-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skaiva Jasevičiūtė ir Gediminas Jaunius. Grožio, talento ir turtų dvikova (papildyta sausio 21 d.)

Skaiva (27) ir Gediminas (31) – ne tik kolegos, kuriantys TV3 televizijos laidą „3–ias butas“, bet ir puikūs bičiuliai, neretai vakarus leidžiantys prie taurės vyno ir daug šnekučiuojantys apie savo augintinius – taksų veislės šuniukus. Ar yra klausimų, kurių jie, žiūrėdami vienas kitam į akis, negalėtų užduoti?
Skaiva Jasevičiūtė ir Gediminas Jaunius
Skaiva Jasevičiūtė ir Gediminas Jaunius / Tomo Kapočiaus nuotr.

Skaivos klausimai Gediminui:

Ką Tau sakė būrėja, kai paskutinį kartą ją sutikai?

Žadėjo puikią karjerą, daug pinigų, prabangų gyvenimą. Sakė, kad gyvensiu iki 84–erių.

Kaip manai, koks Tavo charakterio bruožas labiausiai erzina Tavo kolegas?

Oi, labai asmeniškas klausimas. Per spaudą Skaiva greičiausiai su manimi sąskaitas suveda... Tikriausiai kitus labiausiai erzina mano dirglumas. Asmeniškai Skaivą turbūt nervina tai, kad aš į kiekvieną darbą reikalauju įdėti kuo daugiau pastangų ir širdies. Kai matau, jog šito nedaroma, darausi dirglus.

Juokingiausias anekdotas, kurį girdėjai šiais metais.

Paskutinį girdėtą anekdotą man papasakojo Viktoras Uspaskichas. Vyras trims moterims duoda po 10 000 litų ir už tuos pinigus paprašo išrinkti jam dovaną. Viena nuperka daug marškinių, kita pinigus investuoja į akcijas ir uždirba dvigubai, o trečia užsako kelionę į egzotišką šalį. Kurią moterį išsirenka vyras? Ogi tą, kurios papai didžiausi!

Kaip gyvena Tavo taksų veislės šuo?

Tiksliau – taksų veislės kalytė. Ji gyvena gerai, tik dažnai pridaro mano laiptinėje. Aišku, išvalyti tenka man. Ačiū Skaivai už rūpestį.

Kokios Lietuvos įžymybės kailyje nenorėtumei atsidurti nė vienai dienai. Kodėl?

Geriausia būti savo kailyje. Pirmiausia į galvą šauna Eugenijaus Ostapenko pavardė, nes pajuokos objektu nenorėčiau būti. O Skaivos kailyje atsidurti tikrai sutikčiau, nes ji turi daug darbo, labai daug pinigų ir yra labai laiminga moteris.

Kodėl Tave labiau myli pagyvenusios, o ne jaunos moterys?

Skaiva save priskiria prie pagyvenusių moterų? Juk jai dar nė trisdešimties nėra!.. O šiaip mane myli ne tik pagyvenusios moterys. Ir iš jaunų merginų sulaukiu dėmesio gatvėje, parduotuvėje... Tiesa, žinau, kad mane pravardžiuoja Svajonių anūku, todėl pagyvenusių moterų auditorijai jaučiu ypatingą simpatiją.

Didžiausia nuodėmė, kurią padarei būdamas vienuolyne?

Būdamas vienuolyne, visas nuodėmes išpažindavau kas dvi savaites. Laikausi tokio principo: nuodėmės, kurios tau atleistos, ant kupros nebenešiojamos. Vieną naktį su bičiuliu pabėgome iš vienuolyno ir bare gėrėme viskį.

Tu, kaip dvasininkas, pasakyk: kaip manai, ar reiškinys „Nekaltas Prasidėjimas“ gali egzistuoti pasaulyje?

Pastebėjimas – aš nesu dvasininkas. Tai yra tikėjimo paslaptis. Vadinasi, tuo reikia tikėti lygiai taip pat, kaip ir Kristaus Prisikėlimu. Šios paslaptys žmogaus protui sunkiai suvokiamos. Viešoje erdvėje apie tai nenoriai kalbu, nes tai per daug asmeniška.

Kada planuoji vesti? Ar vis dėlto darbas Tau svarbiau?

Kol kas mano planuose nėra vestuvių, nes vis dar jaučiuosi vedęs televiziją. Turbūt dar nesutikau tos moters, dėl kurios norėčiau savo „Mercedes–Benz“ kupe iškeisti į „Toyota“ miniveną, susodinti vaikus, šunis ir visiems kartu važiuoti į Palangą dviejų savaičių atostogoms. Kol kas man tai neskamba labai patraukliai.

Kuri Tavo kūno vieta Tau gražiausia?

Košmaras... Na, tikrai ne akys, ir ne nosis, nes mano akys mažos, o nosis – ilga. Gal kulnai?.. Nesu tas žmogus, kuris galvoja esąs išskirtinio grožio. Mylėkite mane už protą, talentą, bet ne už išvaizdą. Sugalvojau! Gražiausia mano kūno vieta – širdis.


Gedimino klausimai Skaivai:

Skaiva, esi labai profesionali, turi aštrų liežuvį, bet pasakyk man, kas Tau įdomiau gyvenime – dirbti ar uždirbti?

Dažniausiai uždirbti būna įdomiau, nei dirbti, ypač tada, kai darbas neteikia malonumo. Man gyvenime pasisekė, nes aš dirbu tai, ką visada norėjau dirbti, ko mokiausi ir kas man labai patinka. O tai, kad už tai dar ir moka, yra pliusas. Būsiu atvira ir pasakysiu, jog nemokamai dirbti nenorėčiau. Taigi mano atsakymas toks: man labai įdomu dirbti ir smagu, kad dar galiu uždirbti.

Pastaruoju metu, man atrodo, Tau labiau patinka šunys (tiksliau – taksų veislės) nei žmonės. Kodėl? Nusivylei žmonėmis ar baiminiesi, kad tokių tobulų kaip Tu nebesutiksi?

Man vis dar labai patinka žmonės, be to, aš nemanau, kad esu tobula. Tačiau kartais pagalvoju, jei visi žmonės būtų tokie nuoširdūs ir geri kaip mano taksų veislės šuo, gyvenčiau tobuloje visuomenėje. Deja, taip nėra ir, greičiausiai, niekada nebus. O taksai yra mano hobis ir aistra. Man patinka šios veislės šunys, o norint jį užauginti gerą ir protingą, reikia daug laiko.Todėl  savo darbus aš stengiuosi derinti su šuns auklėjimu. Džiaugiuosi, kad dar lieka laiko ir žmonėms. Išduosiu paslaptį – man labai patinka žmonės, kuriems patinka taksų veislės šunys.

Vis tiek kada nors ateis vasara. Kokie Tavo planai, kai oras atšils ir galėsi dėvėti sijoną?

Parengti gerą ir linksmą vasaros projektą televizijos žiūrovams, paskui pasiimti savaitę atostogų ir su dviem taksais bei knygų krepšiu, o gal ir keliais draugais, išvažiuoti į sodybą, kurioje ant grotelių būtų galima kasdien kepti šviežią žuvį ir maudytis ežere ne tik be sijono, bet ir be marškinėlių.

Kurią lietuvišką garsenybę (t. y. merginą) laikai savo konkurente pagal grožį, karjeros pasiekimus ir populiarumą?

Niekada apie tai nesusimąsčiau. Yra labai daug puikių merginų Lietuvoje, kurios už mane ir žavingesnės, ir geresnę karjerą padariusios. Aš nelabai nemėgstu palyginimus. Manau, niekas jų nemėgsta. Bet jei reikia pavardžių... Žaviuosi Aiste Paškevičiūte: ji graži ir protinga. Manau, šios merginos laukia sėkminga karjera. Dar man patinka televizijos prodiuserė Laura Paukštė. Mano galva, puikiai televizijoje dirba Daiva Tamošiūnaitė–Budrė, Inga Jankauskaitė. Sąrašą dar galėčiau tęsti...

Kas aš esu Tavo gyvenime?

Kartais Tu būni mano darbdavys, kurį aš keikiu už ilgas darbo valandas, kartas būni draugas, su kuriuo įdomu pakalbėti vakare prie vyno taurės, kartais būni žmogus, kuris kantriai išklauso visus pasakojimus apie mano taksą, o kartais tas, kuriam, kaip ir man, į galvą šauna puikios idėjos, kuriomis įdomu pasidalyti ir tuo pačiu  lengviau realizuoti.

Ko niekada neatleistumei žmogui. Ar aš jau tai padariau?

Melo, bet tikslingo ir siekiant sau naudos. Labai nemėgstu būti kvailinama. Tikiuosi, to dar nepadarei? Be to, niekada nepamirštu grubių ir neteisingų įžeidimų – aš nepykstu, tiesiog tyliai sėdžiu ir laukiu savo eilės (šypsosi).

Koks Tavo gyvenimo šūkis?

Labai paprastas – „Gyvenk!“ Užtenka vieno žodžio visai filosofijai nusakyti: gyvenk taip, kad nebūtų gaila dienos, nakties, kad nebūtų gėda prieš save, kad būtų gera. Imk iš gyvenimo, kiek gali. O jei kas nors sakys, kad tai savanaudiška, bus neteisus, nes laimingas žmogus visada nori laimingus padaryti kitus.

Uždirbi daugiau pinigų nei aš. Kur juos išleidi?

Gerbiamas Jauniau, čia visiškas melas! Baik skaičiuoti mano pinigus ir kompromituoti mane prieš skaitytojus (juokiasi)! Rizikuoji padaryti tai, už ką aš niekada neatleidžiu. Mano uždarbis šiais metais labai sumažėjo, bet aš džiaugiuos, kad jis yra.

Kuri lietuviška televizija Tau mieliausia?

Ta, kurioje dirbu. Aš lojali (beje, šis žodis neturi nieko bendra su lojimu).

Ar dar nesigaili, kad sutikai atsakinėti į mano klausimus?

Ne. O Tu (juokiasi)?
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius