastą atsarginį variantą, kad blogiausiu atveju neliktumėte tuščiais skrandžiais.

3. Vynas ir žaidimai

Jeigu nusprendėte savaitgalį praleisti namuose, tai nereiškia, kad nuobodžiausite – pasirūpinkite vyno (ar kito mėgstamo gėrimo) atsargomis ir pasinerkite į žaidimų pasaulį. Galite išmėginti įvairius kortų ar stalo žaidimus, šaradas ar tiesiog kartu pažaisti kokį nors kompiuterinį žaidimą. Jeigu norite, galite į žaidimų vakarą pasikviesti ir porą draugų – tada galėsite rinktis iš daugiau žaidimų, mat daugeliui jų reikia mažiausiai keturių žaidėjų. Taip pat nepamirškite, kad po šių linksmynių žaidimų vakarą galite pratęsti ir miegamajame.

4. Kino maratonas

Kino maratonas yra nuostabus variantas tiems, kurie savaitgalį nori praleisti namuose. Dar smagiau, kai susigalvojate kokią nors temą, pavyzdžiui, pasidarote „Disney“ animacinių filmukų maratoną. Tam puikiai tinka ir filmai, kurie turi po kelias dalis, pavyzdžiui, „Hario Poterio“, „Žiedų valdovo“, „Greitų ir įsiutusių“, „Saulėlydžio“ ir kt. Planuodami kino maratoną pasirūpinkite užkandžiais ir gėrimais – žiūrit tiek daug filmų tikrai norėsis ir užkąsti, ir atsigerti.

Fotolia nuotr./Jis ir Ji
Fotolia nuotr./Jis ir Ji

5. Miesto šventės

Pasidomėkite, kokios šventės, mugės ar renginiai savaitgalį vyksta jūsų mieste arba kur nors netoliese. Paprastai net ir provincijos miesteliai turi ką savaitgaliais pasiūlyti, taigi nesibodėkite ir sudalyvaukite miesto renginiuose, juo labiau, kad jie – nemokami.

6. Išnaudokite sezoną

Jeigu savaitgalį oras geras, išnaudokite tai! Išeikite pasivaikščioti į gamtą, paiškylaukite, pasivažinėkite dviračiais, lauke išsikepkite kepnsių ant grotelių ar šašlykų. Tai galite daryti tiek vieni patys, tiek su draugų kompanija – kaip jau patys panorėsite.

7. Susitikite su draugais ar šeima

Tai pats paprasčiausias laisvalaikio praleidimo būdas. Išsikrausčius iš tėvų namų nepamirškite, kad ir su jais smagu leisti laiką, ir ne vien per šventes. Žinoma, jeigu planuojate praleisti savaitgalį su vieno iš jūsų šeima, abu privalote tam pritarti.

Shutterstock nuotr./Jis ir Ji
Shutterstock nuotr./Jis ir Ji

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius