-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stulbinamas sutapimas – vilniečiams gimė dvyniai Lavrinovičiai: „Lietuvos rinktinė gali būti rami“

Gyvenime pasitaiko įdomių sutapimų. Štai krepšininkai dvyniai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai gimė 1979 metų lapkričio 1-ąją, o 2016-ųjų lapkričio 3-iąją pasaulį išvydo Gabrielius ir Hubertas... Lavrinovičiai. Tiesa, dvyniai giminystės ryšių su garsiaisiais krepšininkais neturi.
Iveta Kotryna ir Karolis Lavrinovičiai su dvyniais Gabrieliumi ir Hubertu
Iveta Kotryna ir Karolis Lavrinovičiai su dvyniais Gabrieliumi ir Hubertu / Mildos Janeliauskaitės ir asmeninė nuotr.

Iveta Kotryna ir Karolis Lavrinovičiai tiki, kad toks malonus sutapimas – ne atsitiktinis. Jiedu svajoja, kad po poros dešimtmečių jų sūnūs žais Lietuvos rinktinėje, nors su Kšištofu ir Darjušu giminystės ryšių neturi. Kad ir kaip būtų, broliai Lavrinovičiai pasveikino lapkričio pradžioje pasaulį išvydusius mažuosius Lavrinovičius.

Asmeninė nuotr./Iveta Kotryna ir Karolis Lavrinovičiai
Mildos Janeliauskaitės nuotr./Iveta Kotryna ir Karolis Lavrinovičiai

„Vyro tokia pati pavardė, bet kiek žinome, jokių giminystės ryšių nėra. Krepšinio pasaulyje turiu pažįstamų, tad mūsų šeimos draugė per rungtynes jiems perdavė šią žinią ir pajuokavo, kad važiuotų pasveikinti. Jie pasidomėjo, ar identiški dvyniai, bet pas mus neidentiški“, – 15min pasakojo dvynių mama Iveta.

Gimus dvyniams, tėvai juokavo, kad vaikams reikia suteikti Dariaus ir Kristupo vardą. „Jeigu būtų buvę identiški dvyniai, būtume pavadinę Dariumi ir Kristupu, tačiau po ilgų diskusijų jiems davėme Gabrieliaus ir Huberto vardus“, – sakė ji.

Asmeninė nuotr./Iveta Kotryna Lavrinovičienė su vyru Karoliu
Asmeninė nuotr./Iveta Kotryna Lavrinovičienė su vyru Karoliu

I.Lavrinovičienė pasakojo, kad jiedu su Karoliu nenustygsta vietoje laukdami, kai sūnus galės išleisti į krepšinio mokyklą. Juolab kad šis sportas šeimai nesvetimas.

„Mano vyras yra didelis krepšinio sirgalius, todėl dar vaikams negimus buvo apgalvota, kad sūnūs bus krepšininkai. Nupirkti krepšinio kamuoliai laukia ir kai šiek tiek paaugs, tikrai jie eis į krepšinio mokyklą. Mūsų svajonė, kad po kokių 20 metų Lietuvos rinktinė vėl turėtų dvynius Lavrinovičius“, – pasakojo Iveta.

Asmeninė nuotr./Karolis Lavrinovičius
Asmeninė nuotr./Karolis Lavrinovičius

Iveta džiaugėsi, kad iš artimųjų ir draugų gavo daugybę sveikinimų. Buvo ir šmaikščių palinkėjimų.

„Jau lapkričio 1-ąją visi rašinėjo, kad būtų simboliška, jog dvyniai gimtų tą pačią dieną. Taip neišėjo, bet po dviejų dienų išvydo dvynukai pasaulį. Visi draugai ir bendradarbiai linki šviesios ateities ir juokauja, kad rinktinės ateitis irgi gali būti rami. Kol kas anksti kalbėti, bet būtų šaunu“, – 15min pasakojo I.Lavrinovičienė.

O rinktinės ateitis tikrai gali būti rami: dvynių tėtis Karolis Lavrinovičius –neabejingas šiam sportui. Jis žaidžia Vilniaus krepšinio „Eko“ mėgėjų lygoje, taip pat – draudimo kompanijos, kurioje dirba, krepšinio komandoje.

Asmeninė nuotr./Iveta Kotryna Lavrinovičienė su dvyniais Gabrieliumi ir Hubertu
Asmeninė nuotr./Iveta Kotryna Lavrinovičienė su dvyniais Gabrieliumi ir Hubertu

„Susirenkame su draugais, puikiai leidžiame laiką krepšinio aikštelėje. Tad šis sportas man nėra svetimas, o ir kiekvienas rytas prasideda nuo straipsnių apie krepšinį skaitymo. Ir pats mokysiu vaikus, ir į krepšinio mokyklas eis abu. Geriausia būtų, kad nuo pirmos klasės jau pradėtų lankyti, nes kuo anksčiau, tuo geriau“, – sakė jis.

Tėvystę K.Lavrinovičius priima ne tik kaip didžiulę dovaną, bet kaip ir gyvenimo iššūkį. „Žinokite, tikrai – jausmas nepakartojamas. Vargu ar esu ką nors geresnio gyvenime patyręs. Žinoma, tėvystė baugina, tai naujas dalykas. Manau, kad tikrai būsime kartu, problemas spręsime kartu ir įveiksime visus sunkumus“, – 15min ​pasakojo K.Lavrinovičius.

Asmeninė nuotr./Gabrielius ir Hubertas Lavrinovičiai
Asmeninė nuotr./Gabrielius ir Hubertas Lavrinovičiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius