Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solistas Edgaras Montvidas iš Londono: „Ačiū Dievui, man ir mano draugams viskas gerai“

Po tris dienas londoniečius bauginusių riaušių ir plėšimų antradienio vakarą padėtis stabilizavosi, o miesto gatvėse gyventojų turtą ir gyvybes saugojo net 16 tūkst. policininkų. Didžiosios Britanijos sostinėje gyvenantis operos solistas, tenoras Edgaras Montvidas 15min.lt prisipažino, kad mieste buvo išties neramu, viena laimė, kad jis gyvena Londono centre.
Edgaras Montvidas
Edgaras Montvidas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

 „Dėkui Dievui, gyvenu miesto centre, gyvenimas čia teka normalia vaga... Žmonės eina į darbus, pietauja restoranuose, vaikšto į parduotuves, tad padėtis, atrodytų, normali, jei ne nuolat zujančios policijos ir gaisrininkų mašinos ir per televiziją nenutrūkstamai rodomi vaizdai iš vandalų nusiaubtų miesto rajonų...“, – antradienio vakarą rašė E.Montvidas.

Jo teigimu, šiems neramums nereikėtų ieškoti jokios politinės, etninės ar rasinės priežasties. „Tai – tarsi tvinksintis pūlinys, kuris ėmė ir pratrūko. Vyko tiesiog sužvėrėjusių chuliganų siautėjimas. Matyt, kažkas blogai visuomenės sistemoje. Manau, politinis korektiškumas, demokratija, žmogaus teisės turi turėti ribas, antraip, tai labai palanki dirva anarchijai, kuri Didžiojoje Britanijoje jau pradeda vešėti!“ – teigė solistas.

Sukrėtė tarsi karas

E.Montvidas pripažino, kad įprastas londoniečių gyvenimas nuo šeštadienio išties pasikeitė. „Visiems londoniečiams tai labai aktuali tema. Mane labai sukrėtė vienos šeimos istorija. Jie parado 5-ių šeimos kartų puoselėtą baldų verslą. Parduotuvė atlaikė abu pasaulinius karus, tačiau vienintelė riaušių naktis buvo lemtinga. Žmonės prarado namus. Visi yra labai sukrėsti ir pasišlykštėję. Buvęs Londono meras Kenas Livingstone‘as siūlo naudoti vandens patrankas, prie metro stotelių budi policijos automobiliai“, – apie įtampą Londone kalbėjo jis.

Pasak E.Montvido, įtampa juntama visame mieste, o ypač vargingesniuose jo rajonuose. „Centre budi sustiprintos policijos pajėgos, bet gyvenimas verda normaliai. Tačiau kitų rajonų – Totnamo, Haknio, Kroidono patarčiau vengti, ypač vakare. Mėnesio pabaigoje Londone turėtų vykti tradicinis Noting Hilo karnavalas, nenustebčiau, jei jis būtų atšauktas, baiminantis neramumų jo metu. Šiuo metu jau yra atšaukiamos futbolo rungtynės“, – sakė solistas. Jo nuomone, policija mieste dirba gerai.

Pats E.Montvidas į Londoną grįžo pačiame riaušių įkarštyje. „Į Londoną iš Kanados grįžau antrosios neramumų nakties išvakarėse. Jau ketvirtadienį keliausiu į Lietuvą. Ačiū Dievui, man ir mano draugams viskas gerai...“ – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius