-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas nesušvelnino Laimai Mertinienei bausmės už pabėgimą iš avarijos vietos

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį atmetė prezidento Algirdo Brazausko dukters verslininkės Laimos Mertinienės skundą, kuriuo ji prašė sušvelninti bausmę už pabėgimą iš avarijos vietos.
Laima Mertinienė
Laima Mertinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš avarijos pabėgusiai L.Mertinienei rugpjūtį Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 868 eurų baudą ir trejiems metams atėmė teisę vairuoti. Pažeidėja su tokia nuobauda nesutiko ir su apeliaciniu skundu kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą.

Prezidento dukra skunde nurodė, kad nuoširdžiai gailisi dėl įvykio ir prašo sušvelninti nuobaudą – neatimti iš jos teisės vairuoti, nes ji būtina šeimos poreikiams ir darbui, jos netekusi patirtų finansinių sunkumų.

„Nutarė skundą atmesti ir apylinkės teismo nutarimą palikti nepakeistą. Minimalaus dydžio nuobauda skirta pagrįstai, administracinė nuobauda gali būti švelninama tik ypatingais išimtiniais atvejais, kai nustatomas kompleksas faktinių duomenų, bylojančių asmens naudai. Apeliaciniam skunde nurodytos aplinkybės nelaikytinos išskirtinėmis“, – BNS sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Raimonda Jagminaitė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laima Mertinienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laima Mertinienė

Apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

L.Mertinienė Varėnos rajone atsitrenkė į stovintį automobilį ir nuvažiavo iš įvykio vietos.

Bylos duomenimis, birželio 24 dieną užeigoje „Pirčiupio karčema“ su sutuoktiniu Daliumi Mertinu viešėjusi moteris, važiuodama atbula, atsitrenkė į kitų lankytojų stovintį automobilį „Volkswagen Jetta“. Pastarieji avariją matė ir atpažino, kad į jų mašiną juodu visureigiu trenkėsi L.Mertinienė. Ji išlipusi apsižvalgė ir iš įvykio vietos greitai nuvažiavo link Vilniaus. Nukentėjusiųjų mašinai apgadintas sparnas, durys.

VIDEO: Avariją padariusi ir iš įvykio vietos pasišalinusi Laima Mertinienė pripažino kaltę

Už kito automobilio apgadinimą L.Mertinienei grėsė bauda nuo 28 iki 57 eurų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių.

Už pasitraukimą iš įvykio vietos vairuotoja galėjo sulaukti nuo 868 iki 1158 eurų baudos su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinio arešto nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

L.Mertinienei buvo skirta minimali nuobauda už tokio pobūdžio pažeidimus. Apylinkės teismo teisėja Nijolė Žimkienė yra sakiusi, kad vairuotoja anksčiau buvo bausta už nežymius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Lengvinanti aplinkybė – ji pripažino padariusi pažeidimą ir gailisi.

Moteris teisme yra pasakojusi, kad iš avarijos vietos nuvažiavo, nes manė, kad avarijos aplinkybių aiškinimasis ilgai užtruks, o ji važiavo kartu su sunkia liga sergančiu vyru. Ji teismo prašė neatimti teisės vairuoti, nes į gydymo įstaigas reikia vežioti sutuoktinį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Laimai Mertinienei teismas uždraudė vairuoti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius