Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė Agnė Gilytė-Akromė: kokių batų ir kiek kailinių reikia moteriai?

Stilistė Agnė Gilytė-Akromė trečiadienio vakarą dalyvavo „Baldinini“ salono renginyje, kuriame buvo pristatyta šio sezono prabangių kailinių bei avalynės kolekcija. Stilistė portalui Žmonės.lt pristatė šio sezono avalynės tendencijas ir pasidalijo patarimais, kaip išsirinkti tinkamus kailinius, jei tokio viršutinio drabužio ieškote žiemai.
Agnė Gilytė-Akromė
Agnė Gilytė-Akromė / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Agnė Gilytė Mada

Jojiko batai

„Šiais metais ypatingų naujovių nėra, tačiau kas nors vis tiek visada atsiranda. Avalynės mados nesikeičia taip dažnai kaip drabužių, kurie keičiasi pagal sezoną. Lieka ta pati klasika. Išlieka ilgaaulių batų „riding boots“ (jojiko batai – red. pastaba) tendencija. Jie yra šiek tiek tvirtesnės odos, labai dažnai būna siuvami su sagtimis ties keltimi, prie pat aulo arba su kokias nors herbais ar emblemomis. Geriausias to pavyzdys „Polo Ralph Lauren“ avalynė, kuri puikiai gali būti derinama tiek ir prie kelnių ar džinsų, tiek ir prie tamprių su dideliais megztiniais. Net ir prie suknelių“, – pasakojo stilistė.

Tos, kurios nemėgsta žemakulnių ir neįsivaizduoja gyvenimo be aukštakulnių, norėdamos atrodyti madingos turėtų rinktis batus ne plonais adatiniais kulniukais, o tvirtais. „Šiais metais moterys tvirtai ir stabiliai stovės ant žemės. Tiek aulinukų, tiek ilgaaulių kulnas yra tvirtas, gražus, po truputį iš mados išeina platformos. Padas lieka klasikinis ir standartinis, iki centimetro, todėl nevargina kojos“, – kalbėjo E.Gilytė-Akromė.

Aulinukų pirkimo klaidos

„Aulinukai puikiai tinka avėti prie kelnių rudenį ar žiemą. Jie puikiai dera su šiuo metu madingomis odos imitacijos tamprėmis. Aišku, tai labai slidus reikalas, nes reikia labai ilgų kojų, kad su batais, kurie kerta koją ties kauliuku, jos neatrodytų trumpos. Patarčiau prieš perkant batus juos pasimatuoti ir pasitikrinti, kaip jie dera su tuo drabužiu, su kuriuo juos ketinate nešioti. Jei tai bus su sijonais ar suknelėmis, tai ir matuokitės vilkėdama tuos rūbus. Nes paskui niekas prie nieko netiks“, – patarimus žėrė Agnė.

Agnė Gilytė-Akromė
Agnė Gilytė-Akromė

Skanių spalvų aukštakulniai

Netrukus prasidės didžiųjų švenčių maratonas: įvairūs vakarėliai, kalėdiniai darbo kolektyvo pasisėdėjimai, Naujųjų metų šventimas su draugais. Tad kokios tendencijos, kai kalba pakrypsta apie vakarą? Aukštakulniai karaliauja ir šiais metais, tačiau smagu, kad net ir žiemą jie turi spalvų.

„Tai nėra ryškios spalvos, jos veikiau brandžios, skanios, prisirpusių uogų: butelio spalvos žalia, vyno violetinė, vyšninė, avietinė. Taip pat įspūdingai atrodo chameleoninės spalvos ant lakiniu paviršiumi padengtų batelių. Vilksitės nuolat jūsų spintoje kabančią juodą paprastą suknutę ir nenorite, kad ir vėl viskas būtų juoda? Tokiu atveju manau, kad ryškesni ar įdomesni batai – puikus akcentas. Aišku, nereikėtų maišyti vakaro ir dienos ir į darbą nekaukšėti rožiniais batais. Reikia gerbti tiek darbovietės, tiek vakaro aprangos kodą“, – tęsė A.Gilytė-Akromė.

Kailinius rinkitės pagal gyvenimo būdą

Nesuklysime pasakę, kad kiekviena moteris nori, kad jos spintoje kabėtų prašmatnūs kailiniai, kuriuos padovanojo vyras. Kiek porų kailinių turi turėti save gerbianti moteris? „Nesu vegetarė ar kraštutinumų fanatikė, man kailiniai yra labai gražu ir šilta. Valgau mėsą, turiu keturis šunis, nesu iš tų, kuri eina gatve, pamato, nusiperka ir paskui turi penkis spintoje kabančius kailinius, kurių nenešioja. Viskam yra proto ribos. Moteris turėtų turėti gražius ir gerus kailinius, tai yra būtina, bet šešių nereikia“, – juokėsi Agnė.

Anot stilistės, kailiniai, kaip ir vyriški kostiumai, keičiasi, bet nesmarkiai. Renkantis kailinius Agnė rekomenduoja įvertinti savo gyvenimo būdą ir veiklą. „Jei nusipirksite trumpučius, šviesius kailinius, kurie yra itin šilti, lengvi ir kainuoja atitinkamai, bet į darbą važinėsite viešuoju transportu, iš jų nieko neliks. O karakulis, kuris yra smagus, šiek tiek sunkesnis ir lengvai prižiūrimas, netiks vairuotojoms, su tokiais kailiniais yra nepatogu vairuoti ir judėti. Reikia pagalvoti apie tokius dalykus. Be to, reikia pirkti tik kokybišką prekę. Kailiniai yra ne penkeriems, galbūt net visiems dešimt metų. Manau, kad reikia išsirinkti modelį, kuris tinka įvairiems atvejams ir pagalvoti, su kuo ir prie ko nešiosite“, – kalbėjo A.Gilytė-Akromė.

Moteris prasitarė, kad pati naujų kailinių kol kas nepirks. „Susiradau senus močiutės karakulio kailinius ir nuėjau pas siuvėją, persisiuvau pagal šiuo metu madingą kirpimą“, – savo patirtimi dalijosi Agnė.

„Bosanova“ nuotr./Šį sezoną madingi tamsiai mėlyni audinės kailiniai
Šį sezoną madingi tamsiai mėlyni audinės kailiniai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius