-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švelnumo vakare“ E.Jackaitė dalinosi motinystės rūpesčiais (nuotraukos)

Antradienio vakarą sostinės galerijoje „Jūratė“ garsios Lietuvos moterys susirinko į „Švelnumo vakarą“ – klausėsi paskaitos apie naujagimių masažą, naujausių sauskelnių privalumus ir savo vaikučiams siuvo medvilninius žaisliukus. Iš mamyčių tarpo išsiskyrė aktorė Eglė Jackaitė, viso vakaro metu besidalinusi motinystės rūpesčiais.
Garsios mamos, padedamos lėlininkės E.Kvintienės savo vaikams sukūrė medvilninius zuikius ir paršelius.
Eglė Jackaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Savotiškai jaučiamės, kaip prie puodų“, – juokėsi E.Jackaitė, rišdamasi prijuoste ir sėsdama prie siuvinių stalo.

„Dar niekas nematė manęs siuvančios“, – prisipažino nedažnai adatą į rankas paimanti krepšininko Roberto Javtoko žmona Vilma. Kartu su ja prie stalo prisėdo ir vaikelių besilaukiančios verslininkė Daina Bosas, kino teatro „Pasaka“ vadovė Greta Akcijonaitė, viena garsiausių šalies manekenių Aistė Jasaitytė-Čeburiak, neseniai mama tapusi dainininkė Aistė Pilvelytė. Žaisliukus kurti moterims padėjo profesionali lėlininkė Eglė Kvintienė.

Prie siuvinių užsimezgęs pokalbis vystėsi visą vakarą – apie sauskelnes, žaislus, vaikų auklėjimą. E.Jackaitė prisiminė ir tuos laikus, kai sauskelnių dar nebuvo – brolio vystyklus jai teko skalbti rankomis. Moteris papasakojo ir apie savo pirmus rankdarbius – žalią megztuką, kurį numezgė savo sūneliui, tačiau šis mezginys ilgapirščių buvo greitai pavogtas. Moteris prisiminė ir sūnaus mėgstamiausią žaislą.

„Mano mažasis žaidė su teletabiu Tinkiu Vinkiu, jis buvo mėgstamiausias jo žaislas. Išvažiuok iš namų be Tinkio Vinkio – tai viskas, neįmanoma“, – pasakojo aktorė, tą vakarą nusprendusi sukurti į teletabį panašų žaisliuką.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Garsios mamos, padedamos lėlininkės E.Kvintienės savo vaikams sukūrė medvilninius zuikius ir paršelius.
Garsios mamos, padedamos lėlininkės E.Kvintienės savo vaikams sukūrė medvilninius zuikius ir paršelius.

Aktorė su kitomis mamomis aptarė ir, jų manymu, nelogiškus įstatymus, pagal kuriuos naujagimius vaikus turinčios ir apkaltintos motinos turi sėsti į kalėjimą. Neseniai E.Jackaitė buvo apkaltinta fiktyviai dirbusi vienoje nekilnojamojo turto bendrovėje, todėl buvo nuspręsta, kad ji neturi jokios teisės gauti motinystės pašalpą. Tačiau aktorė juokais svarstė, kas būtų, jei ir pačiai tektų atsidurti kalėjime.

Tačiau galiausiai niūrias mintis pametusi E.Jackaitė užtraukė liaudišką dainą, kurią pasirodė mokanti ir A.Pilvelytė.

Lyg susitarusios beveik visos mamos kūrė zuikučius, paršelius. Vienintelė iš viso mamyčių būrio nusprendė išsiskirti renginio vedėja Livija Gradauskienė, sukūrusi ryškiaspalvį Baubuką. Beje, šis ir V.Javtokienės sukurtas žaisliukas konkuravo dėl gražiausiojo vardo, tačiau abiems moterims surinkus vienodai balsų, nuspręsta laimėtoją išrinkti burtų keliu. Ja tapo G.Akcijonaitė, gavusi specialų vakaro organizatorių prizą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius