-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skaivos lietinio“ byla: teismas patenkino Skaivos Jasevičiūtės apeliaciją

Antradienį Kauno apygardos teismas patenkino Skaivos Jasevičiūtės (31) apeliacinį skundą, kuriuo žinoma renginių vedėja prašė pakeisti Kauno apylinkės teismo priimtą jai nepalankų sprendimą vadinamojoje „Skaivos lietinio“ byloje.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad S.Jasevičiūtė kaltino bendrovę „Amber Food“ (buvusi „Vičiūnų restoranų grupė“) neteisėtu jos atvaizdo naudojimu valgiaraštyje. S.Jasevičiūtė siekė prisiteisti 40 tūkst. litų kompensaciją ir 6 proc. procesinių palūkanų bei prašė, kad atsakovas padengtų bylinėjimosi išlaidas. 

Kauno apylinkės teismas pripažino, kad „Amber Food“ neteisėtai naudojo atvaizdą blyninės „La Crepe“ valgiaraštyje, tačiau S.Jasevičiūtės ieškinį atmetė, nes moteris nesugebėjo įrodyti, kad dėl to patyrė materialinę žalą. Pagal šį sprendimą, šou pasaulio atstovė taip pat turėjo atlyginti „Amber Food“ bylinėjimosi išlaidas – 3 993 Lt.

„Džiaugiuos dėl pakeisto sprendimo, nes buvau nustebusi pirmos instancijos sprendimu”, – Žmonės.lt sakė Skaiva Jasevičiūtė.

Pasak jos, tai buvo beprecedentė byla. „Mano pralaimėjimas būtų reiškęs, jog nuo šios bet kuris iš mūsų ne savo noru gali pradėti reklamuoti kokį nors produktą. Mano tikslas buvo ne pinigų gauti, o parodyti, kad taip daryti negalima“, – kalbėjo ji.

Kauno apygardos teismas konstatavo, kad, įvertinęs byloje pateiktus duomenis, pirmosios instancijos teismas pagrįstai nustatė, kad nei atsakovė, nei trečiasis asmuo su ieškove jokio susitarimo dėl jos atvaizdo naudojimo blyninės valgiaraštyje sudarę nebuvo.

Išnagrinėjęs visus byloje esančius įrodymus, įvertinęs nurodytas aplinkybes, Kauno apygardos teismas nusprendė, kad ieškovei iš bendrovės „Amber Food“ priteistinas 5 tūkst. Lt turtinės žalos atlyginimas. Tačiau iš Skaivos Jasevičiūtės atsakovui priteista 2,4 tūkst. Lt bylinėjimosi išlaidų.

Kasacine tvarka apeliacinio teismo sprendimas per 3 mėnesius gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius