Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešios frazės, kurias geriau pamiršti, jei dar neturite antrosios pusės

Kartais antrosios pusės neturintys žmonės taip pradeda save graužti ir savęs gailėtis, kad praktiškai patys sau užkerta kelią tą vienintelį surasti. Pateikiame kelias frazes, kurias vieniši žmonės savo (ir savo draugų) labui turėtų pamiršti, bei kaip tinkama linkme kreipti savo mąstymą.
Meilė
Meilė / „Shuterstock“ nuotr.

1. Nustok sakyti: „Kas su manimi negerai?“

Dažniausiai iš esmės nėra nieko blogo, tiesiog tavo gyvenimo kelyje tau skirtas žmogus dar nepasirodė.

Pradėk galvoti: „Kokios geriausios mano savybės ir kaip kitiems žmonėms jas parodyti?“

Aplinkiniams patinka tie žmonės, kurie stengiasi dėl savęs ir veikia gyvenime tai, kas jiems patinka, būna nuoširdūs patys su savimi. Pradėk tai daryti ir iš karto atsiras žmonių, kurie tai pastebės.

Turėdama tikslą susirasti antrąją pusę iki tam tikro laiko gali pati pakišti sau koją: griebsi kas papuola vien dėl to, kad spėtum į savo pačios susigalvotą traukinį.

2. Nustok sakyti: „Niekada nerasiu meilės“

Kuo nuoširdžiai tiki, tas ir išsipildo – geriau nerizikuok savo pasąmonės užprogramuoti  su tokomis mintimis. Su tokiu pesimistiniu požiūriu net ir radusi meilę būsi taip įpratusi kažko ieškoti, kad ta meilė ims ir išsprūs tau iš rankų. Giliai įkvėpk ir tiesiog gyvenk, ir bus matyti, kokių staigmenų tau paruošęs likimas.

Pradėk galvoti: „Būtų smagu šiuo metu su kuo nors draugauti, bet aš turiu ir pakankamai veiklos viena pati, taigi ne pasaulio pabaiga, jeigu ta antroji pusė neatsiranda vos apie ją pagalvojus“

Pasaulis tikrai nesustoja sukęsis vien dėl to, kad tu esi vieniša – tikrai yra užtektinai veiklos, kuria gali užsiimti. Nespausk savęs taip smarkiai ir neužsibrėžk jokių laiko ribų, pavyzdžiui, kad iki 25 metų jau būtum ištekėjusi. Turėdama tikslą susirasti antrąją pusę iki tam tikro laiko gali pati pakišti sau koją: griebsi kas papuola (ir taip užkirsi kelią rasti tą vienintelį) vien dėl to, kad spėtum į savo pačios susigalvotą traukinį.

„Shutterstock“ nuotr./Meilė
„Shutterstock“ nuotr./Meilė

3. Nustok sakyti: „Bet jis buvo Tas Vienintelis!“

Tą akimirką gal ir atrodo, kad tas žmogus, su kuriuo ką tik išsiskyrei (juo labiau jeigu skyrybos – jo iniciatyva) arba vaikščiojai į pasimatymus tikėdamasi, kad pradėsite rimtai draugauti, yra ypatingas, o jus siejęs ryšys buvo ta tikroji meilė, kurią dabar jau praradai. Juk pasaulyje yra milijonai žmonių, negi tikrai manai, kad nebeturi šansų rasti kito vaikino, dar geresnio? Geresnių tikrai yra, o juos sutikti savo kelyje nėra jau taip nerealu, kaip tau atrodo.

Pradėk galvoti: „Ko galėčiau išmokti iš tų nesusiklosčiusių santykių, kad kituose tos pačios klaidos nepasikartotų?“

Net ir iš pačių skaudžiausių išsiskyrimų galima ko nors išmokti. Trūkumų ieškok ne tik jo elgesyje, bet ir pagalvok, ką pati darei ne taip.

Shutterstock nuotr./Pora
Shutterstock nuotr./Pora

4. Nustok sakyti: „Jeigu tik būčiau penkiais kilogramais lengvesnė/turėčiau geresnį darbą/mano plaukai būtų kitokios spalvos, galbūt tada ir turėčiau draugą“

Keistis vien dėl kito žmogaus ne tik neprotinga, bet ir labai vargina. Visada bus tokių, kuriems kažkas tavyje nepatiks. Ir negi visą gyvenimą keisiesi ir keisiesi, vos kam išsakius kokią pastabą? Būk savimi – tikrai atsiras žmogus, kuriam patiksi tokia, kokia esi. Jeigu nori keistis, daryk tai tik dėl savęs, tikėdamasi, kad tai vienokiu ar kitokiu būdu pagerins tavo gyvenimo kokybę. Tačiau tikrai nesikeisk vien dėl to, kad įtiktum kokiam nors vaikinui.

Pradėk galvoti: „Jeigu žmonėms patinka tokie, kurie pasitiki savimi, ką galėčiau padaryti, kad tokia tapčiau?“

Sakoma, kad jeigu nemylėsi pats savęs, negali tikėtis, kad tave mylės kas nors kitas. Bandyk tobulinti savo vidinį pasaulį, plėsk akiratį, stenkis nustoti kritikuoti save ir priimk savo trūkumus. Kai nustosi pati save smerkti ir savęs gailėtis, kiti žmonės su tavimi pradės elgtis ir į tave žiūrėti visai kitaip.

Meilės fronte negalioja tokios taisyklės, kad antrąją pusę pirmiau suranda tie, kurie labiausiai nusipelno – o ir kas gali tai įvertinti?

5. Nustok sakyti: „Kodėl ji turi antrąją pusę, o aš ne?“

Labai tikėtina, kad ta, apie kurią šitaip galvoji, turi tokių savybių, kokias jos mylimasis įžvelgia, o tu ne. Meilės fronte negalioja tokios taisyklės, kad antrąją pusę pirmiau suranda tie, kurie labiausiai nusipelno – o ir kas gali tai įvertinti? Galų gale tai, kad kažkas kitas yra įsimylėjęs ir laimingas, absoliučiai neturi jokios įtakos tavo širdies reikalams. Tegu jie myli, būna laimingi. O tu verčiau susikoncentruok į save, nes patikėk, jie tikrai negaišta laiko galvodami apie tavo asmeninį gyvenimą, o rūpinasi savuoju – tą daryk ir tu.

Pradėk galvoti: „Jeigu yra tiek daug laimigų porų pasaulyje, kurių santykiai puikiai klostosi, tikrai kažkur turi būti žmogus ir man“

Kitiems nepavydėk, o už juos džiaukis. Jie niekuo dėti, kad rado vienas kitą greičiau nei tu sutikai tą vienintelį. 

6. Nustok sakyti: „Meilė užknisa“

Na, taip, dėl meilės tenka labai daug ir sunkiai dirbti – ir ne tik siekiant ją surasti, bet jau ir radus. Tačiau tuo pačiu meilė yra nuostabi, dėl jos tu jautiesi svarbi, ypatinga, suprantama ir priimama, gali leisti sau būti keista, nes yra žmogus, kuriam tas keistumas patinka. Dėl meilės tikrai verta vargti ir tikrai verta jos ieškoti.

Pradėk sakyti: „Meilė kartais užknisa – bet dėl jos verta stengtis“

Shutterstock nuotr./Meilė
Shutterstock nuotr./Meilė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius