-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Simona Bandita „0 sveikų“ seriale įkūnys pačią save

Interaktyvaus serialo „0 sveikų“ filmavimai vyksta pačiose įvairiausiose vietelėse. Šįkart filmavimo komandai teko padirbėti „Zip FM“ studijoje, kur filmavosi drąsioji radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė –Bandita. Per pertraukėlę Simona dalijosi savo, kaip aktorės, įspūdžiais ir papasakojo nuotykius, kuriuos patiria besidarbuodama radijo stotyje.
Simona Bandita
Simona Bandita / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip patekai į  projektą  „0 sveikų“?

Į serialą pakvietė ne tik mane, bet ir keletą mano kolegų. Dalyvauja Jonas, Rolandas, Domas ir aš (aut. past. Jonas Nainys, Rolandas Mackevičius, Domantas Likša).  Projekte filmuojamės mes keturi. Kadangi tai yra bendras projektas su „ Zip FM“ radiju, todėl čia ir patekome.

Kokie įspūdžiai po šiandieninio filmavimo?

Nereikėjo daryti kažko labai neįprasto, nereikėjo vaidinti kokios nors kasininkės arba taksi vairuotojo – aš tiesiog savimi buvau ir vedžiau radijo laidą. Nebuvo kažkokio keisto jausmo. Įdomu matyti, kad tiek daug žmonių dirba aikštelėje ir visi užsiėmę savo reikalais – šviesomis ir t.t. Smagu ir įdomu, aišku.

Pagal kokius kriterijus Tave priėmė?

Reikėjo kažką nufilmuoti atrankai. Dramą padaryti (juokiasi). Taip jau išėjo, kad mes tikome labiausiai.

Ar esi seniau mėginusi aktorystę?

Tik mokykloje. Labiausiai man patikdavo, kai reikėdavo vaidinti kažką dramatiško.

Šiandien Tau teko vaidinti tiesiog pačią save, o ką norėtum suvaidinti, jeigu galėtum pasirinkti?

Aš tai manau, kad man labiausiai  tiktų kokią psichę vaidinti.  Bet dar ir stiprią dramą kokią nors norėčiau. Man nepatinka monotoniški vaidmenys. Tokių tikrai nesirinkčiau.

O kokio vaidmens iškart atsisakytum? Ko visiškai nenorėtum suvaidinti?

Na, erotinio tai tikrai nenorėčiau. Reikėtų pabandyti įvairius vaidmenis ir taip atrasti, kas tinka ir patinka. Gal ne į viską ir įsijausti išeitų. Pavyzdžiui, net kai vaidinau save, jei scenarijuje rasdavau žodį, kurio nevartoju, tai norėjosi pakeisti ir perversti į tokį, kaip kalbu pati.

Vaidini naujame interaktyviame seriale. O ar pati mėgsti žiūrėti serialus?

Žiūriu tik nelietuviškus. Kadangi aš turiu tokią savybę, kaip ir visi tie, kurie irgi žiūri serialus, kad kai pradedi žiūrėti, tai jį visą peržiūri per dvi dienas, tai labai nelendu į šitą reikalą. Anksčiau  žiūrėdavau, o dabar žinau, kad tai žiauriai pavojinga ir kažkaip savanoriškai tą laiką kitomis veiklomis užimu.

Įsivaizduoji save aktorės amplua? O ką jei ja būtum visą gyvenimą?

Įdomu, manau būtų, tik  reikėtų save išbandyti įvairesnėse situacijose. Ne tik save vaidinant. Bet kadangi neturiu toje srityje patirties, negaliu per daug galvoti apie tai.

Šiandien besifilmuodama vedei laidą „Banditai patinka protingi“. Norėtum tokią laidą vesti iš tiesų?

Aš galvojau gal reikia rubriką tokia padaryti (juokiasi). Nukopijuoti nuo scenarijaus.

Kodėl Tu pasirinkai psiaudonimą Bandita?

Aš pati šitą pravardę sugalvojau. Bandita reiškia, kad viskas bus išbandyta. Mergina, kuri viską bando.

Tai nesisieja su banditais?

Ne. Jokiu būdu. Ne banditė aš, o Bandita (juokiasi).

Kokių dar pravardžių gyvenime esi turėjusi?

Mane mokykloje klasiokai vadino karosaite. Per matematikos pamoką aš sėdėdavau pirmame suole. Klasiokai pasakojo, kad kai aš ko nors nežinodavau, tai  atsisukdavau  į savo klasės draugus, o už manęs du geriausi matematikai sėdėdavo. Bet atsisukdavau ne bet kaip, o  lūpas visada kažkaip labai išpūsdavau ir atrodydavau į žuvį panaši.

Gal prisimeni kokią kuriozišką situaciją iš darbo „Zip FM“ radijuje?

Pirmaisiais mano darbo metais įvyko pati ryškiausia istorija, po kurios galvojau, kad mane išmes iš darbo. Tai buvo šeštadienio ryto rubrika, kuri vadinosi „Nenaudingas daiktas reikalingas“. Išrinkdavome po vieną daiktą, o klausytojai turėdavo sugalvoti, ką galima su juo nuveikti naudingo. Visą laiką būdavo kvaili daiktai: klozetas ar dar kažkas, o tą rytą viena mergaitė parašė: „Turiu katiną, kuris nieko nedaro tiktai pūkuojasi“ .  Aš maniau, kad katinas ne daiktas, tai pasakys megztinį kokį iš tų plaukų nusimegzti ar kažką... Na bet ten įkvėpimo klausytojams buvo daug daugiau.

Vienas papasakojo istoriją kaip ištreniruoti katiną šokti breiką. Reikia katiną įdėti į narvelį ir kaitinti jo apačią skambant breiko muzikai. Tada jis taip pripras, kad išgirdęs muziką pats pradės kilnoti pėdutes (kvatoja). Vienas po kito ėmė skambinti pasipiktinę klausytojai. Taip išsigandau, nors supratau, kad tikrai nieko tokio nepasakiau. Nebuvo jokios propagandos. Taigi yra labai siaura linija tarp juoko ir tarp to, kad gali labai stipriai prisidirbti. Radijuje visą laiką bandome drąsius skelbimus padaryti ar projektą drąsesnį sugalvoti. Kartą buvom sugalvoję aštuntojo „Zip FM“ sezono vakarėlį pavadinti „8 balų stiprumo žemės drebėjimas“. Norėjome paleisti džinglą su įspėjamosiomis sirenomis. Atkreipti dėmesį, kad Kaune 8 balų stiprumo žemės drebėjimas. Bet jeigu būtumėm tokį paleidę, tai tikrai būtų buvę blogai... Bobutės turbūt mirtų (juokiasi) .Būtų tekę stipriai aiškintis.

Vasarą su „Zip FM“ komanda filmuojate iššūkius Palangoje. Ar ten yra buvę kokių nors kuriozų?

Labai  nepatogu buvo žiūrėti į Orijų (aut. past. Orijus Gasanovas) , kuris autobusu važiavo ir turėjo stabdyti autobusą ir prašyti, kad jį išleistų, nes jis nori kakų. Kai pats tame autobuse sėdi ir matai, kad žmonės visi žiūri net pačiam gėda už tą žmogų pasidaro, bet tuo pačiu ir juokas ima. O aš buvau pririšta prie kėdės ir per Basanavičiau gatvę turėjau čiuožti ir rėkti: „Palikit mane ramybėj!” Nei viena situacija filmuojama Palangoje nebuvo suvaidinta ar surežisuota.

Tu esi  bandžiusi ir darbą televizijoje. Kur smagiau dirbti radijo stotyje ar televizijoje?

Radijuje yra labai smagu todėl, kad čia nieko labai nesurežisuosi. Yra planas ir tu žinai, ką šnekėsi, yra kažkokios rubrikos, žaidimai, bet vis tiek viskas gyva ir nėra to tokio oficialumo. Aišku dar priklauso nuo laidos tikriausiai, bet vis tiek tiesioginis eteris turi kitokio gazo.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Simona Albavičiūtė-Bandita (dešinėje)
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Simona Albavičiūtė-Bandita (dešinėje)
Logotipai/Logotipai
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius