Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijoje prieš teismą stos žiauriu nužudymu įtariamas lietuvis (nuotraukos)

Tautietės kankinimu, sužalojimu ir nužudymu apkaltintas lietuvis antradienį stos prieš Škotijos teismą. Dirbti į svetimą šalį atvykusią moterį nusikaltėliai nužudė ir nupjovė jai galvą.
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus
Vitas Plytnykas neigia pateiktus kaltinimus. / REUTERS/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Škotija

Kaip praneša Scottish Daily Record, vienu iš pagrindinių liudytoju 41 metų Vito Plytnyko byloje taps jo tautietis, dvidešimtmetis Aleksandras Skirda. Jis neneigia savo kaltės ir prisipažįsta dalyvavęs nusikaltime.

Įtariama, kad V.Plytnykas dalyvavo uždusinant 35 metų lietuvę Jolantą Blėdaitę praėjusį kovą. Moters galva buvo nupjauta ir išmesta į jūrą.

15min.lt primena, kad nužudymas pašiurpino ir visko mačiusius Didžiosios Britanijos pareigūnus: moteris buvo sukapota, kūno dalys išmėtytos paplūdimyje. Į plastikinį maišą suvyniotą jos galvą rado paplūdimyje žaidžiančios 8 ir 11 metų mergaitės. Vėliau buvo rastos dvi rankos. Pareigūnai pranešė netoli paplūdimio radę lagaminą, pilną žmogaus kūno dalių.

Pareigūnai įtaria, jog moters palaikai į paplūdimį buvo nuvežti sulaikytų įtariamųjų automobiliu.

Iš Lietuvos nužudytoji J.Blėdaitė išvyko prieš penkerius metus. Trejus metus ji dirbo Airijoje, vėliau atvyko į Škotiją ir dirbo viename ūkyje. „Ji man buvo tarsi dukra. Gera, darbšti moteris. Jolanta nerūkė, negėrė. Žinau tik tai, jog ji kadaise turėjo vaikiną, tačiau santykiai buvo nutrūkę. Ji dažnai buvo namuose, skaitė knygas“, – kalbėjo ūkio, kuriame dirbo lietuvė, šeimininkas Philipas Brownas.

Įtariamieji ir auka tapusi lietuvė gyveno mažame miestelyje Brehine, lenkų rūmais vadinamame pastate. Šis namas taip vadinamas, nes jame apsistoję kelios dešimtys emigrantų iš Rytų Europos. Brehinas yra už maždaug 23 kilometrų nuo paplūdimio, kuriame rastos moters rankos ir galva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius