Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistams kelia nerimą didėjančios seksualinių narkomanų gretos

Аustralijos psichologai ir seksologai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad pastaruoju metu šalyje itin padidėjo vyrų skaičius, besikreipiančių į specialistus pagalbos dėl seksualinės priklausomybės.
Sekso manija
Sekso manija / 123RF nuotr.

Anot Australijos klinikinės psichologijos srities specialistės Janet Hill, šio reiškinio plitimui kažkiek įtakos turi ir  neseniai įvykęs didelis sekso skandalas su žinomu golfo žaidėju Tigeriu Woodsu, kurio žmona pareikalavo skyrybų dėl nesibaigiančios vyro neištikimybės, rašo News.com.au.

Į seksualinę narkomaniją labiau linkę vyrai

Kad turėjo intymių ryšių su šiuo sportininku, prisipažino apie dvidešimt moterų. O jis pats sakė nepajėgiantis kontroliuoti savęs, nors ir gydėsi viename iš reabilitacijos centrų. Anot J.Hill, daug kitų vyrų ėmė teisinti savo neištikimybę baksnodami pirštu į šios įžymybės istoriją, tikindami, kad  ne jie vieni kenčia nuo seksualinės priklausomybės. Specialistės apskaičiavimu, pastaruoju metu pacientų skaičius su tokio pobūdžio negalavimais išaugo maždaug 24 kartus.

Anot tyrimo vadovės, seksualinė priklausomybė gali pasireikšti įvairiomis formomis. Tai gali būti ir nenumaldomas noras žiūrėti kuo daugiau pornografijos filmų, dažnai keisti sekso partnerius arba turėti intymių ryšių iš karto su keliais partneriais. Be to, seksualinė narkomanija gerokai dažniau sutinkama tarp vyrų, nei tarp dailiosios lyties atstovių.

Neišsilavinusios moterys neišmano apie sekso techniką

Kiek anksčiau buvo nustatyta, kad aukštasis išsilavinimas dažnai užkerta kelią tapti priklausomam nuo sekso. Tyrimai, atlikti Ankonos miesto reprodukcijos centre, vadovaujant psichologijos mokslų daktarei Annai Pistocci, parodė sąsajas tarp merginos intelektualinių sugebėjimų ir jos nekompleksuotumo intymaus gyvenimo sferoje.

Kiek anksčiau buvo nustatyta, kad aukštasis išsilavinimas dažnai užkerta kelią tapti priklausomam nuo sekso.Per specialistų atliktą diddžiulę apklausą, kurioje dalyvavo 998 tūkst. heteroseksualių moterų nuo 25 iki 41 metų amžiaus, buvo išsiaiškinta, kad didesnė dalis respondenčių, baigiusių tik mokyklą, neturi pakankamai žinių sekso sferoje.

Jos taip pat neturi supratimo ir neišmano apie kontraceptinių priemonių įvairovę ir jų naudojimą. Iš dalies prastai orientuojasi ir sekso technikoje. Tačiau net 9,9 proc. iš jų turi nesveiką priklausomybę nuo vyrų, nes fiziškai ir morališkai negali pakelti vienatvės.

Tuo tarpu koledžo absolventės gerokai dažniau linkusios apseiti be gerbėjo, tuo pačiu patvirtindamos, kad jos nori būti nepriklausomos. Ir tik 5,1 proc. iš jų prisipažino turinčios problemų dėl seksualinės narkomanijos, kai ir porą dienų sunku ištverti be intymių kontaktų su priešingos lyties atstovais.

Specialistės manymu, aukštasis išsilavinimas ne tik pakelia dailiosios lyties atstovių intelektą, bet ir suteikia joms galimybę išmokti riboti save lytiniame gyvenime bei išsirinkti sau labiausiai tinkamą partnerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius