-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skelbiama dar viena „Granatos Live“ grosiančių atlikėjų banga

Pirmą rugpjūčio savaitgalį unikalioje Rumšiškių muziejaus teritorijoje vyksiantis muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia naują atlikėjų ir grupių desantą. Trijų dienų muzikos renginyje bus įrengtos keturios scenos, kuriose koncertuos daugiau nei trys dešimtis atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos.
Dueto „Instrumenti“ nariai Reynsi ir Shipsi
Dueto „Instrumenti“ nariai Reynsi ir Shipsi / Grupės archyvo nuotr.

Vienas populiauriausių latvijos duetų – „Instrumenti“

Muzikos profesionalų ir publikos liaupsinamas latvių duetas susikūrė 2009 m. Dėl išskirtinio indie-pop ir eksperimentinio electro skambesnio „Instrumenti“ greitai pelnė tarptautinį pripažinimą. Prieš kelerius metus pristatydamas savo debiutinį albumą TRU duetas Rygos arenoje surinko devynis tūkstančius žiūrovų. 2013 m. pabaigoje duetas išleido ir antrąjį studijinį albumą „Procrastination“, kurio  pristatymo koncertai Latvijos žiniasklaidoje įvertinti kaip vieni įspūdingiausių pernai šalyje. Ne pirmą kartą Lietuvoje besilankysianti grupė sako, „Granatų“ festivaliautojams žada įspūdingą šviešų, šešėlių ir, žinoma, muzikos šou. 

Indie roko kūrėjai – grupė  „Colours Of Bubbles“

Grupė susikūrė prieš šešerius metus Šiauliuose, o savo repeticijų kambarį paveldėjo iš vyresnių „rokenrolo brolių“  „Breiners“.  Sumaniai derindami šviežią rokenrolą, lengvą country ir šiuolaikinį indie jie jau koncertavo daugybėje Lietuvos ir užsienio festivalių, klubų ir koncertinių arenų. 2010 metų pabaigoje grupė išleido ir sėkmingai pristatė pirmąjį savo EP „Today I Am Feeling Better Than Ever“. 2012 m. pavasarį grupė nugalėjo pirmuose Lietuvos alternatyvinės muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė“ kaip geriausia roko grupė, o šiais metais pasirodė ir debiutinis, didelio populiarumo sulaukęs albumas “Inspired by a true story”, kurį grupė dar kartą pristatys ir festivalyje „Granatos Live“.

VIDEO: Colours of Bubbles - Flags

Indie roko ir elektronininės muzikos atlikėjas ba.

Singlas, vaizdo klipas ir atnaujinta koncertinė programa – per 2013 metus išgarsėjęs indie roko ir elektroninės muzikos atlikėjas ba. po kūrybinės pertraukos sugrįžtą pasirengęs dar rimčiau įsipareigoti sau ir klausytojams. Pernai metų gegužę išleidęs penkių dainų albumą „Raktas EP aštuoniolikametis ba., vasarą spėjo surengti keletą labai populiarių koncertų, po kurių „ant laurų“ neužmigo, o pasinėrė į naujojo albumo darbus. Šiemet pasirodysiančiam albumui Benas jau įrašė 10 dainų, kurias naujos kartos konceptualios muzikos gerbėjai galės išgirsti ir „Granatose“.

VIDEO: ba. – „Sugebėt pasikeist“

Unikalus reiškinys lietuviškos muzikos kontekste – „Jama&W“

Grupės įkūrėjai Arūnas W Blažys ir Rokas Jama Grajauskas savąją kūrybinę kelionę pradėjo remdamiesi tik akustine gitara ir abipusiais improvizacijos gabumais. Spontaniškai, čia ir dabar gimstantys kūriniai, laikui bėgant, į šį žaidimu paremtą procesą įtraukė ir kitus šiandien kartu grojančius muzikantus. Penkerius metus scenoje tiesiog improvizavęs „reiškinys“ praėjusių metų pabaigoje pristatė pirmą  studijnį darbą – subtiliai ironišką kūrinį „Daina apie nelaimingą meilę“, o kovo mėnesį pristatė ir debiutinį albumą „Gilumon“.  

VIDEO: „Daina apie nelaimingą meilę“

Lietuviškoji Lana del Ray – Alice Way

Alice Way pseudonimas atsirado 2012-ųjų liepą, Sara Bareilles dainų konkurse, kuriame mergina pelnė II-ąją vietą. Nuo naujo scenos vardo prasidėjo ir naujas kūrybinis etapas. Ugningoji Alice nuolat koncertuoja ir įrašinėja muziką. Pernai ji išleido EP „Wonderlust“, paskui ėmėsi filosijos studijų, šiuo metu dirba intensyviai dirba studijoje, kur kartu su vienu žymiausių ir sėkmingiausių muzikos prodiuserių Leonu Somovu įrašinėja rudenį pasirodysiančio debiutinio albumo dainas, kurių premjera – festivalyje „Granatos Live“.

VIDEO: ALICE WAY - Vanity Fair (official)

Džiazo eksperimentatoriai – „Sheep Got Waxed“

Jaunų džiazo muzikantų grupė „Sheep Got Waxed“ jau antrus metus kelia bangas pogrindyje, bet jos entuziastingos improvizacijos jau nusipelno ir platesnės auditorijos. „Sheep Got Waxed“ trio – LMTA džiazo katedros studentai (esami ir buvę): saksofonininkas Simonas Šipavičius [simon sheep], būgnininkas Adas Gecevičius [ed getz] ir gitaristas Paulius Vaškas [paul wax], nuo 2010 metų rudens beveik kasdien vakarus leido studijoje, ieškojo bendros kalbos, improvizacijomis bandė pasiekti vaizduotės ribą. Grupės muzika kupina laisvės, energijos, šiuolaikiškų, dažnai netikėtų, kartais nepatogių garso proveržių.

VIDEO: Sheep Got Waxed - Skip It

Viena įdomiausių grupių Lietuvoje – „Without Letters“

Indie muzikos eksperimentatoriai susibūrė 2008 m. vasarą. Skirtingai nei daugelis grupių, „Without Letters“ nebando lygiuotis į užsienio žvaigždes ir negroja jų coverių, o stengiasi atrasti savo skambesį ir nuolatos tobulėti. Keletą metų drauge grojantys „Without Letters“ jau yra pasirodę ne viename Lietuvos festivalyje, taip pat – Talino muzikos savaitėje, o praėjusiais metais Vilniuje „apšildė“ norvegus „Casiokids“. Gegužės pradžioje grupė pristatė pačių jėgomis išleistą debiutinį minialbumą „Self-titled“.

VIDEO: Without Letters - Arch

Alternatyvaus roko grupė „Monkey Tank“

Vilniečiai „Monkey Tank“ susibūrė 2012 metais. Iki tol muzikavę įvairiose skirtingų stilistikų kolektyvuose, trijulė nusprendė išmėginti save unikaliame žanre – disko ritmų ir sunkių gitaros rifų derinyje. Eksperimentinis grupės skambesys buvo praturtintas grunge', post-roko ir kitais modernaus roko muzikos elementais. „Monkey Tank“ aktyviai koncertuoja pristatydami save Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Kolektyvas per pirmuosius gyvavimo metus surengė virš 30 pasirodymų, pateko į visų dalyvautų konkursų finalus. Šių metų balandį pasirodė grupės debiutinis albumas „Sugar, Spice & Everything Nice“, kurį išgirsti bei įvertinti galės ir „Granatų festivaliautojai“.

VIDEO: Monkey Tank - The Playground (Official Video)

Be minėtų grupių, festivalio „Granatos Live“ scenoje bus galima išgirsti metų sensacija tituluojamą britų grupę „Bastille“, vieną ryškiausių jaunosios kartos žvaigždžių iš Didžiosios Britanijos Johną Newmaną ir vieną populiariausių gatvės artistų ir atlikėjų pasaulyje – australą Dub FX ir daugybę kitų. Dar daugiau atlikėjų ir grupių „Granatų“ organizatoriai paskelbs jau artimiausiu metu.

Bilietus į muzikos festivalį „Granatos Live 2014“, rugpjūčio 1-3 d. vyksiantį unikalioje Rumšiškių muziejaus teritorijoje, jau galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose ir internete. Daugiau informacijos ieškokite interneto svetainėse www.bilietai.lt, www.granatos.lt ir festivalio „Facebook“ profilyje www.facebook.com/GranatosLive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius