-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šuolio“ startas: žiūrovų simpatijas užkariavo Juozas Erlickas

Sekmadienio vakarą TV3 eteryje startavo antrus metus iš eilės rengiamas projektas „Šuolis“. Vienuolika dalyvių su nekantrumu laukė, kada galės televizijos žiūrovams pristatyti kelių mėnesių triūso sporto salėje ir baseine rezultatus.
„Šuolio“ akimirka
„Šuolio“ akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Šuolyje“ ryškiausios Lietuvos žvaigždės atliko paruošiamuosius ir sportinius šuolius nuo 3, 5 ir net 7,5 metro aukščio bokšto bei tramplynų.

Į Kauno Sporto universitete esantį baseiną atvyko modelis Jolanta Leonavičiūtė, aktorius, lietuviškų filmų ir serialų žvaigždė Andrius Žiurauskas, humoristas Artūras Orlauskas, didžėjus Sezer Saylik (Sezzy), „Šok su manimi“ dalyvis, profesionalus šokėjas Marius Gaižauskas, rašytojas, poetas, publicistas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laimėtojas Juozas Erlickas, aerobikos pradininkė Joana Bartaškienė, dainininkė Daina Bilevičiūtė, gražuolė, „Mis Publika 2013“ Elita Citovičiūtė, dainininkė Vita Jakutienė ir bušido čempionas Remigijus Morkevičius.

Dalyvius vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė ne vienas profesionalas. Į teisėjos kėdę sėdo 10 metų trenere dirbanti Lietuvos čempionatų prizininkė, Europos veteranų čempionatų dalyvė Aušra Jurevičienė, taip pat – Lietuvos šuolių į vandenį nacionalinės rinktinės treneris, šios sporto šakos „tėvu“ vadinamas Kęstutis Autukas, kuris pats net 22 kartus tapo Lietuvos šuolių į vandenį nuo tramplino ir bokšto (10 metrų) čempionu.

Balus už profesionalumą projekte skyrė ir K.Autuko mokinys, Lietuvos daugkartinis čempionas  ir treneris Ignas Barkauskas.

Dar vienas „Šuolio“ teisėjas – humoristas, laidų vedėjas Vitalijus Cololo. Pirmajame projekto sezone vyras sėkmingai šokinėjo į vandenį, o šiemet pats vertina dalyvius.

Maksimalus balų skaičius už paruošiamąjį šuolį, kurį gali skirti komisija – 7,5 balo, už sportinį šuolį – 10 balų.

Pirmam baseiną teko išbandyti A.Žiurauskui, jis šoko iš 5 metrų aukščio ir pasirinko paruošiamąjį šuolį. „Baimė – tai galimybė būti drąsiam“, – sakė A.Jurevičienė parašiusi Andriui 7 balus. Panašiai aktorių vertino ir kiti komisijos nariai, kiek aukštesniu balu, 8 balus aktoriui skyrė V.Cololo, 7 – K.Autukas. „Kodėl ne 10? Tu padarei pasyvų virtimą. Tačiau padarei labai žaismingą įžagą“, – sakė jis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Andrius Žiurauskas

Savo numeriu nustebino vyriausia projekto dalyvė, puikios fizinės formos aerobikos pradininkė J.Bartaškienė. 64-erių moteris visą gyvenimą vadovaujasi šūkiu „Sportuoji – nesensti“. Nuo 5 metrų aukščio bokštelio ji nušoko atsispyrusi, vadinamuoju „kareivėliu“. Joanos šuolį puikiai įvertino ir komisijos nariai. „Jūs esate pati žaviausiai, energingiausia ir gražiausia močiutė, kurią aš žinau“, – sakė I.Barkauskas. Šuolį jis įvertino 7 balais, tačiau „už visą kitą“ – skyrė 10 balų.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Joana Bartaškienė

Komikas A.Orlauskas pasirinko kiek žemesnį, 3 metrų aukštį, tačiau pasiryžo sportiniam šuoliui. Jo drąsa buvo įvertinta ir komisijos. „Tai buvo pirmas šuolis su atsistumimu, vadinama „kregždutė“. Puikiai“, – sakė V.Cololo parašęs 8 balus. Humoristą pagyrė ir K.Autukas. „Tai yra klasika. Labai gražus šuolis. Pavyko jį padaryti labai neblogai.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Artūras Orlauskas

Prieš pat V.Jakutienės pasirodymą palaikyti atlikėjos atvyko ir grupės „Naujų pupytės“ narės Skaitė Steikūnaitė bei Neringa Šiaudikytė. Prieš kolegės šuolį visos drauge apsitempusios seksualiais bikiniais atliko žinomą Sabrinos kūrinį „Boys“.

Atlikusi dainą Vita nusiavė elegantiškus raudonus aukštakulnius ir užlipusi į 5 metrų aukščio bokštą pasiryžo paruošiamajam šuoliui.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vita Jakutienė

Akį traukė ne tik Vitos atliekamas numeris, bet ir pavydėtinos kūno formos. Sėkmingai nušokusi ji sulaukė ir komisijos narių komentarų. „Tau nereikėjo šokti. Reikėjo tiesiog apsipilti vandeniu ir visi vyrai būtų buvę patenkinti“, – sakė V.Cololo. Vėliau pridūrė, kad Vita „šoko trise: ji ir... dar du“. 

„Gal pakalbėkime apie šuolį?“, – klausė kiti komisijos nariai. „Niekam neįdomu apie tą šuolį“,  – juokėsi V.Cololo. „Jeigu visos šuolininkės tokios būtų, tai vyrukai nusišokinėtų“,  – šmaikščiai pastebėjo I.Barkauskas.

Savo pirmąją šuolį iš 5 metrų aukščio išbandė ir kovotojas R.Morkevičius. „Gyvenimas yra kova ir aš kovoju pats su savimi. Jaučiuosi keistai, tačiau man patinka, šie nauji potyriai manau man padės gyvenime. Reikia save visur išbandyti“, – prieš šokdamas į vandenį kalbėjo jis. „Vinimi“ į vandenį nušokęs sportininkas sulaukė palankių komisijos narių vertinimų ir pats buvo pavadintas „laidos vinimi“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Šuolio“ dalyviu tapęs bušido kovotojas Remigijus Morkevičius gailisi mušęs merginą

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Remigijus Morkevičius

Gražuolė E.Citavičiūtė pirmoji išdrįso išbandyti šokti iš 7,5 metro aukščio. „Reikia kažkaip išsiskirti“, – sakė ji. 

„Tu esi drąsi, varyk toliau, stenkis. Kalbant apie šuolį – paleidai kojas ir galvą“, – sakė I.Barkauskas įvertinęs Elitą 6,5 balo. Tokiu pat balu merginą įvertino ir A.Jurevičienė. K.Autukas merginai parašė 7 balus. „Viskas buvo gerai, tik nebuvo seksualumo“, – kalbėjo V.Cololo parašęs jai 7,5 balo. Atsakydama jam Elita pažadėjo, kad kitas numeris bus labiau gundantis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Elita Citavičiūtė

Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis turkų kilmės dainininkas Sezzy išbandė 3 metrų aukštį, tačiau pasirinko sudėtingesnį šuolį – atbulomis šoko nuo tramplyno.

„Jis pasirinko labai sudėtingą, atbulą šuolį. Esi šiuo vakaro favoritas“, – pasirodymą komentavo K.Autukas. Tiek jis, tiek A.Jurevičienė ir I.Barkauskas jam skyrė 7 balus, V.Cololo dainininkui davė 8 balus.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Sezzy

Dar prieš prasidedant projektui bene daugiausiai dėmesio sulaukusi „Šuolio“ dalyvė D.Bilevičiūtė prieš lipdama į bokštą pademonstravo savo muzikinius sugebėjimus. Užsisegusi tamsų violetinės spalvos sijoną ji užtraukė Adeles kūrinį „Rolling In a Deep“. Vėliau paprašiusi kito projekto dalyvio Juozo Erlicko atsegti sijoną galiausiai pasirodė su bikiniu. 

„Noriu įrodyti, kad mano amžiaus moterys gali dalyvauti projekte. Aš manau, kad aš nesenstu“, – sakė ji pasiryžusi įveikti 5 metrų aukštį.

„Suskaičiuosiu iki trijų ir tada jūs šoksite, gerai?“, – stovėdama 5 metrų aukštyje Dainos klausė Indrė. Ši atsakydama pajuokavo, kad šoks tik tuomet, jei Indrė šoks drauge. „Aš dar negaliu sušlapti“, – atsakė projekto vedėja. Galiausiai, sutikusi drauge atlikti šį triuką, Daina nuo jo išsisuko ir Indrei teko šokti vienai. Indrė paniro į baseiną.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka

Po pertraukėlės, Daina vis dėlto nusprendė, kad šis aukštis jai per didelis, todėl pasirinko žemesnį, 3 metrų aukštį. Nepaisant to, buvo viena iš nedaugelio, kuri pasiryžo šokti nuo tramplyno.

Dainos pasirodymas sulaukė gausių ovacijų. „Tai yra pirma moteris, kuri išdrįso išeiti ant tramplyno. Fantastika“, – gyrė Dainą V.Cololo parašęs jai 8 balus. „Nustebinai mus“, – atlikėją gyrė ir K.Autukas, parašęs jai 7 balus. Tokį pat įvertinimą jai davė ir I.Barkauskas, kiek žemesnio įvertinimo Daina sulaukė iš A.Jurevičienė, ji parašė 6 balus.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Daina Bilevičiūtė

Šokio ritmu į baseiną žengė profesionalus šokėjas M.Gaižauskas. Pradžioje sušokęs šokį jis paskyrė šuolį mamai užlipo į 5 metrų aukštį. Ne vieną žiūrovą nustebino tai, kad Marius nenusimovė kelnių, tačiau jis suskubo pasiteisinti sakydamas, kad jas mūvi todėl, kad neva kompleksuoja dėl negražių kojų. „Šuolis buvo labai elegantiškas. Man labai patiko“, – sakė K.Autukas įvertinęs jį  7 balais. I.Barkauskas parašė 6,5 balo, A.Jurevičienė – 7 balus.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marius Gaižauskas

Baltu bikiniu šuolį iš 5 metrų atlikti nusprendusi J.Leonavičiūtė sulaukė garsių palaikymo plojimų. Savo numerį ji dedikavo visiems Lietuvos vyrams. Po sėkmingo jos šuolio laidos vedėjas M.Stasiulis pastebėjo, kad vienu metu kažko ėmė ieškoti baseine.

„Ką ten pametei, Jolanta?“, – tiesioginiame eteryje jos paklausė M.Stasiulis. Pradžioje pasikuklinusi Jolanta vėliau prisipažino, kad šokant vos nepametė kelnaičių. „Man jos nusmuko. Gerai, kad po vandeniu nėra kamerų“, – juokavo Jolanta.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Jolanta Leonavičiūtė

„Mieli Lietuvos žmonės, jeigu nebeiškilčiau, noriu jums palikti savo priesaikus, kuriais vadovaudamiesi jūs gyvensite ilgai ir laimingai, o pasensite – oriai. Daugelis manęs klausia, kas ta ori senatvė? Paaiškinsiu: ori senatvė, tai kai oras iš tavęs eina ne laiku ir ne vietoj“, – tokiais žodžiais savo numerį pradėjo J.Erlickas (61). Vėliau vilkėdamas žaliu chalatu sudainavo savo kūrybos dainą.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Juozas Erlickas

Pasak rašytojo, jis projekte dalyvauti sutiko, kad „iš naujo suteiktų žmonėms viltį“. „Jeigu kas labai gražiai nušoka, žiūrovas gali nusiminti – juk ne visiems taip pavyksta. Žiūrėdamas į mane žiūrovas galės pagalvoti, kad „ir aš taip galiu“, – sakė jis.

J.Erlickas pasirinkęs 7,5 metrų aukštį nustebino ne vieną. „Jūs žavit savo olimpine ramybe: jūs padeklamavot, o paskui išskleidęs sparnus nušokote. Skiriu jums maksimalų įvertinimą – 7,5 balo”, – sakė K.Autukas.

„Viskas buvo labai gerai. Aš duosiu daugiau, nei galima – 8,5 balo”, – kalbėjo V.Cololo. I.Barkauskas taip pat negailėjo rašytojui komplimentų parašęs jam 7,5 balų, A.Jurevičienė pastebėjo keletą klaidų, todėl davė jam 7 balus. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Juozas Erlickas

Daugiausia balsų pirmoje laidoje pelnė Juozas Erlickas. 2 ir 3 vietas užėmė Remigijus Morkevičius ir Joana Bartaškienė.

Paskutines tris vietas užėmė Daina Bilevičiūtė, Vita Jakutienė ir Sezzy. „Šuolio“ vedėjai bandė intriguoti, kad vienas iš šių dalyvių turės palikti projektą jau po pirmos laidos, tačiau galiausiai nusprendė duoti trijulei dar vieną šansą.

Visi 11 dalyvių toliau tęs kovą dėl 15 tūkst. eurų prizo.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laidos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius