Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadas Vidmantas kraustosi į Lietuvą: „Į Londoną išskridom žmonos iniciatyva, grįžtam – mano“

Režisierius Tadas Vidmantas su žmona Lina grįžta į Lietuvą. Kovą jiedu ketina susikrauti lagaminus ir palikti Londone ne vienerius metus kurtą gyvenimą.
Tadas Vidmantas ir Lina Balčiūnaitė
Tadas Vidmantas ir Lina Balčiūnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Labai gerai kažkur svetur pagyventi, kad galėtum palyginti, suprasti ir parsivežti naujų idėjų, nuomonių, įžvalgų. Jei turim galimybę keliauti, reikia tai daryti, reikia judėti ir kaupti patirtį, prisiminimus“, – 15min sakė Tadas.

Į Londoną gyventi pora persikraustė 2010-aisiais. Ten Lina ėmė studijuoti kosmetologijos mokslus, vėliau rado darbą, todėl metams bėgant įsitvirtinti sekėsi vis geriau, šiuo metu vadovauja Vakarų Londono Dermatologijos klinikai. Pats Tadas į Lietuvą grįždavo dažniau – tai vieni, tai kiti projektai jį atgindavo į gimtąją šalį, todėl teko nemažai skraidyti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tadas Vidmantas ir Lina Balčiūnaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tadas Vidmantas ir Lina Balčiūnaitė

„Aš niekuomet iki galo taip ir nenusėdau Londone. Nors gyvenau ten, daugiau dalykų dariau Lietuvoje. Pernai ėmėme svarstyti, kad jau vėl laikas kažką keisti gyvenime“, – 15min apie pasirinkimo grįžti į gimtąją šalį motyvus kalbėjo režisierius.

Tadas sako, kad jį parskristi į Vilnių pastūmėjo naujai atsivėrusios galimybės kurti filmus. Esą su kinu susijusių pasiūlymų vis daugėja, o „Gautas iškvietimas“ buvo tik naujo kelio pradžia.

Ir nors iki atsikraustymo liko dar porą mėnesių, Tadas sako jau dabar su nekantrumu laukiantis kovo mėnesio.

„Prieš išvykstant į Londoną tikrai jaudinausi, kažkoks stresas buvo, nes vykau į naują, nematytą šalį ir daug didesnį miestą, bet dabar grįžimo į Lietuvą labai laukiam. Puikiai ją pažįstame, žinome, kur gyvensim, ką veiksim. Tai nėra desperatiškas sprendimas, jis apgalvotas, todėl žinom, kad neprapulsim“, – sakė Tadas.

„Gautas iškvietimas 3“ nuotr./Tadas Vidmantas
„Gautas iškvietimas 3“ nuotr./Tadas Vidmantas

Londone praleistus metus režisierius vadina įdomia ir naudinga patirtimi. Šis miestas jį iki šiol žavi savo didybe, grožiu – to jis, sako, net pasiilgsiantis. „Ten žmonės daugiau ir dažniau šypsosi, žiemos nešaltos, šiemet dar nesnigo ir nebuvo minuso. Ten ir galimybės mokytis kitos – į Lietuvą retai kada atvyksta žinomi scenaristai ir režisieriai vesti kursų, o Londone tokių labai daug aplankiau, daug išmokau“, – pasakojo jis.

Tačiau nepaisant to, Lietuvą jis vis tiek vadina savo namais, todėl grįžti čia – visuomet gera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius