Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatos per LNK linkės Angelė Kiliuvienė

Nuo rugsėjo per LNK startuoja nauja informacinė laida „Būkite sveiki“, kurią ves žiūrovų numylėtinė, žavioji Angelė Kiliuvienė.
Angelė Kiliuvienė
Angelė Kiliuvienė / LNK nuotr.
Temos: 2 Sveikata LNK

Angelė mielai sutiko tapti naujosios laidos veidu, nes sveikatos tema jau kuris laikas yra neatsiejama jos gyvenimo dalis - buvusi diktorė Vilniaus Santariškių klinikose veda vietinio radijo laidas.

„Visi stengiamės gyventi sveikai, nors tie žodžiai „medicina“, „sveikata, „liga“ gal ir daugeliui nepatinka. Tad net jeigu ir nieko neskauda, vis tiek kviečiame šeštadienio rytą prie televizoriaus ekrano. Pabandykime kartu būti sveikesni“ – siūlo Angelė.

Laidos redaktorė Daiva Ausėnaitė beveik dešimtį metų rašo straipsnius ir kuria televizinius siužetus sveikatos temomis. „Sveikata yra labai plati tema. Net jeigu ir nenorime kreipti į tai dėmesį, kiekvieną dieną neišvengiamai su ja susiduriame: susirgus kažkam iš artimųjų, parduotuvėje renkantis produktus, galvojant apie vaikus, pamačius gražiai atrodantį žmogų ar nusprendus užsirūkyti“.

Laidoje bus rodomi informaciniai ir vaidybiniai siužetai, pasisakys ekspertai. Bus narpliojamos kartais nepelnytai pamirštamos įdomios medicinos temos, pavyzdžiui, ką šiuolaikinė medicina mano apie deja vu jausmą, kaip medikų yra vertinami kairiarankiai, kodėl mikčiojantys dainuodami nemikčioja. Laidos žiūrovai kas savaitę išgirs naudingų sveikos gyvensenos patarimų, sužinos apie naujausius šalies medikų pasiekimus, bus pristatomos medicinos pasaulio naujovės.

Pirmajame laidos sezone bus rengiami keli tęstiniai projektai:

„Valgome sveikai“. Kiekvienoje laidoje bus gaminamas patiekalas. Gydytoja dietologė pakomentuos atskirų produktų naudingumą, bus įvardijamas produkto kaloringumas. Patiekalus gamins žymūs žmonės, pacientų organizacijų atstovai, sportininkai.

„Noriu gyventi ekologiškai“ – tai siužetų ciklas, padėsiantis susiorientuoti mūsų rinką užplūdusioje ekologiškoje pramonėje. Kas yra ekologiški produktai? Kaip juos atpažinti? Kaip sutaupyti gyvenant ekologiškai? Kaip ekologiją susieti su sveika gyvensena? Į visus šiuos klausimus ieškosime atsakymų kalbindami gyvenančius ekologiškai, prekiaujančius ekologiškais produktais, auginančius ir gaminančius ekologiškus gaminius.

„Sveikas stuburas“. Šiuolaikinė visuomenė dėl sėslaus gyvenimo būdo patiria daugybę skundų, susijusių su stuburu. Būtent stuburas ir su juo susijusios ligos šiuo metu yra vienos dažniausių Lietuvoje ir visame pasaulyje. Egzistuoja daugybė pagalbos ir profilaktikos būdų. Pasistengsime sužinoti, kaip gyventi, kad stuburas kuo ilgiau išliktų sveikas.

„Metu gerti“ – šiuo pasakojimų ciklu bus siekiama pakalbėti apie aktualiausią šalies sveikatos temą – alkoholizmą. Pasaulinė sveikatos organizacija paskaičiavo, kad Lietuvoje per metus vienas žmogus suvartoja daugiau nei 10 litrų absoliutaus alkoholio. Baiminamasi, kad sunkmetis paskatins žmones griebtis namuose gaminamo ar kontrabanda atvežamo alkoholio. Su specialistais aiškinsimės, kaip tampama alkoholiku, kodėl taip sunku atsisakyti šio žalingo įpročio ir kodėl lietuviai juokiasi iš prasigėrusių, nors panaši grėsmė kybo virš kiekvieno išgeriančio galvos.

Laida „Būkite sveiki“ bus rodoma LNK, TV1 ir Info TV televizijos kanalais. TV siužetus taip pat bus galima peržiūrėti užsukus į www.bukitesveiki.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius