Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergančių vaikų kasdienybę praskaidrino pramogų pasaulio atstovų viešnagė

Vilniaus universiteto vaikų ligoninėje gydomi vaikai antradienį sulaukė būrio lankytojų – čia įvyko jau tradicine tapusi Kaziuko mugė, kurioje visi norintys gali įsigyti vaikų kurtų darbelių.
Atlikėja Atlanta
Atlikėja Atlanta pasipuošė penkiamečio ligoniuko Igno mamos kurta kepure. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Vaikai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viešnagė onkohematologijos centre
Ligoniukų darbai

Vaikų onkohematologijos centre būrį įžymių lietuvių sukvietė atlikėja Atlanta, pati ne kartą dalyvavusi šioje akcijoje.

„Lankiausi čia per Kalėdas ir labai susibendravau su auklėtojomis, su gydytojomis ir nusprendėme, kad kai vyks Kaziuko mugė, aš padėsiu ją suorganizuoti. Norisi, kad visi būtų socialiai aktyvūs. Man smagu dalyvauti, nes žinau, kad vaikai laukia, dirba ir kuria visus metus“, – teigė Atlanta.

Pirmą kartą šioje akcijoje dalyvavo dainininkė Aistė Pilvelytė, vaikams atnešusi dovanų galvosūkį apie Europos žemyną. „Aš labai bijojau čia eiti, nes labai susigraudinu, bet šį kartą pasiryžau...“ – kalbėjo A.Pilvelytė. 

„Tai yra jautru ir skausminga, bet šiandien yra pavasario, džiaugsmo ir ramybė šventė. Vaikučių auklėtoja sakė ir galima tuo pasidžiaugti, kad net aštuoni mažieji ligoniukai šiemet sėkmingai baigė gydymo kursą“, – džiaugėsi Atlanta.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viešnagė onkohematologijos centre
Mugės dalyvės apžiūrinėja pirkinius

Prie akcijos prisidėjo ir aktorius, laidų vedėjas Leonardas Pobedonoscevas, mugėje įsigijęs iš karoliukų suvertą žalią kryželį, kurį ketino padovanoti savo namiškiams. Aktorius apsilankė ir vaikų žaidimų kambaryje, kuriame spėjo pabendrauti su nuo kraujo vėžio besigydančiais vaikais.

Viena paklausiausių prekių buvo spalvotos kepurės – raudoną su juodais taškučiais įsigijo grupės „Olialia pupytės“ narė Marina Daščenka, spalvotais taškučiais nusėtą mėlyną kepurę nusipirko Jolanta Paulauskienė, o žalią, su marsietiškomis ausytėmis įsigijo humoristas Vitalijus Cololo.

Dar viena mėlyna kepurė su raudonos mašinytės piešiniu laukė savo šeimininko – atlikėjo Stano, kuris ją įpareigotas dovanoti savo sūneliui Ričardui. Praėjusį trečiadienį ligoninėje lankęsis atlikėjas susibendravo su penkiamečio ligoniuko Igno mama, kuri dailiai mezga kepures ir vieną pažadėjo būtinai palikti Stano sūnui.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viešnagė onkohematologijos centre
N.Zvonkė

Dainininkė Atlanta taip pat įsigijo Igno mamos megztą kepurę, kurią skirs savo dukrytei Saulei.
Šių metų mugėje buvo galima įsigyti 47 vaikų kurtus darbelius – nuo smulkių, iš žaisliukų suvertų žvėrelių, sagių ar auskarų, iki megztų spalvotų kepurių, servetėlių ar popierinių gervių. Kaziuko mugei ruošėsi ir patys mažiausieji, ir jau 18 metų sulaukę jaunuoliai.

Atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė pasakojo, kad nuo mergaičių darbštumu neatsiliko ir 15-16 metų berniukai, dailiai aplikacijomis dekoravę servetėles ir net nunėrę rankinių.

Mugėje taip pat apsilankė Evelina Anusauskaitė, Oksana Pikul, Dalius Mertinas, verslininkas Darius Katinas, Marius Jampolskis su Irūna Puzaraite, Atlantos mylimasis, teisininkas Donatas Kisielius, laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė ir kiti.

Visi norintys įsigyti mažųjų ligoniukų darbų kviečiami į onkohematologijos skyriuje vykstančią Kaziuko mugę užsukti iki kovo 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius