-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugedus telefono programėlei, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė „Avon“ moterų bėgime“ įveikė didesnį atstumą nei planavo

Sekmadienį Vilniaus Vingio parką užpildė šimtai moterų, kurios susirinko į „Avon“ moterų bėgimą“, skirtą kovai su krūties vėžiu. Šio bėgimo ambasadorėmis tapusios Vaida Grikšaitė-Česnauskienė ir Elena Puidokaitė-Atlanta buvo pirmosios, atsistojusios prie starto linijos.
Vaida Grikšaitė-Česnauskienė
Vaida Grikšaitė-Česnauskienė / Mato Dauginio/Žmonės.lt nuotr.

Kartu su jomis startavo ir „misė“ Gabrielė Martirosianaitė, TV prodiuserė Goda Skačkauskaitė bei kita bėgimo ambasadorė Laura Tamulytė. Iš viso maratone dalyvavo apie 1 tūkst. dalyvių.

Prieš startą – jaudulys

„Eina sau... Išvažiuojant iš namų drugeliai pilve skraidė. Tai yra mano gyvenime iššūkis, maratoną bėgu pirmą kartą, man tikrai neramu“, – Žmonės.lt prieš bėgimą atviravo jaudulio neslepianti V.Grikšaitė-Česnauskienė. 

Moteris prisipažino bijanti, kad bėgimo metu jai pradės skaudėti šoną. Nors Vaida turėjo nemažai treniruočių ir mokėsi, kaip to išvengti, jaudulio išvengti nepavyko. „Su vyru treniravomės, atrodė, kad viskas gerai, bet bijau. Teoriškai žinau, kad reikia giliai kvėpuoti“, – apie treniruočių su vyru futbolininku Deividu Česnauskiu metu įgytas žinias pasakojo Vaida. Pora treniravosi pusantro mėnesio, o savo vyrą Vaida vadina geriausiu treneriu.

Paklausta, ar po bėgimo dar bėgios, moteris patikino, kad tikrai taip. „Pagavusi tokį tempą, tikrai bėgiosiu. Mes gyvename labai patogioje vietoje, Valakampių miškelyje, todėl tai tikrai gera pramoga bei gera proga pabūti su vaikais“, – Žmonės.lt tikino V.Grikšaitė Česnauskienė.

Moteris taip pat džiaugėsi, kad Lietuvoje bėgioja vis daugiau žmonių ir teigė, kad visai nesvarbu, ar jie tai daro dėl sveikatos, ar tik dėl mados. 

Prieš bėgimą prie starto linijos atėjęs D.Česnauskis savo žmonai negailėjo patarimų. „Laikyk ritmą ir sėkmės“, – į mikrofoną palinkėjo futbolininkas, tad vos paskelbus startą Vaida užtikrintai pradėjo bėgimą. 

Per klaidą nubėgo didesnį atstumą

Nors Vaida planavo nubėgti tik 3,5 kilometro atstumą, starto pradžioje nesuveikus telefone esančiai bėgimo programai, moteris nubėgo net 7 kilometrus. 

„Galvojau, kad bėgsiu taip, kaip ir kitos. Žiūriu, nei viena nestoja, bėgu toliau. Galvojau bus trumpesnis ratas, o pasirodo – ne. Gerai, kad muzikos turėjau. Be to, negalėjau nuvilti žmonių ir pati savęs, juk aš atstovauju šiam bėgimui“, – Žmonės.lt iš karto po starto sakė vos kvapą atgaunanti V.Grikšaitė-Česnauskienė.

Dėl šios klaidos Vaiuda įrodė sau, kad gali bėgti, o ypatingai ja didžiavosi vyras Deividas. „Žiūriu, kai kurios finišavo, o ji vis dar bėga. Ji visą laiką laikėsi tarp lyderių. Gavosi puikiai, didžiuojuosi ja“, – kalbėdamas su Žmonės.lt žmonos sėkme džiaugėsi D.Česnauskis. 

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vingio parke vyko Avon moterų bėgimas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vingio parke vyko „Avon” moterų bėgimas”

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius